به گزارش گروه بینالملل دفاعپرس، «عباس بدخشان ظهوری» سفیر جمهوری اسلامی ایران در ارمنستان امروز (چهارشنبه) ضمن اشاره به اهمیت جادههای عبوری از ارمنستان و جمهوری آذربایجان، بر فایده مسیر ترانزیتی خلیج فارس به دریای سیاه تاکید کرد و در گفتوگویی اظهار داشت: مسیر ترانزیتی خلیج فارس به دریای سیاه میتواند برای ایران و ارمنستان و سایر کشورهایی که از آن عبور میکنند، فرصتهای فراوانی ایجاد میکند.
به گزارش خبرگزاری «نیوز آرمنیا»، «عباس بدخشان ظهوری» سفیر ایران در ارمنستان روز چهارشنبه به خبرنگاران گفت که ایران برای جادههای عبوری از ارمنستان و جمهوری آذربایجان اهمیت زیادی قائل است.
به گفته سفیر ایران در ایروان، مسیر ترانزیتی خلیج فارس به دریای سیاه میتواند نه تنها برای ایران و ارمنستان بلکه برای سایر کشورهایی که از آن عبور میکنند، فرصتهای بزرگی ایجاد کند. وی گفت: «جنبه حقوقی این موضوع در حال بررسی است و به زودی جلسه مربوطه تشکیل خواهد شد.»
سفیر ایران در ارمنستان در خصوص «کریدور زنگزور» یادآور شد که مقامات بلندپایه ارمنستان بارها موضع خود را در این زمینه اعلام کردهاند.
ظهوری گفت: «مسیر ترانزیتی که خلیج فارس را به دریای سیاه وصل میکند، ربطی به «کریدور زنگزور» ندارد و این مسیری جداست.»
چندی قبل نیز «نیکل پاشینیان» نخست وزیر ارمنستان در نشست هیات دولت این کشور در چهاشنبه از تعمیق روابط با کشورهای همسایه از جمله ایران، گرجستان و روسیه سخن گفت. نخست وزیر ارمنستان گفت که تعمیق یا عادیسازی روابط با ایران یکی از مسیرهای مهم سیاست خارجی دولت خواهد بود.
وی گفت: «پس از انتصاب مجدد من به عنوان نخست وزیر، موفق به دیدار از جمهوری اسلامی ایران شدم و عازم گرجستان هم خواهم شد. موضوع توسعه ارتباطات منطقهای نقش مهمی را در دستور کار مذاکرات ما با ایران و گرجستان ایفا میکند و در این زمینه من به پروژه شمال-جنوب اهمیت میدهم که مرز ما را با ایران به مرز گرجستان متصل میکند».
پاشینیان ادامه داد: «برقراری ارتباط ریلی با روسیه و ایران برای ما بسیار مهم است. به منظور حل این مسئله، ما در حال بحث در مورد بازگشایی ارتباطات در قالب سه جانبه ارمنستان، روسیه و جمهوری آذربایجان هستیم. ما مصمم هستیم برای دستیابی به نتایج مشخص تلاش کنیم، البته با این درک که جمهوری آذربایجان نیز به نوبه خود انتظار ارتباط بین مناطق غربی خود و «نخجوان» را دارد. من میخواهم مجدداً یادآوری کنم که ما تمایل داریم روند صلح با باکو را در چارچوب ریاست گروه مینسک در سازمان امنیت و همکاری اروپا احیا کنیم.»
انتهای پیام/ 118