به گزارش خبرنگار دفاعپرس از تبریز، 21 فروردین مصادف است با سالروز شهادت یکی از سرداران گمنام لشکر 31 عاشورا در دوران دفاع مقدس. سردار شهید «محمدصادق فعله آذری» فرمانده دلاور گردان قدس لشکر عاشورا بود که 38 سال پیش در چنین روزی در منطقه عملياتی والفجر يک به مقام رفیع شهادت نائل آمد؛ به همین مناسبت زندگینامه پرافتخار این شهیدوالامقام را مرور میکنیم:
در هفتم شهریور سال 1338 در تبریز نوزادی به دنیا آمد که نامش را «محمدصادق» نامیدند. دوران ابتدایی را در دبستان «ممتاز» و مقطع راهنمایی را در مدرسه «تمدن» گذراند. تا سوم نظری درس خوانده بود که با شروع انقلاب اسلامی به ندای خمینی کبیر لبیک گفت و شبانهروز در خدمت انقلاب بود.
«صادق» از اولین گروه جوانان بود که پس از پیروزی انقلاب به خدمت سربازی اعزام شدند تا در مقابل ضدانقلاب و دشمنان خارجی بایستند. به برنامه خودسازی که حضرت امام (ره) تاکید فرموده بودند عمل میکرد و بیشتر روزها را روزه میگرفت و به راز و نیاز با حضرت باریتعالی میپرداخت.
با هجوم وحشیانه حزب بعث عراق در 31 شهریور، به جبهههای حق علیه باطل شتافت. «محمدصادق فعله آذری» مشهور به «صادق آذری» در عملیاتهای گروه شهید چمران، سوسنگرد، فتح المبین و بیت المقدس حضور داشت. شجاعت کم نظیر او زبانزد رزمندگان آذربایجان بود و درعملیات رمضان فرمانده گروهان بود. اخلاص ، تواضع و شجاعت این فرمانده شجاع در عملیات مسلم ابن عقیل که فرمانده گروهان در گردان شهید مدنی بود موجب مقاومت در ارتفاعات «سلمان کشته» و «سان واپا» شد.
ارتباط آقاصادق با رزمندگان خیلی صمیمی بود و هیچ دلبستگی به مال دنیا نداشت. سال 1361 پیکانی داشت که در مرخصیها بیشتر دست نیروهایش بود و خودش پیاده رفت و آمد میکرد. سردار شهید «مهدی باکری» فرمانده لشکر 31 عاشورا به دلایل وجود لیاقت و ایمانش، فرماندهی گردان حضرت علیاکبر(ع) را در عملیات والفجر مقدماتی برعهده «صادق آذری» گذاشت که تلاشهای مخلصانهاش در آن عملیات، در کارنامه دفاع مقدس ثبت شده است.
پس از آن فرماندهی گردان قدس را عهدهدار گردید و در جلسات سپاه 11 قدر که شهید «ابراهیم همت» فرمانده آنجا بود شرکت و طرح خود را برای عملیات والفجر یک تشریح میکرد. «آقاصادق» در عملیات والفجر یک ماموریت مشترکی با نیروهای ارتش داشت که به یاری خداوند آن را انجام دادند و خداوند متعال شهادت را به عنوان پاداش زحماتش به این سردار گمنام لشکرعاشورا هدیه داد و در 21 فروردین سال 1362 در خون خود غلطید و به مقصد پرواز کرد.
از سفارشات همیشگی این سردار شجاع که در نامههایش هم به یادگار مانده است این است که «کارهایتان را خالصانه برای خدا انجام دهید».
انتهای پیام/