گروه استانهای دفاعپرس – قاسم الازمنی؛ شهید صیادشیرازی شخصیتی بود که خود را از فضای حاکم بر زمان پهلوی حفظ کرد و بر هوای نفس خود غالب شد، وی چنان خود را رشد داد که با از دست دادن درجهاش در زمان ریاست جمهوری بنیصدر هرگز از اصول خود کوتاه نیامد.
او روحیات بنی صدر که در زمان فرماندهی کل قوا را بر عهده داشت میشناخت و میدانست که مخالفت با طرحهای خائنانه بنیصدر مشکلاتی برایش بوجود خواهد آورد ولی چون به اصول و مبانی اسلام باور داشت، از مخالفت با بنیصدر کوتاه نیامد که به اخراجش از ارتش منجر شد.
با برگشتن دوبارهاش در سمت فرمانده نیروی زمینی ارتش و با همه رشادتها و قابلیتهای مثال زدنی او در خلوص و توکلش به خداوند تاثیری نگذاشت. این اخلاص و توکل بود که شکست محاصره شهرهای سنندج، پادگانهای مریوان، بانه و سقز در سال 1358 را رقم زد.
با برکناری بنیصدر در اواخر خرداد سال 1360 به فرمان حضرت امام خمینی (ره)، راهی جبهههای جنگ شد که چندی بعد به فرماندهی نیروی زمینی ارتش منصوب شد.
صداقت و تلاش مجاهدانه صیاد شیرزای سبب شد به فرماندهی قرارگاه حمزه سیدالشهدا برای هماهنگی میان ارتش و سپاه منصوب شود. همچنین نقش آفرینی او در عملیات مرصاد، در روزهای پایانی جنگ تحمیلی که شکست منافقین خلق را در پی داشت، موجب شد این گروهک تروریستی ترور او را در دستور قرار دهند.
صیادشیرازی در سمت جانشینی ریاست ستاد کل نیروهای مسلح، با آنکه میتوانست تیم حفاظتی داشته باشد، ولی بیتکلف در نماز جمعهها و در جمع مردم شرکت میکرد. از خصوصیات شهید صیادشیرازی میتوان به اخلاص، توکل، مقید بودن به نماز اول وقت اشاره کرد.
این مجاهد نستوه علاوه بر طراحی عملیاتهای حساس در دفاع مقدس نسبت به مشکلات نیروهای تحت امرش احساس مسئولیت داشت. ویژگیهای ایمانی صیادشیرازی قبل از پیروزی انقلاب اسلامی و در مقطع آموزشی در دانشگاه افسری (سالهای 42 الی 46) نیز وجود داشت. نسبت به نماز در اول وقت و حتی نماز شب ملزم بود و علیرغم آنکه بارها مورد تنبیه قرار گرفت ولی از ادامه راهی که در پیش گرفته بود منصرف نشد.
این ویژگیهای منحصربفرد بود که استاد اخلاق، مرحوم بهاءالدینی، به طلاب خود توصیه کردند: «بروید از صیاد درس زندگی بگیرید. اگر صیاد شیرازی شدید، هم دنیا را دارید و هم آخرت را».
انتهای پیام/