هنجارشکنی در مداحی به چشم می‌آید

یک شاعر آیینی با اشاره به سبک اگزوزخوانی در برخی هیئات گفت: در حوزه مداحی، آن‌هایی که هنجارشکنند، افرادی هستند که بیشتر به چشم می‌آیند.
کد خبر: ۵۰۲۵۰۵
تاریخ انتشار: ۰۵ بهمن ۱۴۰۰ - ۱۴:۳۸ - 25January 2022

به گزارش گروه فرهنگ و هنر دفاع‌پرس، جدیدترین قسمت برنامه «جهان آرا» با موضوع «هیئت‌های مذهبی، از وضع فعلی تا وضع مطلوب» و با اجرای امیرحسین ثابتی روی آنتن شبکه افق رفت.

در ابتدا، «سید مهدی حسینی» مدحل اهل بیت علیهم السلام در پاسخ به اینکه آیا وضع جامعه متناسب با خروجی هیئت‌های مذهبی است؟ اظهار داشت: طی ۲۰ سال گذشته تعداد هیئت‌های مذهبی بیشتر شده، اما خروجی آن متناسب با هیئت‌ها افزایش و گناه و فساد در جامعه کاهش نیافته است. واقعیت این است که خروجی، متناسب افزایش هیئت‌ها نیست.

وی افزود: محبت حقیقی در هیئت و در بین جوانان ایجاد نمی‌شود و دلیل آن هم این است که گرداننده هیئت، آموزش‌های ابتدایی و لازم را سپری نکرده و این مسئله باید آسیب‌شناسی شود.

حسینی در خصوص افسانه‌پردازی برای افزایش عزاداران هیئت اظهار کرد: در برخی از هیئت‌ها دیده می‌شود که مداح، هیجان کاذب به مراسم می‌دهد، درباره اهل بیت (ع) افسانه‌پردازی و مجلس را نورپردازی و کار‌های این چنینی می‌کنند؛ به چه قیمتی می‌خواهیم جذب کنیم؟ محبت اهل بیت (ع) نیاز به این زرق و برق‌ها ندارد.

مداحانی که خشن می‌خوانند و اسمش را اگزوزخوانی می‌گذارند

در ادامه، «جواد حیدری» شاعر آیینی در رابطه با سبک‌های تازه‌ای که به مراسمات مذهبی راه پیدا کرد، گفت: برخی از مداحان سبک‌هایی را ابداع کردند و اسم آن را اگزوزخوانی گذاشتند، که در واقع خشن‌خوانی است.

وی اظهار کرد: فعالیت‌های جزیره‌ای در حوزه شعر آیینی و مداحی، کاری از پیش نمی‌برد، اگر می‌خواهیم تحول خاصی را شاهد باشیم باید که کار متمرکز داشته باشیم. مداحی دانشی است که همه علوم در آن نقش دارد و اگر به دنبال اثرگذاری آن هستیم، باید جوامع ستایشگری را تجمیع کنیم.

حیدری افزود: مشکل اینجا است که در حوزه مداحی، آن‌هایی که هنجارشکنند، افرادی هستند که بیشتر به چشم می‌آیند.

این شاعر آیینی با اشاراتی به منویات رهب معظم انقلاب اسلامی گفت: جوانی که نتواند پاسخ سوالاتش را در هیئت‌های مذهبی بگیرد به کجا برود؟ وقتی رهبر معظم انقلاب می‌گویند مداحی یک پدیده منحصر به فرد است، ناظر به همین ویژگی‌هاست. عنصر «مستمع» را در دوران کرونا حذف کردیم در حالیکه می‌شد با رعایت پروتکل‌ها این عنصر را نگه داشت و حفظ کرد.

انتهای پیام/ 121

نظر شما
پربیننده ها