یادداشت/

اصول و قواعد رانندگی در ماه مبارک رمضان

رانندگی در ماه مبارک رمضان به واسطه شرایط جسمی خاص روزه داران نیازمند اصول و قواعد خاص خود است و روزه داران گرامی بایستی حتماً به این نکات توجه کنند.
کد خبر: ۵۱۴۶۳۷
تاریخ انتشار: ۱۹ فروردين ۱۴۰۱ - ۰۵:۱۹ - 08April 2022

اصول و قواعد رانندگی در ماه مبارک رمضانگروه اجتماعی دفاع‌پرس - سرهنگ «اصغر زارع» رئیس پلیس راه فرماندهی انتظامی استان اصفهان؛ ضمن تبریک حلول ماه مبارک رمضان و آرزوی قبولی طاعات و عبادات هموطنان و همشهریان مؤمن و خداجو لازم دانستم تا نکاتی را در مورد اصول و قواعد رانندگی کردن در ماه مبارک رمضان با توجه به شرایط جسمی روزه داران ارائه کنم که در ادامه این یادداشت به برخی از آن‌ها اشاره می‌کنیم.

۱- عصر‌های ایام ماه مبارک رمضان، خستگی و خواب آلودگی به دلیل بیداری سحرگاهی و ضعف و بی حالی شامگاهی عامل مهمی است که باید به آن توجه شود و حتی المقدور نباید در این حالت پشت فرمان قرار گرفت، مخصوصاً رانندگانی که به سمت غرب و یا همان غروب آفتاب رانندگی می‌کنند بیشتر متأثر از گرما و نور مستقیم خورشید خواهند بود، چرا که به واسطه نور مستقیم خورشید و خستگی عصرگاهی و ... از میزان دید آنان کاسته شده و حوادث احتمالی را زمینه سازی خواهد کرد.

۲- موضوع بعدی این است که روزه داری باعث می‌شود که برخی افراد، کمی با اُفت فشار و اُفت قند خون مواجه شوند که موجب کاهش تمرکز و هوشیاری آنان می‌شود و یا در افراد با سن بالا ممکن است حتی تاری دید رخ دهد؛ احساس اضطراب و لرز و تعریق نیز از نتایج گرسنگی است، بنابراین باید در این شرایط پشت فرمان خودرو قرار نگیریم، چون تأثیر آن در رانندگی مشهود است. البته این موضوعات بسیار نادر هستند ولی رانندگی در این شرایط برای افراد خاص اصلاً توصیه نمی‌شود.

۳- مسئله و یا مشکل بعدی قبل از افطار، عجله و شتاب‌های عصرگاهی و نزدیک به اذان مغرب و افطار است. سرعت‌های غیرمجاز، حرکات مارپیچ و تغییر مسیر از یک خط به خط دیگر و ... چشمگیر شده و موجبات بی نظمی در عبور و مرور و حوادث رانندگی می‌شود.

علی رغم اینکه این تخلفات رصد شده و اعمال قانون می‌شوند، دلیل و یا علت این تخلفات، عدم زمان بندی برای حرکت از مبدأ به مقصد و یا بدون توجه به شرایط ترافیکی مسیر‌هایی است که در قبل از افطار باید طی نمائیم یا از سوی دیگر تماس‌های تلفنی میزبان یا مهمانانی که در مسیر هستند باعث اختلال حواس راننده در حال رانندگی می‌شود و سهم خود را در بروز تصادف ایفا می‌کند.

در پایان ضمن التماس دعا از شهروندان و روزه داران گرامی یادآور می‌شویم که توجه به توصیه‌ها و همراهی با آنان برای تسهیل ترافیک، در حین انجام وظیفه و رعایت بیش از پیش مقررات راهنمایی و رانندگی، می‌تواند بار سنگین خدمت در این ماه پرفضیلت را به حداقل ممکن برساند.

انتهای پیام/ 241

نظر شما
پربیننده ها