قالیباف:

تهاتر نفت باید برای تولید ثروت و قدرت کشور باشد

رئیس مجلس گفت: تهاتر نفت تنها باید برای زیرساخت‌هایی باشد که برای کشور تولید ثروت و قدرت کرده و پیشران رشد اقتصادی باشد.
کد خبر: ۵۰۷۶۱۴
تاریخ انتشار: ۰۲ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۲:۱۸ - 21February 2022

تهاتر نفت باید برای تولید ثروت و قدرت کشور باشدبه گزارش گروه اخبار داخلی دفاع‌پرس، «محمدباقر قالیباف» رئیس مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز مجلس و در جریان بررسی جزء یک و دو بند «ی» تبصره یک لایحه بودجه، اظهار داشت: در جزء یک و دو بند «ی» بالغ بر ۱۵ میلیارد دلار پیش‌بینی شده و نظرات نمایندگان نیز شنیده شد، اما دو نکته در خصوص این بند ضروری است.

وی درباره این نکات افزود: اول اینکه در شرایط فعلی ما در داخل کشور روزانه حدود دو میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه در روز نفت خام مصرف می‌کنیم از سوی دیگر براساس پیش‌بینی که در لایحه بودجه سال آتی شده روزانه یک میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه در روز باید صادرات نفت داشته باشیم که درآمد آن صرف هزینه‌های عمرانی و جاری می‌شود.

رئیس مجلس تصریح کرد: اکنون با پیشنهادی که دولت در جزء یک این بند داده و پیشنهادی که کمیسیون تلفیق در جزء دو این بند اضافه کرده حدود ۵۰۰ هزار بشکه در روز باید تولید شود. با احتساب این رقم همراه با مواردی که ذکر کردم ما روزانه بیش از چهار میلیون بشکه باید تولید نفت داشته باشیم که اصلا این رقم قابل تحقق نیست و چنین منبع درآمدی وجود ندارد.

قالیباف گفت: به نظر می‌رسد کمیسیون تلفیق به این نکته توجه نداشته است و آقای نادران روز گذشته در این خصوص تذکر داد.

وی افزود: در جزء دو این بند پیشنهادات خوبی مطرح شده است. اما تهاتر نفت تنها باید برای زیرساخت‌هایی باشد که برای کشور تولید ثروت و قدرت کرده و پیشران رشد اقتصادی باشد.

رئیس مجلس ادامه داد: همه نمایندگان نیز با اختصاص این منابع برای این امر موافق هستند، اما عملا ۵.۵ میلیارد یورویی که در این بند دیده شده محقق نخواهد شد.

قالیباف گفت: ما تعهداتی در لایحه در خصوص تقویت بنیه دفاعی، محرومیت‌زدایی و اشتغالزایی برعهده داریم. اکنون جزء یک و دو بند «ی» را به کمیسیون تلفیق باز می‌گردانیم و انتظار می‌رود در اصلاحی که صورت می‌گیرد ظرفیت تهاتر تنها به اندازه‌ای که محقق می‌شود پیش‌بینی گردد.

وی اظهار داشت: باید تکالیف در حوزه تقویت بنیه دفاعی و محرومیت‌زدایی دیده شود برای زیرساخت‌ها نیز تنها تا سقفی که امکان تحقق دارند پیش‌بینی شود. نباید هیچ‌گونه هزینه جدید جاری در این بخش گنجانده شود.

رئیس مجلس گفت: در نهایت رئیس مجلس شورای اسلامی جزء یک و دو بند «ی» تبصره یک لایحه بودجه را به کمیسیون تلفیق ارجاع داد.

انتهای پیام/341

نظر شما
پربیننده ها