به گزارش گروه فرهنگ و هنر دفاعپرس، پانزدهمین حراج تهران در حالی عصر روز جمعه (۲۴ دی) برگزار شد که با توجه به خطرات ناشی از همهگیری کرونا و برای رعایت حداکثری پروتکلهای بهداشتی، با حضور جمع محدودی از مجموعهداران و خریداران برگزار شد و برای دنبالکنندگان این حراج، بستر آنلاین در سایتها و شبکههای اجتماعی فراهم شد.
اجرای مراسم چهاردهمین حراج تهران را حسین پاکدل به عهده داشت و تمامی آثار شامل ۵۹ اثر نقاشی، هشت مجسمه و ۱۳ تابلو نقاشیخط، کلیه آثار به فروش رسیدند که نشانه استقبال مجموعهداران هنری از آفرینشهای هنرمندان ایرانی و متضمن موفقیت بیشتر هنر ایران است.
از دیگر ویژگیهای پانزدهمین حراج تهران این بود که به طور کامل و دقیقتری به هنر مدرن ایران اختصاص داشت و در آن آثاری از هنرمندان تثبیتشده مارکت هنر ایران؛ سهراب سپهری، پرویز تناولی، بهمن محصص، حسین زندهرودی، منیر فرمانفرماییان، محمد احصائی، منصور قندریز و... را به علاقمندان هنر عرضه کرد که مورد اقبال مجموعهداران هنری قرار گرفت.
فروش ۱۵۸ میلیارد و ۸۹۰ میلیون تومانی حراج تهران در پانزدهمین دوره نشان داد که این رویداد اقتصادی هنر به هدف خود در رونق مارکت هنر کشور و ایجاد توازن میان قیمت آثار هنری ایران در مارکت جهانی و داخلی دست یافته است. حراج تهران توانسته طی یک دهه فعالیت، ضمن ارتقاء جایگاه مجموعهداری در کشور و رونق اقتصاد هنر ایران، شرایطی را مهیا کند که استقبال فروشندگان و خریداران آثار هنری از مارکت داخلی، بیش از مارکت جهانی هنر باشد. یکی دیگر از ویژگیهای پانزدهمین حراج تهران که در این دوره کاملا مشهود بود فروش نیمی از آثار با قیمت بیش از برآوردهای کارشناسی بیشینه بود و سایر آثار نیز بر اساس قیمتهای کارشناسی شده در میان کمینه و بیشینه تعیینشده به فروش رسیدند.
ثبت رکوردهای جدید
اما در پانزدهمین حراج تهران ۸۰ اثر از ۶۰ هنرمند، عرضه شد که تمامی آثار به فروش رسیدند. ضمن آنکه ۲ اثر «شاعر نشسته» پرویز تناولی به قیمت ۱۴ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان و اثر منیر فرمانفرماییان با عنوان «شیراز» به قیمت ۱۳ میلیارد تومان رکورد گرانترین آثار به فروش رسیده در ادوار گذشته حراج تهران را ارتقاء دادند.
در این دوره از حراج تهران ۳۵ اثر با ارزش بیش از یک میلیارد تومان برآورد قیمت به مجموعهداران ایرانی پیشنهاد شدند، که در نهایت ۳۸ اثر، یعنی نیمی از آثار دوره پانزدهم با قیمت میلیاردی چکش خوردند.
رکوردداران پانزدهمین حراج تهران
رکورد این دوره حراج به مجسمه «شاعر نشسته» پرویز تناولی به قیمت ۱۴ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان اختصاص پیدا کرد که هماکنون رکوردار گرانترین اثر هنری مارکت هنر ایران به شمار میرود و پس از آن اثر منیر فرمانفرماییان با عنوان «شیراز» به قیمت ۱۳ میلیارد تومان در جایگاه دوم ذیقیمتترین آثار پانزدهمین حراج تهران قرار گرفت. اثر بدون عنوان سهراب سپهری به قیمت ۱۱ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان در جایگاه سوم، تابلو «لا+لا+صر» حسین زندهرودی به قیمت ۱۱ میلیارد در جایگاه چهارم و اثری دیگری از سهراب سپهری به قیمت ۶ میلیارد در جایگاه پنجم گرانترین آثار پانزدهمین حراج تهران قرار گرفتند.
در این حراج به ترتیب؛ تابلو بدون عنوان بهمن محصص به قیمت ۵ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان، تابلویی بدون عنوان از کوروش شیشهگران ۵ میلیارد تومان، «ترکیببندی» اثر منصور قندریز به قیمت ۴ میلیارد و ۸۰۰ میلیون، تابلویی بدون عنوان از فریده لاشایی ۴ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان و اثر «قاصدک» از محمد احصائی به مبلغ ۴ میلیارد تومان چکش خوردند.
تابلویی بدون عنوان از منوچهر یکتایی ۳ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان، تابلو «شکارِ آبیِ آسمان» رضا درخشانی به قیمت ۳ میلیارد و ۸۰۰ میلیون، تابلو بدون عنوان از جعفر روحبخش ۳ میلیارد و ۵۰۰ میلیون، تابلو «باستانی» پرویز کلانتری ۳ میلیارد و ۴۰۰ میلیون، اثر نقاشیخط «یزدان» محمد احصایی ۳ میلیارد و ۴۰۰ میلیون و تابلو «شب و روز» سیراک ملکونیان ۳ میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان فروخته شدند.
تابلویی بدون عنوان از محسن وزیریمقدم به قیمت ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون تومان، «تنوع شش ضلعی» اثر منیر فرمانفرماییان ۲ میلیارد و ۶۰۰ میلیون، مجسمه «درویش» اثر ژازه تباتبایی ۲ میلیارد و ۶۰۰ میلیون تومان، مجسمهای از پرویز تناولی ۲ میلیارد و ۴۰۰ میلیون، اثر بدون عنوان از مسعود عربشاهی ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان، اثری از ابواقاسم سعیدی ۲ میلیارد و تابلویی از صادق تبریزی به مبلغ ۲ میلیارد تومان به فروش رسیدند.
اثر دیگری از صادق تبریزی با عنوان «سقاخانه» به مبلغ ۱ میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان، تابلو «پیش از عبور تلماخوس» حسین زندهرودی ۱ میلیارد و ۵۰۰ میلیون، مجسمهای از توکل اسماعیلی ۱ میلیارد و ۴۰۰ میلیون، نقاشی از ژازه تباتبایی ۱ میلیارد و ۴۰۰ میلیون، تابلویی از حسین کاظمی ۱ میلیارد و ۳۵۰ میلیون، اثر نقاشی خط نصرالله افجهای ۱ میلیارد ۳۰۰ میلیون، تابلویی از مجموعه اسبهای محمدعلی ترقیجاه به قیمت ۱ میلیارد و ۲۰۰ میلیون، «عقل سرخ» ایرج اسکندری ۱ میلیارد و ۲۰۰ میلیون، مجسمه «خانواده» بهمن دادخواه ۱ میلیارد و ۲۰۰ میلیون، یکی دیگر از آثار نصرالله افجهای به مبلغ ۱ میلیارد و ۲۰۰ میلیون، اثری بدون عنوان از فریده لاشایی به قیمت ۱ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان، اثر بدون عنوان از عبدالرضا دریابیگی ۱ میلیارد ۱۰۰ میلیون، نقاشی «پهلوان» قاسم حاجیزاده ۱ میلیارد، تابلویی از ناصر عصار ۱ میلیارد، اثر بدون عنوان از مسعود عربشاهی ۱ میلیارد سایر آثار میلیاردی حراج پانزدهمین تهران بودند.
۲۶ اثر بین ۵۰۰ میلیون تا ۱ میلیارد تومان
در پانزدهمین حراج تهران ۲۶ اثر بین ۵۰۰ میلیون تا ۱ میلیارد تومان چکش خوردند که با بیشترین رقابت از سوی خریداران مواجه شدند.
پرترهای از مهدی ویشکایی ۹۵۰ میلیون تومان، اثر ناصر اویسی ۸۵۰ میلیون تومان، نقاشی خط صداقت جباری ۸۵۰ میلیون، اثر بهجت صدر ۸۵۰ میلیون، تابلویی از منوچهر نیازی ۸۵۰ میلیون و اثری از لیلی متیندفتری ۸۰۰ میلیون تومان به فروش رسیدند.
«یاد یک حماسه» اثر منصوره حسینی ۷۵۰ میلیون تومان، اثر حسین کاظمی ۷۰۰ میلیون، تابلو «زنده لمیده» هوشنگ پزشکنیا ۷۰۰ میلیون، تابلویی از فرامرز پیلارام ۷۰۰ میلیون، تابلوی دیگری از عبدالرضا دریابیگی ۷۰۰ میلیون، نقاشیخط محمود زندهرودی ۷۰۰ میلیون، مجسمهای از بهروز دارش ۶۵۰ میلیون، اثری از حجت شکیبا ۶۵۰ میلیون، تابلو پرویز کلانتری ۶۰۰ میلیون، اثری از پروانه اعتمادی ۶۰۰ میلیون، نقاشی از علی گلستانه ۶۰۰ میلیون، «موسیقی» اثر بهمن بروجنی ۶۰۰ میلیون و اثر دیگری از مهدی ویشکایی ۶۰۰ میلیون چکش خوردند.
مجسمهای از ژازه تباتبایی به قیمت ۵۵۰ میلیون تومان، اثری از هادی هزاوهای ۵۵۰ میلیون، «طبیعت بیجان» گارنیک درهاکوپیان ۵۵۰ میلیون، اثر دیگری از جعفر روحبخش ۵۵۰ میلیون، «آرامش در طبیعت کوهین» حسین محجوبی ۵۰۰ میلیون، اثر فرشید ملکی ۵۰۰ میلیون و اثر دیگر از آثار سیراک ملکونیان به قیمت ۵۰۰ میلیون فروخته شدند.
۱۶ اثر کمتر از ۵۰۰ میلیون تومان
۱۶ اثر پانزدهمین حراج تهران نیز کمتر از ۵۰۰ میلیون تومان به فروش رسیدند که طیف گستردهای از آثار هنری این دورهی از حراج را شامل میشد.
اثری از جلال شباهنگی ۴۶۰ میلیون تومان، نقاشی خط عینالدین صادقزاده ۴۶۰ میلیون، تابلویی از یعقوب امدادیان ۴۲۰ میلیون، اثر «عاشورا» هانیبال الخاص به قیمت ۴۰۰ میلیون، اثری از مهدی سحابی ۴۰۰ میلیون، «پرواز» حمید پازوکی ۴۰۰ میلیون، مجسمه «انتر و لوطی» توکل اسماعیلی به مبلغ ۳۶۰ میلیون، نقاشی از هوشنگ پزشکنیا ۳۳۰ میلیون، تابلو دیگری از منصوره حسینی به قیمت ۳۲۰ میلیون، «بهار ایرانی» هادی جمالی به قیمت ۳۰۰ میلیون و تابلو بدون عنوان طلیعه کامران ۳۰۰ میلیون تومان چکش خوردند.
تابلو «آدم و حوا» رضا بانگیز ۲۶۰ میلیون تومان، اثری از مجموعه «پنجرههای روز» پرییوش گنجی ۲۶۰ میلیون، تابلویی از احمد اسفندیاری ۱۹۰ میلیون، نقاشی از مجموعه «بیا تا گل برافشانیم» همایون سلیمی ۱۶۰ میلیون و اثر «پل عبور محبت به قلب دوست» عنایتالله نظری نوری به مبلغ ۱۲۰ میلیون در پانزدهمین حراج تهران به فروش رسیدند.
انتهای پیام/ 121