گروه استانهای دفاعپرس - قاسم الازمنی؛ پیروزیهای جمهوری اسلامی با فتح خرمشهر به اوج خود رسید، کشورهای بلوک غرب و شرق تلاش داشتند تا برای حفظ صدام، شرایطی را برای تحمیل صلح مدنظر خود به جمهوری اسلامی را فراهم آورند، لاکن عزم راسخ رزمندگان جهت حصول به اهداف حقه خود در جنگ، تسلیم نشدن در برابر فشارهای همه جانبه استکبار بود.
این شرایط باعث شد تا دلیرمردان عرصههای نبرد، عملیات سرنوشت سازی را برنامهریزی نمایند. لذا با تجربیاتی که از عملیاتهای خیبر و بدر کسب کرده بودند، تصرف شهر فاو، با توجه موقعیتهای سوق الجیشی آن، ازگذشته های دور، بخصوص از سال 1362 مدنظر قرار گرفت.
بر اساس استانداردهای جنگ، برای مشابه عملیات والفجر 8، با توجه به شرایط سخت پیش رو، حدود دو سال آموزش برای غواقصان و نیروهای عمل کننده لازم بود، ولی رزمندگان با توکل به خداوند متعال در مدت کمتر از 6 ماه آموزش شبانه روزی، خود را برای این اقدام غیر قابل تصور آماده کردند. علاوه بر آن، شرایط حساس منطقه و سختی های پیش رو، ایجاب می کرد تا تمام اقدامات لازم عملیاتی اعم از آموزش و شناسایی در شرایط کاملا مخفی و پوشش مناسب صورت گیرد.
رودخانه اروند، با عرض 600 الی 1200 - سرعت آب 75 الی 120 کیلومتر، جزر و مد غیرقابل پیشبینی از نظر استانداردهای بین المللی جنگ، امکان عبور از آن در شب وجود نداشت، به همین دلیل بود که عراق هیچگاه نتوانست از آن عبور کند، ولی زمانی که کار برای خدا باشد، انجام هر ناممکن، سهل و آسان خواهد شد. لذا همین توکل خالص رزمندگان بود که خداوند متعال که دستیابی به هدف را به آنان هدیه داد.
با شروع عملیات در مورخه 1364/11/20 ساعت 22:10 دشمن با بکارگیری انواع هواپیماهای پیشرفته و سلاح های شیمیایی و انواع جنگ افزارها، تلاش کرد تا مانع پیشروی رزمندگان شود، ولی این سلاحها در مقابل اراده آهنین و توکل رزمندگان، کار ساز نبود و پس از 75 روز به تمام اهداف عملیات دست یافتند.
مهمترین اهداف سیاسی ـ نظامی عملیات والفجر 8، تصرف شهر فاو، تسلط بر اروندرود، تهدید بندر أمالقصر، هممرزی با کویت، مسدود کردن راه ورودی عراق به خلیجفارس، تأمین خورموسی و امکان تردد کشتیها به بندر امام خمینی (ره)، انهدام سکوهای پرتاب موشک عراق در منطقه فاو بود که با عنایت خداوند متعال در این عملیات محقق شد.
انتهای پیام/