استاد دانشگاه:

تلفیق معنویت و سیاست از مؤلفه‌های بارز مکتب سلیمانی است

«رفعتی‌پور» تلفیق معنویت و سیاست را از مؤلفه‌های بارز مکتب شهید سلیمانی بیان کرد و گفت: شهید سلیمانی در بین همه‌ دیپلمات‌ها و مقامات کشور اعم از سیاسی و نظامی با اخلاق محمدی و نورانیتی که در قلب و کلام خود داشت، تنها کسی بود که توانست رئیس جمهور روسیه را قانع کند تا با ایران برای دفاع از سوریه متحد و وارد عرصه‌ میدان جنگ علیه داعش شود.
کد خبر: ۴۹۹۵۱۷
تاریخ انتشار: ۱۸ دی ۱۴۰۰ - ۱۴:۲۸ - 08January 2022

اعتقاد به ولایت فقیه در همه‌ ابعاد شخصیتی سردار سلیمانی نمود داشتبه گزارش دفاع‌پرس از اصفهان، «روح‌الله رفعتی‌پور» استاد دانشگاه، در نشست مجازی با موضوع «مؤلفه‌های مکتب حاج قاسم» که در مدرسه علمیه حضرت فاطمه محدثه (س) اصفهان برگزار شد، با اشاره به خطبه‌ی نماز جمعه‌ رهبر معظم انقلاب در ۲۷ دی سال ۱۳۹۸، اظهار داشت: در این خطبه، شهید سلیمانی به‌عنوان یک مکتب و مدرسه‌ای درس‌آموز معرفی شد که شناخت آن، مستلزم شناخت مکتب اسلام است. همچنین، رهبر معظم انقلاب اسلامی با برشمردن برخی از شاخصه‌های مکتب شهید سلیمانی، اولین شاخص آن را توحید دانست و این مکتب توحیدی را به‌عنوان الگویی کم‌نظیر برای مسیر انقلاب و نظام اسلامی، بیان کردند.

وی با اشاره به جایگاه شهدا از منظر شهید سلیمانی، تصریح کرد: وی بر این باور بود که شهدا با تمسک به اخلاصی که برخاسته از اصول دین است، به این مقام والا رسیدند. از این رو، شهید سلیمانی در وصیت‌نامه و نیز نامه‌هایی که خطاب به فرزندان شهدا می‌نوشت، اخلاص را مهم‌ترین رکن تقرب به خداوند بیان می‌کرد و به یقین می‌توان گفت حاج قاسم، خود عامل به این عمل و الگوی به تمام معنای آن بود.

رفعتی‌پور، شهید سلیمانی را مصداق ولایت‌مداری حقیقی برشمرد و بیان داشت: اعتقاد به ولایت فقیه در همه‌ ابعاد شخصیت سردار سلیمانی نمود داشت. او همواره امام خمینی (ره) را تجدیدگر اسلام ناب می‌دانست و در عرصه‌های دیپلماسی با تأسی به امام خمینی و امام خامنه‌ای، مؤلفه‌های ظلم‌ستیزی، عدالت‌خواهی، دفاع از مظلومان، امیدبخشی و تقویت روحیه‌ شهادت‌طلبی را مد نظر قرار می‌داد.

استاد دانشگاه، حبّ به اهل‌بیت عصمت و طهارت (ع) را یکی دیگر از مؤلفه‌های مکتب سلیمانی دانست و گفت: در بحران‌ها و مشکلاتی که در جبهه‌های جنگ به وجود می‌آمد، حاج قاسم با توکل به خداوند متعال و توسل به ذات مقدس چهارده معصوم (ع)، بر مصائب و سختی‌ها فائق می‌شد و حتی به یقین می‌توان گفت، عشق او آن‌قدر زیاد بود که در نحوه‌ شهادتش نیز ظهور و بروز پیدا کرد، به نحوی که جدا شدن سر و دست، تکه تکه شدن و سوختن پیکرش هنگامه‌ شهادت، حکایت از این محبت و ارادت حقیقی دارد.

وی با اشاره به ویژگی دنیاگریزی در شخصیت سردار شهید حاج قاسم سلیمانی، گفت: با وجود موقعیت‌ها و مقامات بالای دنیوی که برای حاج قاسم پیش می‌آمد، اما وی به همه‌ مقام‌ها، مدال‌ها و درجات نظامی بی‌اعتنا بود و با این‌که رهبر معظم انقلاب اسلامی بالاترین مدال نظامی کشور، یعنی نشان ذوالفقار را به وی اهدا کردند؛ ولی شهید سلیمانی هیچ‌گاه این مدال را به لباس خود نصب نکرد و همواره خود را خادم و سرباز این ملت می‌دانست.

استاد دانشگاه، تلفیق معنویت و سیاست را از مؤلفه‌های بارز مکتب شهید سلیمانی بیان کرد و گفت: یکی دیگر از ویژگی‌های شهید سلیمانی، توجه به سیاست همراه با معنویت بود. .وی در بین همه‌ دیپلمات‌ها و مقامات کشور اعم از سیاسی و نظامی با اخلاق محمدی و نورانیتی که در قلب و کلام خود داشت، تنها کسی بود که توانست رئیس جمهور روسیه را قانع کند تا با ایران برای دفاع از سوریه متحد شده و وارد عرصه‌ میدان جنگ علیه داعش شود. همچنین این شهید بزرگوار در هیمنه‌ سخت جنگ نیز همواره به شدت مراقب بود که به کسی تعدی نشود و حتی ناخواسته، انسانی مورد ظلم و تجاوز قرار نگیرد.

رفعتی‌پور با اشاره به مسأله‌ دشمن‌شناسی به‌عنوان یکی از اصلی‌ترین ارکان حفظ نظام اسلامی، آن را یکی از شاخصه‌های مهم مکتب شهید سلیمانی دانست و بیان کرد: باور به وجود دشمن و شناخت نقشه‌ها و ترفند‌های دشمنان، دو امر بسیار ضروری برای پایداری و قدرتمندی نظام است که این دو مؤلفه به صورت توأمان در شخصیت شهید سلیمانی تجلی داشت.

وی با اشاره به نگاه جهانی و فرامنطقه‌ای شهید سلیمانی به حوادث و اتفاقات، به تبیین این مسأله پرداخت و گفت: از نظر شهید سلیمانی، برای مقدمه‌سازی حکومت جهانی امام زمان (عج)، نگاه حزبی، کشوری و منطقه‌ای کافی نیست و لازم است نگاه ما، نگاهی تمدن‌ساز برای همه‌ جهانیان باشد. در همین راستا، حاج قاسم توانست با کمک برخی از کشور‌های منطقه و فرامنطقه‌ای و در حقیقت با ایجاد یک ارتش بین‌المللی، داعش را نابود کند و قدرت و اقتدار اسلام و نظام اسلامی را به همه‌ی دنیا نشان دهد.

استاد دانشگاه، با اشاره به برخی دیگر از مؤلفه‌های مکتب سلیمانی و رسالت ما در قبال زنده نگه داشتن آن، افزود: استقامت و ثبات قدم، شجاعت، علاقه به کتاب و مطالعه، انسان‌دوستی، تهذیب نفس و سیر و سلوک، روحیه‌ شهادت‌طلبی از ویژگی‌های شهید سلیمانی است. بر این اساس، با وجود این‌که وی دیگر در میان ما نیست و به آرزوی دیرین خویش رسید، اما همان‌گونه که رهبر معظم انقلاب اسلامی فرمودند، شهید سلیمانی را نباید یک فرد، بلکه باید یک مکتب بدانیم و با مطالعه‌ زندگی و وصیت‌نامه‌ این شهید والامقام، تلاش کنیم تا در نسل آینده، فرزندانی سلیمانی‌گونه پرورش دهیم.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار