مسئول دفتر سیاسی اجتماعی حوزه‌های علمیه کشور مطرح کرد؛

اجر جهاد تبیین بالاتر از میدان جنگ است

حجت الاسلام «زمانی» گفت: فریاد علیه ظلم و روشنگری اساتید حوزه و دانشگاه در مسئله تبیین ثوابش بالاتر از آن رزمنده‌ای است که در میدان جنگ می‌جنگند.
کد خبر: ۵۰۹۵۹۵
تاریخ انتشار: ۱۲ اسفند ۱۴۰۰ - ۲۲:۳۴ - 03March 2022

اجر جهاد تبیین بالاتر از میدان جنگ است

به گزارش دفاع‌پرس از ارومیه، حجت الاسلام والمسلمین محمد حسن زمانی مسئول دفتر سیاسی اجتماعی حوزه‌های علمیه کشور امروز(پنجشنبه) در نشست «جهاد تبیین و رسالت دانشگاهیان» که در ارومیه برگزار شد، با بیان این‌که آیه " وَأَنزَلْنَآ إِلَیْکَ ٱلذِّکْرَ لِتُبَیِّنَ لِلنَّاسِ" ناظر به جهاد تبیین است، اظهار داشت: جهاد تبیین برگرفته از آیات قرآن است و خداوند بر رسول اسلام(ص) واجب کرده بود تا علاوه بر تلاوت قرآن و بیان معارف به مردم، عمق آیات را استخراج و به مردم تبیین کنند.

وی افزود: عده‌ای صرفا به خواندن متن عربی و یا ترجمه قرآن اکتفا می‌کنند و این کافی نیست، چرا که هدف کتاب الهی هدایت بشر است و یکی از وظایف حوزه و دانشگاه، ترغیب طلاب و دانشجویان برای ختم ترجمه‌های قرآن است و گاهی این نقص در طلاب هم وجود دارد که در ترجمه واژه‌های سخت قرآن با مشکل مواجه می‌شوند.

مسئول دفتر امور اجتماعی و سیاسی حوزه‌های علمیه ادامه داد: یکی از سفارشات علامه حسن زاده به طلاب خواندن یک دوره ترجمه قرآن و نوشتن کلمات مشکل بود و این اولین کاری است که به طلاب توصیه می‌شد و لذا باید این مسئله هم به یک رسم تبدیل شود تا در قرائت‌های ابتدای مجالس چند آیه‌ای هم برای مردم ترجمه شود.

وی به علت تاکید رهبر انقلاب بر جهاد تبیین اشاره کرد و گفت: انقلاب اسلامی با هدف تحقق بخشی به همه آرمان‌های اسلام در ایران و عرضه آن به دنیا به وجود آمد و بر آن استقامت ورزید و امروز انقلاب اسلامی با وجود همه مقابله‌هایی که جهان غرب با آن دارد به همه دنیا نفوذ کرده و لذا غربی‌ها از آن احساس خطر می‌کنند، موضوعی که بنده در سی کشوری که حضور داشتم و نفوذ جمهوری اسلامی را بسیار عمیق و شگفت آور دیدم.

حجت الاسلام و المسلمین زمانی حملات استبکار در این چهل سال را نظامی، اقتصادی و فرهنگی توصیف کرد و افزود: دنیای استکبار با جنگ نظامی، اقتصادی و فرهنگی علیه جمهوری اسلامی حمله کرد و تاکنون نیز به روش‌های مختلف به آن ادامه می‌دهد.

وی تصریح کرد: در جنگ ۸ ساله تمام غرب از صدام حمایت کرد و نشانه آن نیز وجود اسیر بیش از ۲۴ کشور جهان بود و حتی در ماجرای داعش نیز باز همین‌ها پای کار آمدند و با وجودحمایت‌های گوناگون بازهم نتوانستند انقلاب را از پای در بیاورند.

وی اظهار داشت: تحریم، تورم، گرانی، مقابله از فروش نفت ایران، بستن حساب‌های بانکی و مقابله با داد و ستد خارجی و حملات بدون وقفه در عرصه‌های فرهنگی از دیگر اقدامات استکبار علیه جمهوری اسلامی بود، که تاکنون به نتیجه نرسیده است و لذا دشمن امروز تمام توان خود را بر روی تهاجم فرهنگی در شبکه‌های ماهواره‌ای و فضای مجازی گذاشته و احساس می‌کند می‌تواند جامعه را با تحلیل های غلط منحرف کند.

مسئول دفتر امور اجتماعی و سیاسی حوزه‌های علمیه اضافه کرد: دشمن می‌خواهد با تحلیل‌های غلط، نارکارآمد جلوه دادن انقلاب اسلامی، بزرگ کردن کاستی ها، نادیده گرفتن دستاوردها و تزریق ناامیدی به مردم، به جامعه اینگونه القا کند که دین نمی‌تواند حکومت داری کند.

وی تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب در طول این سی سال، مدام بر مسئله جهاد تبیین اشاره کرده‌اند و در این اواخر نیز در همه مجالس و محافل مجددا بر آن تاکید دارند و دلیل آن هم پیش روی دشمن در عرصه فرهنگی و نرم است، بنابراین امروز حوزه و دانشگاه وظیفه دارند تا وارد میدان شوند و گره‌های ذهنی را بگشایند و بدانند که اجر آن کمتر از مبارزه در میدان جنگ نظامی نیست.

حجت الاسلام والمسلمین زمانی با بیان این که در جنگ مسلحانه مهم‌ترین وظیفه بر دوش نیروهای نظامی است، گفت: در جنگ فرهنگی باید نخبگان جامعه وارد میدان شوند و دلیل استفاده رهبر انقلاب از واژه جهاد برای تبیین روایتی از رسول اسلام (ص) است که می‌فرمایند: «أفضَلُ الجِهادُ کَلِمَةُ حَقًّ عِند سُلطَان جَائِرٍ» و لذا حضور میدانی در عرصه فرهنگ بالاترین جهاد است.

وی بیان داشت: بیشترین مجاهدان تاریخ، مجاهدین جهاد تبیین بودند و انبیا و اولیایی که در برابر دشمن به شهادت رسیدند جرمشان روشنگری و بیدار کردن مردم بود و بسیاری از پیامبران به خاطر جهاد تبیین به شهادت رسیدند و حتی در بین ۱۱ امام نیز به جز امام حسین(ع) که در جهاد مسلحانه به شهادت رسیدند، بقیه ائمه جرمشان روشنگری و آگاهی دادن به مردم و بیان حرف حق در برابر حاکمان ظالم بود.

مسئول دفتر امور اجتماعی و سیاسی حوزه‌های علمیه شهیدان بهشتی، مطهری و شهدای محراب را شهدای تبیین دانست و گفت: شهدای بزرگ در طول انقلاب اسلامی، شهدای تبیین بودند و شهید مطهری و بهشتی و شهدای محراب نیز بخاطر بیان حقائق و مقابله با جریان‌های انحرافی مورد غضب منافقین قرار گرفتند و به درجه والای شهادت رسیدند.

وی اضافه کرد: فریاد علیه ظلم، تدریس، سخنرانی و روشنگری اساتید حوزه و دانشگاه در مسئله تبیین ثوابش بالاتر از آن رزمنده‌ای است که در میدان جنگ می‌جنگند، البته لازم به ذکر است حرکتی جهاد است که خطر هم داشته باشد و لذا باید در این راه خودمان را برای زخم زبان‌ها و جراحت‌ها و جانبازی آبرو آماده کنیم.

حجت الاسلام‌والمسلمین زمانی با بیان این که جهاد تبیین سه لایه تاریخی، علمی و عملی دارد، گفت: در لایه تاریخی باید روایت صحیح آموزه‌های سیاسی اسلام و حوادث انقلاب برای پیشگیری از تحریف‌ها بیان شود و در مرحله علمی نیز علاوه بر روایت باید حوادث اسلام و انقلاب را درست تحلیل و نتایج آن را به مردم به صورت علمی تبیین کنیم و در مرحله عمل نیز وارد میدان شویم و به پیشبرد اهداف انقلاب کمک کنیم.

انتهای پیام/

 

نظر شما
پربیننده ها