به گزارش خبرنگار دفاعپرس از رشت، «محمود رنجبر» سرپرست پژوهشکده گیلان شناسی دانشگاه گیلان در نشست «آشنایی با درس دفاع مقدس» که با حضور جمعی از اساتید دانشگاه در پژوهشکده گیلان شناسی گیلان برگزار شد، با تاکید بر لزوم تبیین و گسترش فرهنگ و معارف دفاع مقدس، اظهار داشت: درس دفاع مقدس که تحت عنوان «علوم و معارف دفاع مقدس» برای دانشگاهیان ارائه میشود، حاوی بیانات ارزشمند و هوشمندانه و با تدبیر مقام معظم رهبری درباره دفاع مقدس است.
سرپرست پژوهشکده گیلان شناسی دانشگاه گیلان درس دفاع مقدس را اساساً یک روایت تاریخی ندانست و افزود: وقتی از دفاع مقدس صحبت میکنیم، خاطره نمیگوییم بلکه از زندگی سخن میگوییم.
وی آموزههای دفاع مقدس را مجموعهای از علوم روان شناسی، انسان شناسی، جامعه شناسی، ادبیات و حتی فیزیک و ریاضی دانست و تصریح کرد: عظمت عملیاتهای رزمندگان غیر قابل انکار است و شاهد تاکتیکهای علمی در عملیاتهای همچون والفجر هشت بودیم.
رنجبر کتاب «جادههای سربی» اثر سردار شهید «احمد سوداگر» را نمونهای از فرهنگ و معارف دفاع مقدس دانست و خاطرنشان کرد: آماده بررسی و واکاوی هوشمندی، تدبیر و ذکاوت رزمندگان در طراحی و اجرای عملیاتها هستیم.
وی با بیان اینکه متاسفانه درس دفاع مقدس در مراکز دانشگاهی مظلوم واقع شده است، تاکید کرد: دانشجویانی که درس دفاع مقدس را میگذرانند بیشتر از روی علاقه مندی بوده و عمدتاً جزء واحدهای سنواتی آنان محسوب نمیشود؛ برخی از دانشگاهها نیز از درس دفاع مقدس به عنوان ترمیم معدل دانشجو استفاده میکنند.
سرپرست پژوهشکده گیلان شناسی دانشگاه گیلان از روسای دانشگاههای استان خواست ظرفیت درس دفاع مقدس را از نظر کمی افزایش دهند و متذکر شد: امیدواریم همه رشتهها مکلف به تدریس درس «علوم و معارف دفاع مقدس» شوند.
وی دفاع مقدس را سرشار از ارزشهای انقلاب، خانواده و سبک زندگی و ... دانست و افزود: میبایست تلاش کرد تا این درس جزو درسهای اجباری در دانشگاهها باشد و به اساتید این درس که اکثرا از پیشکسوتان دفاع مقدس هستند اهمیت داد و از علم و تجربیات آنها به عنوان یک گنج جنگ بهره برد.
انتهای پیام/