به گزارش دفاعپرس از کرمانشاه، ماموستا مُلا «قادر قادری» امام جمعه شهرستان پاوه در خطبههای نماز جمعه این هفته شهرستان که با رعایت شیوهنامههای بهداشتی برگزار شد، اظهار داشت: مذهب رسمی کشورهای فرانسه، دانمارک و اتیوپی مسیحی است، اما چون فرانسه و دانمارک مدیرانی کارآمد دارند، وضعیت این کشورها در دنیا زبانزد است؛ اما در اتیوپی که سرچشمه رود نیل است، چون کارگزاران شایستهای ندارند مردم در سختی و مضیقه قرار دارند.
امام جمعه شهرستان پاوه گفت: دین عامل پیشرفت و عقبماندگی هیچ قوم و ملتی نیست، بلکه مدیران، کارگزاران و حاکمان و تخصص آنها مسیر حرکت جوامع را مشخص میکند.
وی بیان کرد: در ممالک اسلامی نیز کشورهای مالزی و بنگلادش آیین آنها اسلام است؛ اما چون مالزی بر اساس برنامه ریزی حرکت میکند و مدیران توانمندی دارد، پیشرفت های قابل توجهی داشته اما در مقابل، مردم بنگلادش با مشکلات عدیده ای از جمله گرسنگی مواجه هستند.
وی در ادامه ضمن قدردانی از نیروهای مخلصی که با تدبیر و سرعت به بازداشت یکی از مدیران کل استان کرمانشاه به دلیل اختلاس اقدام کردند، تصریح کرد: مدیریت و تخصص دو عامل اصلی برای حکمرانی و پیشرفت جوامع است و در واقع دین اسلام و پیروی از آموزههای دینی عامل عقبماندگی ممالک اسلامی نیست.
امام جمعه شهرستان پاوه ادامه داد: مناطق کردنشین از ۱۴ بهمن سال جاری به دلیل اهانت فردی در خارج از کشور به مقدسات مسلمانان و واکنش چند روحانی دچار التهاب شده و بر اساس بررسی های صورت گرفته در این مدت هزاران جمله اهانت آمیز علیه اسلام، قرآن، مساجد و مقدسات مسلمانان در فضای مجازی منتشر شده است.
ماموستا قادری با بیان اینکه ۱۴۰۰ سال است اسلام به مناطق کردنشین آمده و هیچگاه به اندازه این ۱۰ روز به اسلام و مسلمانان توهین نشده است، گفت: ما هزاران سال است وارث علماء، قهرمانان، شاعران و ادیبان بزرگی چون صلاح الدین ایوبی، مولانا خالد، هەژار، هیمن، نالی، بیکس و علامه عبدالکریم مدرس هستیم و کجا شاهد بوده ایم آنان به اسلام و مسلمانان توهین کرده اند.
خطیب جمعه شهرستان پاوه تصریح کرد: اگر بزرگان قوم کُرد در طول تاریخ مخالف اسلام و مسلمانان بودند امروز شاهد ساخت این همه مساجد در مناطق کردنشین نبودیم به گونه ای که در شهر پاوه با حدود ۴۰ هزار نفر جمعیت شهری، ۳۵مسجد وجود دارد.
ماموستا قادری اضافه کرد: این توهین ها موجب می شود کُردها در میان سایر اقوام تحقیر شوند و دیانت و اسلام گرایی آنها لکه دار شود.
وی گفت: علما و روحانیون برای امر به معروف و نهی از منکر ضرورتی ندارد در همه مسائل ورود کنند بلکه در صورت لزوم خطابت و موضع و واکنش آنها باید با بینش و مطالعه و حکیمانه و بر مصالح دین و جامعه باشد.
ماموستا قادری افزود: نباید با تفاسیر غلط و استنباط های غیر معقول و اشتباه از دین و قرآن، راه را برای خروج جوانان از اسلام فراهم کنیم و مردم از روحانیون و محراب نشینان انتظار دارند الهی، آرام و صبور و منطقی باشیم و اهانت نکنیم و مطالعه داشته باشیم.
امام جمعه شهرستان پاوه بیان داشت: مردم این عصر اهل مطالعه و دانایی هستند؛ بنابراین روحانیون باید هوشیار باشند و موضوعات، مخاطب و مقتضیات زمانی و مکانی را به خوبی درک کنند.
ماموستا قادری تصریح کرد: برای گرایش به اسلام هیچ زور و اجباری وجود ندارد اما مسلمانان آزاد نیستند که دین را ترک کنند؛ چرا که خروج از دین برای آنان کیفر دنیوی و کیفر اخروی در پی دارد.
انتهای پیام/