ما مقاوم هستیم/ صادقی خبر داد؛

بازسازی یادمان شهدای خین

مسئول یادمان شهدای نهر خین گفت: بازسازی یادمان شهدای خین نیازمند طرح جامعی است که این طرح در فاز مطالعاتی قرار دارد. در اجرای این طرح، زیست بوم مردم منطقه در اولویت قرار دارد و نباید این مهم به مخاطره بیفتد.
کد خبر: ۵۱۳۱۷۱
تاریخ انتشار: ۰۶ فروردين ۱۴۰۱ - ۱۰:۲۲ - 26March 2022

«حامد صادقی» مسئول یادمان شهدای نهر خین در گفت‌وگو با خبرنگار دفاع‌پرس در مشهد با بیان این مطلب که نهر خین از انشعبات اروندرود است و مقابل این نهر جزایر عراقی ام‌الرصاص و بوارین قرار دارد؛ اظهار داشت: یادمان شهدای نهر خین در جاده خرمشهر به سمت شلمچه قرار دارد. این منطقه ۱۰ روز زودتر از خرمشهر درگیر جنگ تحمیلی شده و یادآور حماسه‌های رزمندگان و عروج شهدای بسیاری در دوران دفاع مقدس و به طور خاص عملیات‌های والفجر ۸ و کربلای ۴ و ۵ است. این منطقه ابتدا و قبل از وقوع جنگ تحمیلی شهرک مسکونی «ولیعصر (عج‌)» نام داشت که نماد ویژه‌اش همان مسجد ولیعصر (عج) است. پس از تجاوز بعثی‌ها این منطقه دچار جنگ‌زدگی شد و بعد تا پایان جنگ تحمیلی در اختیار رزمندگان قرار داشت.

مسئول یادمان شهدای نهر خین با اشاره به این نکته که شهدای منطقه خین فقط مختص به استان خراسان نیستند، افزود: یگان‌های اعزامی از استان‌های قم، آذربایجان شرقی، البرز، تهران، اصفهان و فارس براساس مأموریت‌های محوله در برخی از عملیات‌ها در این منطقه وارد عمل شدند که تعدادی از رزمندگان این استان‌ها به درجه رفیع شهادت نائل آمدند. البته اطلاعات آماری که تاکنون به دست آمده هنوز نهایی نشده و در حال تکمیل شدن است که در این باره بایستی متولیان به ما کمک کنند.

وی گفت: متأسفانه این شهرک بعد از دفاع مقدس تا مدت زمان زیادی رها ماند و در نهایت مسئولان وقت؛ دستور به تخریب خانه‌های مسکونی شهرک ولیعصر (عج) را می‌دهند در حالیکه آن خانه‌ها آثار تجاوز رژیم بعث عراق را در خود داشت. تنها یادگار به جا مانده از آن دوران فقط همان مسجد شهرک خین است.

بازسازی یادمان شهدای خین

صادقی درباره نحوه اداره و مدیریت این یادمان راهیان نور گفت: به دلیل عدم توجه مسئولان، جمعی از پیشکسوتان دفاع مقدس به‌صورت خودجوش و مردمی تصمیم به اداره و رسیدگی این یادمان دفاع مقدس گرفته‌اند؛ که بحمدالله از ابتدای این حرکت اقدامات خوبی صورت گرفته است.

وی در تشریح کارهای انجام گرفته برای بازسازی یادمان خین ابراز داشت: از نخستین روزهای پذیرش مسئولیت در این یادمان توجه ویژه بر روی مسجد ولیعصر (عج) بوده چراکه تمام خانه‌های این شهرک تخریب شده و به زمین زراعی تبدیل شده که توسط بومی‌های منطقه در آن کشاورزی می‌شود و از شهرک فقط مسجد آن باقی مانده که این محل هم به لحاظ فرسودگی و عدم رسیدگی؛ دچار آسیب‌ جدی است.

صادقی با بیان اینکه احیای دیوار مسجد ولیعصر (عج) یادمان خین از مهمترین اقدامات انجام گرفته در طول چهار ماه اخیر است، تصریح کرد: احیای دیوار مسجد باعث حفظ حرمت و حریم اولیه مسجد شد. در این راستا از متخصصان امر در زمینه حفظ آثار و مرمت میراث فرهنگی کمک گرفته شد تا با بهره‌گیری از نظرات کارشناسی آنها، طرح مرمت مسجد به‌گونه‌ای اجرا شود که به آثار برجای مانده از دوران دفاع مقدس و به‌عبارت دیگر به اصل اثر صدمه‌ای وارد نشود. این کار نیازمند یک فرآیند مطالعاتی خاصی است که امیدواریم طی چهار ماه پیش‌رو این مطالعات به نتیجه مطلوب برسد.

مسئول یادمان شهدای نهر خین ادامه داد: متأسفانه یکی از اتفاقات تلخ دیگری که در این یادمان رخ داده؛ از بین رفتن دکل دیده‌بانی‌ آن است. این دکل که در وسط مسجد ولیعصر (عج) قرار داشت در دوران دفاع مقدس توسط رزمندگان به جهت دیدبانی و اشراف بر مواضع دشمن احداث شده بود و یادگاری ویژه‌ای از آن دوران محسوب می‌شد که متأسفانه به علت بی‌توجهی‌ها و عدم نظارت بر یادمان خین، به سرقت رفت.

بازسازی یادمان شهدای خین

صادقی درباره احیای دکل این یادمان اظهار داشت: خوشبختانه تصاویری از دکل شهرک خین در دوران دفاع مقدس موجود است که در نظر داریم براساس این مستندات، به‌صورت جزبه‌جز این دکل احیا شود.

وی در ادامه بیان داشت: بازسازی یادمان شهدای خین نیازمند طرح جامعی است که این طرح در فاز مطالعاتی قرار دارد. در اجرای این طرح، زیست بوم مردم منطقه در اولویت قرار دارد و نباید این مهم به مخاطره بیفتد.

مسئول یادمان شهدای نهر خین درباره نحوه مشارکت مردم برای بازسازی این منطقه گفت: با توجه به حضور زائران راهیان نور در این یادمان؛ فعلاً پروژه بازسازی یادمان خین متوقف شده است. ان‌شاءالله پس از فراهم شدن زیرساخت‌های لازم، در آینده برای بازسازی منطقه عملیاتی خین قطعاً از مشارکت‌های مردمی نیز بهره خواهیم برد که نحوه مشارکت به اطلاع عموم مردم خواهد رسید.

وی در پایان با اشاره به اینکه منطقه عملیاتی خین طی سال‌های اخیر، به‌خصوص هشت سال گذشته، به‌عنوان یک یادمان شناخته شده پذیرای جمع کثیری از زائران کربلاهای ایران بوده است، یادآور شد: یادمان شهدای خین از پانزدهم اسفند پذیرای زائران راهیان نور بوده و بحمدالله تاکنون استقبال از این منطقه پرشور و گسترده بوده که این روند تا ۱۵ فروردین ادامه خواهد داشت. حدود ۸۰ نفر از خادمین شهدا همه روزه به‌صورت شبانه‌روزی ضمن میزبانی از زائران راهیان نور به ارائه خدمات فرهنگی می‌پردازند.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار