وزیر خارجه لبنان:

روابط لبنان با برخی کشور‌های حاشیه خلیج فارس دیگر مانند قبل نیست

«عبدالله بوحبیب» گفت: روابط این کشور با برخی کشور‌های حاشیه خلیج فارس دیگر مانند قبل نیست، اما گشایش‌هایی هم ایجاد شده است.
کد خبر: ۵۱۱۳۶۳
تاریخ انتشار: ۲۱ اسفند ۱۴۰۰ - ۱۴:۵۲ - 12March 2022

روابط این کشور با برخی کشور‌های حاشیه خلیج فارس دیگر مانند قبل نیستبه گزارش گروه بین‌الملل دفاع‌پرس، «عبدالله بوحبیب» وزیر خارجه لبنان در حاشیه نشست «مجمع دیپلماسی آنتالیا» گفت‌وگویی با خبرگزاری «آناتولی» ترکیه انجام داد.

وی در خصوص بحران پیش آمده میان لبنان و کشور‌های حاشیه خلیج فارس اظهار داشت: اخیرا با مقامات وزارت خارجه قطر، کویت و بحرین دیدار کردم و در پاسخ به این سوال که آیا روابط به وضعیت سابق برمی‌گردد، می‌گوییم خیر، اما دچار فروپاشی نمی‌شود.

وزیر خارجه لبنان افزود: بهبودی در مسأله دیده می‌شود، زیرا کویت طرحی را به منظور بهبود روابط لبنان با برخی کشور‌های حاشیه خلیج فارس و نه همه آن‌ها ارائه کرده است. خوش‌بینی همیشه وجود داشته است، روابط لبنان با کشور‌های حاشیه خلیج فارس همواره برادرانه بوده و ساکنان کشور‌های حوزه خلیج فارس، لبنان را کشور دوم خود می‌دانند و بیروت امیدوار است که این رابطه خوب بازگردد.

در بهمن ماه گذشته، «احمد ناصر المحمد الصباح» وزیر خارجه کویت به لبنان سفر و با مقامات این کشور دیدار کرد. سفر وزیر خارجه کویت نخستین سفر وزیر یک کشور عربی حاشیه خلیج فارس به لبنان از زمان بروز تنش در روابط دو طرف بر سر اظهارات جورج قرداحی وزیر اطلاع رسانی سابق لبنان به شمار می‌رفت که تجاوز ائتلاف سعودی به یمن را بیهوده توصیف کرده بود.

روزنامه «الاخبار»، در گزارشی نوشت به نسخه‌ای از این طرح مشروط به ۱۲ بند دست پیدا کرده و در آن آمده است، پر کردن شکاف به وجود آمده در روابط کشور‌های حاشیه خلیج فارس و لبنان و اعتمادسازی مستلزم اقدامات زیر است:

۱ - پایبند بودن لبنان به همه الزامات نشست طائف (نشستی در طائف عربستان به منظور پایان دادن به جنگ داخلی لبنان در ۱۹۸۹)

۲ - تعهد لبنان به همه قطعنامه‌های بین‌المللی و اتحادیه کشور‌های عرب

۳ - تأکید بر مدنی بودن دولت لبنان بر اساس متن قانون اساسی این کشور.

۴ - سیاست بیطرفی باید در گفتار و عمل باشد.

۵ - مشخص کردن چارچوب زمانی برای اجرای قطعنامه ۱۵۵۹ شورای امنیت (۲۰۰۴) ویژه خلع سلاح «شبه نظامیان» در لبنان. بعلاوه قطعنامه درباره حمایت از حاکمیت و استقلال سیاسی لبنان و تأیید کامل گفت‌وگوی ملی لبنان و نیز قطعنامه ۱۷۰۱ (۲۰۰۶) ویژه سلاح حزب‌الله و جنوب لبنان بر اساس اصل تسلط دولت بر سلاح خارج از کنترل دولت لبنان.

۶ - توقف مداخلات حزب‌الله در امور کشور‌های خلیج (فارس) به صورت ویژه و امور عربی به صورت کلی و تعهد به اینکه هر طرف لبنانی که به اقدامات خصمانه علیه کشور‌های شورای همکاری دست زد مورد پیگرد قرار بگیرد.

۷ - توقف تمام فعالیت گروه‌های مخالف با کشور‌های حاشیه خلیج فارس و تحت پیگرد قرار دادن هر کسی به تشویق به خشونت علیه کشور‌های شورای همکاری می‌کند یا در آن مشارکت می‌کند اعم از شهروندان لبنانی یا افراد مقیم در لبنان.

۸ - تعهد به برگزاری انتخابات پارلمانی در ماه می ۲۰۲۲ و سپس انتخابات ریاست‌جمهوری در ماه اکتبر ۲۰۲۲ بر اساس موعد‌های مقرر شده.

۹ - بازرسی و نظارت بر صادرات لبنان به کشور‌های حاشیه خلیج فارس از طریق سازوکار حضور ناظران دو طرف به منظور تضمین اینکه صادرات مذکور عاری از هرگونه ماده ممنوعه‌ای بویژه مواد مخدر باشد و می‌توان در این مورد از سازوکار اروپا استفاده کرد.

۱۰ - بسط تسلط مقامات رسمی لبنان بر تمامی رسانه‌های دولتی.

۱۱ - ایجاد نظام تبادل اطلاعات امنیتی میان کشور‌های حاشیه خلیج فارس و دولت لبنان

۱۲ - همکاری با بانک جهانی برای یافتن راه‌حلی برای شهروندان لبنانی که نمی‌توانند سپرده‌های خود را از بانک‌های لبنان پس بگیرند.

انتهای پیام/ ۱۳۴

نظر شما
پربیننده ها