به گزارش خبرنگار دفاعپرس از یزد، آیتالله «سید محمدکاظم مدرسی» امام جمعه بخش مرکزی یزد در خطبههای نماز جمعه این هفته که در روستای دهنو برگزار شد، با اشاره به روایتی از پیامبر اسلام(ص)، اظهار داشت: پیامبر اکرم(ص) میفرمایند: تقوا چهار رکن اساسی دارد اعتقادی، عملی، اخلاقی و آیندهنگری که اگر یکی از این ارکان نباشد، ساختمان تقوا بهم ریخته و بنیان آن متزلزل میشود.
وی با اشاره به اینکه یکی از گستردهترین تواریخ در قرآن، تاریخ حضرت موسی (ع) و قوم اوست، گفت: در سورههای متعددی از قرآن کریم نیز داستان حضرت موسی(ع)، فرعون و قوم بنیاسرائیل آمده است و چون در میان پیامبران الهی حضرت موسی (ع) دارای حکومت گستردهای بوده است، تاریخ او هم برای امت اسلامی تاریخ سرنوشتسازی به حساب میآید و لذا خدای متعال در جای جای قرآن از او و تاریخ او به صورت مفصل سخن گفته است.
مدرسی افزود: یکی از سورههایی که به شکلی مبسوط داستان این پیامبر را بیان میکند سوره مبارکه اعراف است، در این سوره یکی از صحنههای گفت و گو میان موسی و قوم او که همان بنی اسرائیل باشند به تصویر کشیده شده است. بنی اسرائیل که هم در زمان حضرت موسی و هم قبل از آن سختی کشیده بودند، برای حضرت موسی بیان میکنند که جناب موسی تو قبل از آنکه بیایی ما در سختی بودیم و حال هم که آمدهای در سختی هستیم، پس چه تفاوتی بین حکومت تو و حکومت قبل از تو وجود دارد. حضرت موسی بیان میکند: نگران نباشید امیدواریم که انشاءالله خداوند متعال دشمنانتان را سرنگون و عذاب کند و شما را جانشین آنها قرار دهد، اما مهم این است که شما چگونه عمل میکنید.
تاریخ سرنوشتساز قوم بنیاسرائیل
امامجمعه بخش مرکزی یزد افزود: این آیه ترسیم خوبی نیز از وضعیت حال ماست. ما قبل از انقلاب سختیهایی را از سوی مستکبران متحمل میشدیم که شرایط خیلی سخت هم بوده است، بهطور نمونه در جنگ جهانی اول جمعیت ایران ۲۰ میلیون نفر بود که با قحطی ساختگی انگلیسها جمعیت به ۱۲ میلیون نفر رسید. در حقیقت هشت میلیون نفر بهطور مستقیم و غیرمستیقم در پرتو قحطی ساختگی انگلیسیها جان باختند. کشور ما این چنین سختیهایی را متحمل شده است. قبل از انقلاب سند بردگی ما را با جریان کاپیتولاسیون امضا کردند و تاریخ اسلامی و هویت ما را تغییر دادند و با انجام جشنهای ۲۵۰۰ ساله ختم ارزشهای اسلامی و انسانی را اعلام کردند.
وی ادامه داد: بعد از انقلاب هم مردم کشور ما سختیهایی را تحمل کردند اما مهم این است که آن سختیها همراه با ذلت بود و این سختیها همراه با عزت و استقلال است. مشکلات طبیعی را هم باید با گذشت زمان، تلاش و درایت حل کنیم و در این مسیر مهم این است که نسبت به نظام اسلامی چه نگاهی داشته باشیم و چه جایگاهی را برای ارزشهای آن قائل شویم.
امامجمعه بخش مرکزی یزد گفت: فاصله بین خود مشکلات و حل مشکلات هم وجود دارد، اما همه باید امیدوار باشیم و مردم پیوسته در مسیر زندگی به تکلیف خود عمل کنند چراکه مسیر زندگی یک عامل برای امتحان بشر است و با دو بال توکل و صبر باید به سوی ارزشها قدم برداشت.
امالبنین(س)؛ الگویی شایسته برای زنان
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به سالروز وفات امالبنین(س) همسر باوفای امام علی(ع) و مادر قمربنی هاشم ابالفضلالعباس(ع)، گفت: این بانوی بزرگوار از ازدواجش با امیرالمؤمنین علی(ع) چهار فرزند داشت و هر چهار فرزند او نیز در کربلا به شهادت رسیدند، بر همین مبنا این روز به عنوان روز تجلیل از مادران شهدا نامگذاری شده است، این بانوی بزرگوار الگویی شایسته برای زنان و مادران تاریخ است.
مدرسی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: سخنرانی تصویری رهبر انقلاب در ۱۹ دیماه با مردم قم موضوع نیازمند توجه دیگری است که در این سخنرانی چند محور مهم وجود داشت که میتوان به غیرت دینی، دشمنی با جنگ نرم و وحدت در جامعه اشاره کرد. در رابطه با غیرت دینی رهبری فرمودند عامل نجات کشور در بزنگاههای مختلف غیرت دینی مردم بوده است؛ و یکی از نکاتی هم که مطرح شد توجه به بینات انقلاب مثل حاکمیت و استقلال دین، تسلیم نشدن در برابر مستکبران، مبارزه با فساد و بیعدالتی بود.
آثار بیغیرتی دینی در جامعه
وی ادامه داد: در رابطه با بحث غیرت دینی و غیرت معقول امام صادق(ع) بیان میفرمایند: خداوند غیور است و هر غیوری را هم دوست دارد و به خاطر همین غیرتش فواحش را تحریم کرده است. بی غیرتی دارای اقسامی از جمله بیغیرتی دینی، ناموسی، مالی، اجتماعی، سیاسی، ملی و .... است.
مدرسی اضمحلال دین، وقوع بدعت در دین، تعطیلی احکام خدا، اهانت به دین و مظاهر دینی، رواج ضد ارزشها، پایمال شدن شخصیت و هویت فردی و ملی، بی نظمی و هدر دادن سرمایهها، ترک امر به معروف و نهی از منکر، نفوذ شیطان و دشمن؛ تربیت نادرست افراد جامعه، از هم پاشیده شدن محیطهای خانوادگی، ایجاد ناامنی اجتماعی و روانی را از آثار بیغیرتی برشمرد و گفت: یکی از بهترین راهکارها برای علاج بیغیرتی دقت و بررسی احوال و سرنوشت شوم افراد و جوامع بیغیرت است.
وی ادامه داد: دولت در آغاز کار با برنامههای متعددی روبرو شد و سه کار را بسیار دارای اهمیت دید که کرونا، فشارهای تحریمی و مشکلات آن و همچنین کاهش ارزش پول ملی و تورم از آن جمله است، در رابطه با کرونا دولت پرونده موفقی دارد، روزی که دولت را تحویل گرفتند ۷۰۰ خانواده در روز به دلیل کرونا عزادار میشدند و امروز این موضوع به ۲۰ تا ۳۰ خانواده در روز رسیده است و این موفقیت ارزشمندی بود که البته به برکت همت مردم در واکسیناسیون و سپس اقدامات حمایتی دولت رقم خورد.
رفع تحریمها در پرتو مذاکره عاقلانه
مدرسی افزود: در زمینه فشارهای تحریمی و مشکلات آن دولت در حال تلاش و کار است و لذا دو برنامه خنثیسازی و رفع تحریمها را در دستور کار دارد. رفع تحریمها در پرتو مذاکره البته مذاکره مطلوب و عاقلانه در حال پیگیری است اما مسئله سوم که کاهش ارزش پول ملی و افزایش تورم است همچنان مردم را نگران کرده است و نتوانستهاند بهبود این مسئله را برای خودشان لمس شده ببینند.
وی ادامه داد: در این زمینه باید نهادهای دولتی تلاش بیشتری را به کار گیرند، دستگاههای نظارتی با دقت بیشتر وارد شوند چرا که نگرانی مردم حل نشده و درجریان گوشت قرمز که نزدیک ۲۰ هزارتومان در طول هفته گذشته گران شده است. گرانی شکر، آب، برق، گاز و ... نیز صورت گرفته و لذا رئیس جمهور هم برای جلوگیری از گرانی تأکید دارند اما وزرا باید نسبت به سخن رئیس جمهور در مدیریت بازار و کنترل گرانی التزام عملی داشته باشند.
امامجمعه بخش مرکزی یزد بیان کرد: مردم دغدغه معیشت دارند هر چند میدانیم این دولت با توکلی که دارد و برنامه ریزیهای لازم، این تورم در آغاز تحویل دولت، را که در ۷۰ سال گذشته بیسابقه بوده است، به فضل الهی روبه نزولی و با هدف تقویت رفاه مردمی و اجتماعی پیش ببرد.
انتهای پیام/