گروه اجتماعی دفاعپرس- سرهنگ پاسدار «داود عبدالمالکی» جانشین فرمانده انتظامی استان قزوین؛ تلاش شبانهروزی کارکنان نیروی انتظامی برای برقراری امنیت در کشور، باعث شده از انتظامی کشور بهعنوان تکیهگاهی امین برای مردم و بازوی توانمند برای نظام یاد شود؛ نیروی که بیشترین تعامل را با مردم داشته و علیرغم اینکه یکی از عملیاتیترین سازمانهای دولتی محسوب میشود، در طیف بسیار گستردهای در حال خدمترسانی به آحاد مردم است.
یکی از اولین نیروهایی که در پیشامدهای اجتماعی، امنیتی، اقتصادی، بحرانها یا بلایای طبیعی در صحنه حاضر شده و تا مراحل پایانی به ارائه خدمات میپردازد، انتظامی کشور است که مردم هم با توجه به پیشینه مثبت و درایتی که از کارکنان پلیس به یاد دارند، در برخورد با هر مسئله و مشکلی، سبزپوشان انتظامی کشور را مظهر امنیت دانسته و به آنها پناه میبرند.
پلیس در مسیر خدمتگزاری به ملت شریف ایران، در حوزههای مختلفی در حال فعالیت بوده و در این مسیر سخت و طاقت فرسا، شهداء بسیاری را تقدیم انقلاب و امنیت کشور کرده، در حال حاضر یکی از مشکلات عمدهای که کشور و جهان با آن درگیر میباشد مسئله مواد مخدر است که باعث از هم گسستن کانون بسیاری از خانوادهها و زمینه ساز جرایم و تخلفاتی بی شماری در جامعه شده است.
با توجه به اهمیت ویژه مبارزه با مواد مخدر، برای نیروی انتظامی و تلاشهای همه جانبه کارکنان در راستای ناکام گذاشتن سوداگران مرگ، نتایج خوبی بدست آمده، اما این دست آوردها بهای سنگینی برای ناجا داشته و بیش از ۳۵۰۰ شهید و ۱۲ هزار جانباز از ماموران پلیس در این مسیر تقدیم انقلاب و امنیت مردم شده، که همواره راه این عزیزان ادامه داشته و شهادت در مسیر تامین امنیت مردم، برای سبز پوشان نیروی انتظامی، دارای جایگاه ویژهای میباشد.
سود زیادی که از طریق خرید، فروش و قاچاق مواد مخدر نصیب سودا گران مرگ میشود، باعث بی توجهی و چشم پوشی آنها از معضلات اجتماعی چون، متلاشی شدن کانون خانواده ها، اعتیاد جوانان، درگیر شدن آنها با جرایم و محکومیتهای قضائی و دیگر مسائل مرتبط با مصرف مواد مخدر شده، همچنین برای دستیابی به سود بیشتر به ترویج استفاده از مواد مخدر دربین جوانان و نوجوانان پرداخته اند.
فرماندهی کل انتظامی کشور با تلاش همه جانبه خود، یکی از طلایه داران مبارزه با مواد مخدر بوده و بنابر وظیفه ذاتی که دارد از هیچ اقدامی در این خصوص کوتاهی نخواهد کرد، اما میتوان با فعالیتهای پیشگیرانهای چون، آگاه سازی خانوادهها توسط رسانههای جمعی، استفاده از ظرفیت شبکههای مجازی و بهره گیری از تشکلهای مردم نهاد، مراحل اولیه پیشگیری از ابتلا به مواد مخدر را سپری کرد.
در مراحل بعدی میتوان با اجرای برنامههای آموزشی توسط آموزش و پرورش در مدارس و دانشگاه ها، ایجاد فضای فرهنگی شاد و مفرح در مکانهای عمومی، چون کتابخانه، نمازخانه، محیطهای ورزشی و ... برای جوانان و نوجوانان خطرات ابتلا به مواد مخدر و فعالیتهای مرتبط با آن را کاهش داد، نباید از هزینه کردن در این خصوص امتناع کرد، هزینه کردن در بحث پیشگیری، پس اندازی برای سلامت جامعه بوده و ضمن اینکه سلامت نسلهای آینده را تضمین میکند باعث صرفه جویی در هزینههای بالایی که برای برخورد با جرائم و ناامنیهای اجتماعی صرف خواهد شد، میشود.
مسئله نگران کنندهای که در حال حاضر روبه افزایش میباشد، پایین آمده سن اعتیاد و مصرف مواد مخدر در بین جوانان و نوجوانان است، با توجه به گستره ماموریتی پلیس و همچنین دادههای اطلاعاتی فراوانی که گاها با تبلیغات نادرست بدست خانوادهها میرسد، در حوزه اعتیاد، یک انقلاب و بازنگری اساسی در کشور احساس میشود، نباید فکر کنیم که مسئله اعتیاد با خانواده ما غریبه بوده و ما از آن در امان هستیم.
سهل انگاری خانواده و عدم آگاهی و شناخت در زمینه مواد مخدر، زمانی آنها را از اعتیاد فرزندان و اعضای خانواده شان مطلع میکند که کار برای ورود و درمان بسیار مشکل شده است، مسئله مواد مخدر و مقابله با آن نیازمند ورود تمام دستگاه و ارگانهای دولتی و قرار گرفتن آنها در کنار خانواده است، با توجه به خدمات مطلوبی که برخی از دستگاه ها، چون قوه قضائیه، اداره کل ورزش و جوانان، مراکز فرهنگی و ... میتوانند در امر پیشگیری ایفا کنند، حضور و فعالیت این ادارات بسیار حائز اهمیت خواهد بود.
پلیس با همکاری سازمان بهزسیتی از طریق کمپهای ترک اعتیاد ماده ۱۵ و ۱۶ در حال خدمت رسانی و درمان در این حوزه بوده که کشفیات بالای مواد و شهادت تعداد زیادی از کارکنان نیروی انتظامی در عملیات ها، گواه این امر است، اما امکانات و زیرساختهای ناجا در بحث پیشگیری از مواد مخدر ضعیفتر از ادارات و سازمان های، چون شهرداری است، که میتواند با فراهم کردن امکانات ورزشی و تفریحی برای خانواده به ویژه جوانان و نوجوان در پیشگیری از ابتلای آنها به اعتیاد تاثیر شایانی بگذارد.
انتهای پیام/ 241