به گزارش گروه سایر رسانههای دفاعپرس، حجتالاسلام والمسلمین ابراهیم بهاری کارشناس علوم قرآنی در گفتوگویی پیرامون نام اصلی «حضرت ام البنین (س)»، اظهار داشت: وقتی «حضرت ام البنین (س)» توسط «امیرالمومنین (ع)» فاطمه خطاب شدند چهره فرزندان امام متغیر شد که حضرت فرمودند: «من را ام البنین - مادر پسران» خطاب کنید.
سیره رفتاری «حضرت ام البنین (س)»
وی در همین راستا افزود: رفتار «حضرت ام البنین (س)» نشات گرفته از نهایت احترام ایشان به «حضرت زهرا (س)» است. حتی در زمان واقعه کربلا، «حضرت ام البنین (س)» در حضور «امام حسین (ع)» آنچنان که باید «حضرت عباس (ع)» را در آغوش نگرفتند و در زمان دیگری که «امام حسین (ع)» حضور نداشتند، «حضرت عباس (ع)» را صدا کردند و سر ایشان را در دامن خود قرار دادند و فرموند: عباسم با حسین میروی بدون حسین برنگردی، مبادا آبروی مرا دچار خدشه کنی. من قول داده ام به «امیرالمومنین (ع)» که فرزندان من خادم فرزندان «حضرت زهرا (س)» هستند.
سبک زندگی «حضرت ام البنین (س)»
حجتالاسلام بهاری پیرامون زندگی «حضرت ام البنین (س)» پس از واقعه کربلا بیان کرد: وقتی کاروان کربلا به مدینه برگشتند «حضرت ام البنین (س)» پرسیدند: چه حادثهای رخ داده؟ «حضرت سجاد (ع)» یا «حضرت زینب (س)» پاسخ دادند: مادر نبودی ببینی عباس و فرزندانت در کربلا چگونه به شهادت رسیدند. ایشان پاسخ دادند: عباسم و بچههای من فدای حسین (ع)، از حسین (ع) چه خبر دارید؟.
کارشناس علوم قرآنی با اشاره به ویژگیهای اخلاقی «حضرت ام البنین (س)» افزود: «حضرت ام البنین (س)» چهار فرزند خود عباس، جعفر، عبدالله و عثمان را در واقعه کربلا در راه خدا تقدیم کردند، ایشان در مدینه چندین مزار به عنوان مزار فرزندان خود ساختند و در جوار آنها گریه میکردند.
علاقه «حضرت ام البنین (س)» به «امام حسین (ع)»
حجتالاسلام بهاری در همین راستا ابراز کرد: «حضرت ام البنین (س)» به دلیل محبتی که داشتند هنگام گریه یک بار نام «امام حسین (ع)» و یک بار «نام عباس (ع)» یا دیگر فرزندانشان را خطاب میکردند و تا آخرین لحظهای که زنده بودند نام «ابا عبدالله (ع)» را با عظمت خطاب میکردند.
وی پیرامون تاثیر سختیها و دردهای واقعه کربلا بر «حضرت ام البنین (س)» اظهار کرد: گریههای «حضرت ام البنین (س)» در مدینه مشهور شده بود به گونهای که مروان ابن حکم که انسان پست و قسی القلبی بود و در آزار رساندن به «اهل بیت (ع)» رتبه اول را داشت نیز موقع شنیدن گریههای جانسوز «حضرت ام البنین (س)» گریه میکرد.
سیره شخصیتی «حضرت ام البنین (س)»
حجتالاسلام بهاری پیرامون سیره شخصیتی «حضرت ام البنین (س)» ابراز کرد: «حضرت ام البنین (س)» صاحب شخصیتی بودند که نتیجه آن تربیت فرزندانی بسیار ارزشمند شد. فرزندی مانند «حضرت ابوالفضل عباس (ع)» که مودب به آداب بودند و اگر ایشان معصوم نیستند، اما کسی جرات ندارد ایشان را از عصمت جدا بداند و همه احترامی که برای «امام حسین (ع)» قائل هستیم برای «حضرت عباس (ع)» نیز قائلیم.
وی با بیان اینکه سالروز وفات «حضرت ام البنین (س)» را تکریم مادران و همسران شهدا نامگذاری کردهاند خاطرنشان کرد: «حضرت ام البنین (س)» از شخصیت بسیار با ارزشی برخوردار بودند و مصیبتی که ایشان از واقعه کربلا درک کردند، برای مادران و همسران شهدا نیز قابل لمس است. از این رو سالرزو وفات این بانوی بزرگوار اسلام را تکریم مادران و همسران شهدا نامگذاری کردهاند.
حجتالاسلام بهاری درباره سن و علت رحلت «حضرت ام البنین (س)» خاطر نشان کرد: سن ایشان در تاریخ دقیقا روشن نیست، اما عمدتا علت رحلت را درد و غصه و ناراحتیهای ناشی از مصیبت کربلا را بیان کرده اند. مصیبت کربلا به قدری برای اهل بیت (ع) سنگین و جانکاه بود که «حضرت ام البنین (س)» دو یا سه سال پس از این واقعه رحلت فرمودند، همچنین حضرت زینب (س) بین یک تا یک سال و نیم و حضرت رباب (س) شش ماه بعد از این واقعه رحلت فرمودند. پیکر «حضرت ام البنین (س)» در قبرستان بقیع واقع است.
منبع: میزان
انتهای پیام/ ۹۱۱