رییس صلیب سرخ جهانی تاکید کرد که ادامه جنگ و ممنوعیتها برای واردات مواد غذایی و دارویی به شدت روی سلامتی افراد تاثیر گذاشته و نهادهای بهداشتی و پزشکی به طور گسترده مورد حمله قرار میگیرند و دچار خسارت میشوند.
ماوریر ارسال هرچه زودتر و بدون قید و شرط کالاهای اساسی را به یمن خواستار شد و بر ضرورت تسریع حل و فصل سیاسی منازعات تاکید کرد.
از سوی دیگر "خلیل الفری" گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در خصوص "حق برخورداری از غذا" اعلام کرد که بیش از 12 میلیون یمنی به کمکهای غذایی دسترسی ندارند.
الفری تاکید کرد که 6 میلیون یمنی در حال حاضر در وضعیت دشواری از نظر امکان دسترسی به کالاهای اساسی به سر می برند و 850 هزار کودک از سوء تغذیه در این کشور رنج میبرند. وی هشدار داد در صورت متوقف نشدن درگیریها در هفتههای آینده این تعداد به دو میلیون و 200 هزار نفر خواهد رسید.
الفری خاطرنشان کرد، مجتمعهای مسکونی در چندین استان در منازعات و درگیریهای این کشور مورد محاصره قرار گرفته اند و بازارها و کامیون های حمل غذا بمباران شده اند و همین موضوع مانع رساندن کالاهای اساسی از جمله آرد به شهروندان شده است از این رو میتوان تعمد در گرسنه نگه داشتن شهروندان را جنایت جنگی و جنایت علیه بشریت ارزیابی کرد.
وی به طرفین درگیری یادآوری کرد که بر اساس قوانین بین المللی حقوق بشر موظفند شرایط برخورداری شهروندان از آب و غذای کافی را فراهم کنند و برقراری آتش بس انسانی فوری و بدون شرط را در یمن برای تامین نیازهای غذایی مردم خواستار شد.
انتهای پیام/