گروه اجتماعی
دفاعپرس- سرهنگ «محمدرضا کارآموز» معاون نیروی انسانی پلیس پیشگیری فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران؛ به راستی «حاج قاسم» که بود و چه کرد که «رفیق خوب و عزیز و خوشبخت» ولیّ امر مسلمین جهان شد؟ چه شد که این فرزند روستایی دورافتاده در استان کرمان به این مقام منیع رسید و حکیم فرزانه انقلاب، این مفاهیم بلند و مضامین پرمحتوا را برایش به کار برده اند؟
«قاسم سلیمانی» در نخستین روز سال ۱۳۳۵ هجری شمسی در روستای «قنات ملک» از توابع شهرستان «رابُر» استان کرمان در خانوادهای با فقر فراوان مادّی، ولی اصیل و مذهبی و سرشار از غنای معنوی دیده به جهان گشود. از ۱۲ سالگی روستا را برای کار در شهر کرمان ترک کرد و در سالهای ابتدای جوانی از پیمانکاران سازمان آب کرمان شد. از سال ۱۳۵۶ در تظاهرات و راهپیماییها علیه رژیم طاغوت شرکت میکرد و در فعالیتهای انقلابی، حضوری مؤثر و فعال داشت.
از همان اوایل تشکیل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی به آن پیوست و در سال ۱۳۶۰ گردانی از نیروهای رزمی در کرمان تشکیل داد که در مدت کوتاهی به تیپ و کمی بعد به «لشکر ۴۱ ثارالله» تبدیل شد و زیباترین و ماندگارترین صحنهها را در طول جنگ تحمیلی آفرید که هنوز هم نزد پیشکسوتان دفاع مقدس زبانزد است.
با پایان جنگ، لشکر ۴۱ ثارالله به فرماندهی حاج قاسم وارد میدان جنگ با اشرار مسلح و قاچاقچیان مواد مخدر در منطقه کرمان شد و با همراهی سایر نیروهای نظامی و انتظامی، امنیت پایداری را در منطقه ایجاد کرد. در سال ۱۳۶۸ به دلیل رشادتهایش در طول دفاع مقدس از دستان مبارک فرمانده معظم کل قوا (مدظله العالی) مفتخر به دریافت نشان «فتح» شد و در سال ۱۳۷۶ با حکم معظم له به فرماندهی نیروی قدس سپاه منصوب گردید.
نقطه عطف تلاشهای حاج قاسم برای تثبیت امنیت در منطقه غرب آسیا، سال ۱۳۸۵ بود که با حضور در اتاق فرماندهی جنگ ۳۳ روزه در کنار سیدحسن نصرالله و شهید عماد مغنیه، شکست ارتش اسرائیل را رقم زد. در سال ۱۳۹۱ هم با شروع جنگ گروههای تروریستی علیه دولت سوریه، وارد میدان شد و در سال ۱۳۹۳ با درخواست دولت عراق، برای مقابله با داعش، عازم آن کشور شد تا آبان سال ۱۳۹۶ که با ارسال پیامی به مقام معظم رهبری (مدظله العالی) پایان روزهای ننگین داعش را اعلام کرد، مرد میدانی که در اوج جنگ با داعش و استکبار جهانی در سال ۱۳۹۵ از سوی مجله تایم به عنوان یکی از ۱۰۰ شخصیت تأثیرگذار جهان معرفی شد.
مقام معظم رهبری (مدظله العالی) که در مقاطع مختلف از رشادت ها، دلاوریها و جانفشانیهای این سرباز مخلص و باوفای ولایت تجلیل کرده و از ایشان با تعابیر بلندی، چون «شهید زنده»، «دارای مقام شفاعت» و ... یاد کرده بودند در سال ۱۳۹۷ نشان «ذوالفقار» (عالیترین نشان نظامی) را به وی اهدا و آرزو کردند: «انشاءالله خدای متعال به ایشان اجر بدهد و تفضّل کند و زندگی ایشان را با سعادت و عاقبت ایشان را با شهادت قرار بدهد ...». تو خود، حدیث مفصّل بخوان از این مجمل ...
دبیرخانه شورای فرهنگ عمومی کشور در دی ماه سال جاری، ضمن تبیین مؤلفههای «مکتب شهید سلیمانی» و برشمردن شاخصترین ویژگیهای این شهید بزرگوار (نبوغ نظامی، روحیه انقلابی و سلحشوری و شهادت طلبی، اخلاص، تعبّد و معنویت و ارادت به اهل بیت (ع)، ولایت مداری، سخت کوشی، تدبیر و نظم و انضباط در امور، سادگی و مردمی بودن، سرعت عمل، بیان اثرگذار و ...) تصریح کرده: «در روزهای آغازین دفاع مقدس، جوانی کرمانی از خطّه کویر به خیل عظیم رزمندگان پیوست ... و چنان جلوه کرد و خوش درخشید و در مسیر کمال به پیش رفت که سرانجام سکّه تأسیس یک «مکتب» توسط رهبر حکیم و فرزانه انقلاب اسلامی به نام او زده شد ...».
انتهای پیام/ 241