نگاهی به زندگی شهید «غلامرضا کردخوردی»

غلامرضا کردخوردی، در تاریخ یکم فروردین سال 1345 در تهران دیده به جهان گشود و در تاریخ 11 اردیبهشت سال 1361 در عملیات بیت‌المقدس به شهادت رسید.
کد خبر: ۵۰۸۹۱۲
تاریخ انتشار: ۰۹ اسفند ۱۴۰۰ - ۰۸:۲۶ - 28February 2022

نگاهی به زندگی شهید «غلامرضا کردخوردی»به گزارش خبرنگار دفاع‌پرس از کرج، «غلامرضا کردخوردی» در تاریخ یکم فروردین سال 1345 در تهران در خانواده‌ای مذهبی دیده به جهان گشود؛ پدرش قربانعلی، مغازه چراغ‌سازی داشت و مادرش، قیه (قیه، نام ترکی است) تاج طاهری، خانه‌دار بود. غلامرضا فرزند اول خانواده بود و سه خواهر و پنج برادر داشت. از کودکی هوش سرشار وی قابل‌توجه بود و به خواندن قرآن علاقه زیادی داشت.

وی در سال 1352 وارد مدرسه شد و دوران ابتدایی را در کرج سپری کرد و در 1357 وارد مقطع راهنمایی شد اما سال اول راهنمایی بود که ترک تحصیل کرد. زمانی که انقلابیون علیه حکومت پهلوی به خیابان‌ها آمدند، غلامرضا با توجه به سنی کمی که داشت نمی‌توانست فعالیت اجتماعی زیادی داشته باشد اما به ندرت در راهپیمایی‌ها شرکت می‌کرد.

در سال 1358 پس از پیروزی انقلاب اسلامی در یک مغازه کانال‌سازی کولر، مشغول به کار شد و در تأمین مخارج منزل، به خانواده کمک می‌کرد. با آغاز جنگ تحمیلی در سال 1359، وی علاقه خود را به شرکت در جنگ ابراز کرد اما به دلیل سن کمی که داشت، خانواده‌اش اجازه حضور در جنگ را به او نمی‌دادند. پس از تشکیل بسیج مستضعفین به فرمان امام خمینی (ره)، در سال 1360 به عضویت بسیج درآمد و فعالیت خود را در مسجد جامع کرج آغاز کرد.

آن زمان دایی وی نیز پاسدار بود و خانواده غلامرضا را به رضایت برای حضور فرزندشان در جبهه ترغیب می‌کرد، پس از عضویت غلامرضا در بسیج، خانواده نیز کم‌کم به حضور وی در جبهه رضایت دادند و در سوم فروردین سال 1361 زمانی که 16 ساله بود، از بسیج مسجد جامع کرج به‌عنوان رزمنده و آرپیچی زن به جبهه‌های جنوب کشور اعزام شد.

سرانجام وی در تاریخ 11 اردیبهشت سال 1361 در عملیات بیت‌المقدس که در جبهه غرب رود کارون و با هدف آزادسازی شهرهای خرمشهر و هویزه و جاده اهواز - خرمشهر، خارج کردن شهرهای اهواز، حمیدیه، سوسنگرد و نیز جاده اهواز - آبادان از برد توپخانه دشمن و تعیین مرز بین‌المللی انجام شد، بر اثر اصابت گلوله به سر در فکه به شهادت رسید و پیکرش در گلزار شهدای امامزاده محمد (ع) کرج به خاک سپرده شد.

شهید فردی خوش‌اخلاق، متواضع، صبور، مهربان و مسئولیت‌پذیر بود و در تمام امور خانه و خانواده پشتیبان والدین به‌ویژه مادرش بود، در مدت زندگی و طول عمر کوتاهش جز خوبی و خاطره خوش چیزی از خود باقی نگذاشت. شرکت در مجالس مذهبی، از جمله فعالیت‌های عبادی و معنوی شهید بود. به پاس گرامیداشت یاد و خاطره این شهید، کوچه محل زندگی قدیم پدر و مادر وی در اسلام‌آباد کرج به نام این شهید نام‌گذاری شده است.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار