قائم مقام رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی:

دانشگاه علمی کاربردی باید به‌دنبال نیاز آفرینی باشد

کشت‌کار گفت: دانشگاه جامع علمی کاربردی باید به‌دنبال نیاز آفرینی باشد، مشاغل پردرآمد را پیش‌بینی کند و بر این اساس نیرو پرورش دهد.
کد خبر: ۴۹۹۸۹۸
تاریخ انتشار: ۲۰ دی ۱۴۰۰ - ۱۶:۱۹ - 10January 2022

دانشگاه علمی کاربردی باید به‌دنبال نیازآفرینی باشد

به گزارش گروه سایر رسانه‌های دفاع‌پرس، «اصغر کشت‌کار» امروز (دوشنبه) در همایش نقش دانشگاه علمی کاربردی در توسعه کشور، اظهار داشت: بیکاران بسیاری در کشور وجود دارند، اما بر اساس آمار بیکاران زیر دیپلم بسیار کمتر هستند. آمار بیکاران با تحصیلات زیر دیپلم ۳۱ درصد، بیکاران بی‌سواد ۳ درصد، بیکار با تحصیلات عالی ۴۲ درصد و بیکار با تحصیلات دیپلم ۲۴ درصد است.

وی افزود: نتیجه این موضوع این است که ۵۲ درصد شرکت‌کنندگان در کنکور انتخاب رشته نمی‌کنند. یعنی درس نخواندن را ترجیح می‌دهند، در واقع آموزش عالی کشور نتوانسته است اعتماد جوانان را جلب کند.

قائم مقام رئیس دانشگاه علمی کاربردی عنوان کرد: اگر آموزش در علمی و کاربردی و فنی و حرفه‌ای با کیفیت انجام شود، مشکل اشتغال حل خواهد شد. شغل‌هایی که تازه ایجاد می‌شود تحصیلات عالی می‌خواهد. هیچ شغلی تصور نمی‌شود که نیاز به آموزش نداشته باشد.

کشت‌کار ادامه داد: هر کس برای موفقیت باید مدرک آموزش عالی داشته باشد. پایه تمامی مشاغل در آموزش عالی است، بنابراین باید رشته‌های جدید ایجاد شود که شغل آن‌ها تضمین شده باشد.

ضرورت توانمندسازی نیروی انسانی

همچنین مهدی حاجی سیاری مدیرکل آموزش صدا و سیما در این مراسم اظهار داشت: دانشجویان باید کار عملی در کارگاه‌های دانشگاه را تجربه کنند تا درآمد کسب کنند و کارآفرین شوند.

وی ادامه داد: در ایران باید همه چیز از نوک مداد تا پیشرفته‌ترین صنایع را تولید کنیم. باید توانمندسازی نیروی انسانی و کسب مهارت را در دستور کار قرار داد.

استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: باید زندگی را به‌صورت یک شبکه دید که سیستم و مدل و الگو در درون آن‌ها وجود داشته باشد، شبکه اختصاصی را باید با کمک مراکزی مانند وزارت صمت ایجاد کنیم.

حمیدی‌زاده گفت: چرخ تمام فعالیت‌های اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی را باید با هم حرکت داد، اگر آموختن هدف قرار گیرد، همواره می‌توان به تحقق خواسته‌های خود امیدوار بود.

گسترش دوره بر مبنای برون داد نظام مهارتی

بهروز ریاحی رئیس هیات مؤسس مرکز علمی کاربردی زاهدان نیز در این مراسم عنوان کرد: فردی که وارد نظام علمی کاربردی می‌شود، کاردان می‌شود. این افراد دوره گذرانده و آموزش دیده‌اند.

وی افزود: در این دانشگاه نسبت به‌نظام پودمانی غفلت شده است، نتوانستیم از این استفاده کنیم، برخی افراد علاقمند به تک درس هستند و نمی‌خواهند بطور کامل دوره را بگذرانند.

رئیس هیات مؤسس مرکز علمی کاربردی زاهدان یادآور شد: گسترش دوره بر مبنای برون داد نظام مهارتی باید مورد تو جه قرار گیرد. باید بدانیم نظام مهارتی از ما چه می‌خواهد و شغل‌های مطرح در دنیا و کشور کدام است.

همایش نقش دانشگاه علمی کاربردی در توسعه کشور امروز در مرکز جامع علمی کاربردی علامه طبرسی برگزار شد.

انتهای پیام/ ۹۱۱

نظر شما
پربیننده ها