به گزارش گروه فرهنگ و هنر دفاعپرس، «مهدی شایسته اصل» مدیرعامل شرکت بهرهبرداری راه آهن شهری تهران و حومه در آئین رونمایی از نخستین اثر هنری تجسمی و تعاملی در متروی تهران با استفاده از اسناد تاریخی مربوط به خلیج فارس، با بیان اینکه طبق تاکیدات شهردار تهران در سال جاری یکی از برنامهها و اهداف ما ارتقای کیفیت خدمت رسانی به مسافران شهر زیرزمینی است، اظهار داشت: در همین راستا یکی از مهمترین سرفصلهای کاری ما، هویت بخشی به ایستگاهها و معرفی تمدن نوین اسلامی است. سال گذشته با همین محوریت پروژههایی را انجام دادیم.
وی ادامه داد: لازمه عملیاتی شدن این هدف، استفاده از ظرفیت تمام هنرمندان و نخبگان ایرانی است. به این ترتیب از همین تریبون از همگی هنرمندان کشور تقاضا میکنیم تا در عملیاتی شدن این نهضت به ما کمک کنند تا بتوانیم بحثهای مرتبط با تمدن اسلامی را در قالب هویت بخشی در ایستگاهها انجام دهیم.
به گفته این مقام مسئول چنین اقدامی علاوه بر اینکه اثر هنری از یک هنرمند به عنوان یادگاری باقی میگذارد مردم نیز از محتوای آن استفاده میکنند.
شایسته اصل تصریح کرد: گروهی از هنرمندان ایرانی اثر هنری را طراحی کردند که برای نخستین بار در کشور بومی شده و هدف آن به نمایش گذاشتن اصالت نام خلیج فارس با استفاده از اسناد موثق تاریخی است که همزمان میتوان صدای امواج آبهای خلیج فارس و موسیقیهایی که هنرمندان ایرانی درباره خلیج فارس اجرا کرده اند را شنید.
نام این خلیج از ابتدا خلیج فارس بوده، هست و میماند
در ادامه این مراسم، میثم محمدحسنی، طراح و مدیر هنری اثر حجمی خلیج فارس با تاکید بر اینکه در سالهای اخیر شاهد بودیم که برخی افراد که اغلب از ویژگی میهن دوستی و صداقت دور هستند، تلاش داشتند تا به اصالت نام خلیج فارس شبهه وارد کنند، تصریح کرد: با محوریت اصالت تاریخی نام خلیج فارس، نخستین اثر تعاملی با مخاطب را برای ایستگاه متروی اقدسیه طراحی کرده ایم. این اثر حجمی با مواد مختلف نظیر یونولیت، رزین و ... ساخته شده و سطح آن با اسناد موثق تاریخی پوشانده میشود.
وی گفت: مخاطبین میتوانند صدای امواج خلیج فارس و تمام موسیقیها و ترانههایی که خوانندگان داخلی با محوریت خلیج فارس اجرا کرده اند را به طور دائمی از این طرح شنوا باشند. این در حالی است که حدود ١٥ تا ٢٠ نفر از هنرمندان ایرانی به صورت مستقیم یا غیر مستقیم در ساخت این طرح مشارکت داشته اند.
محمدحسنی هدف از طراحی این اثر هنری را ارائه اسناد موثق تاریخی درباره اصالت نام خلیج همیشگی فارس دانست و افزود: با استفاده از نقشه.های قدیمی چینی، یونانی، مصری و ... که همگی صاحب تمدنهای غنی و نخستین جهان هستند، تلاش کردیم تا به مخاطبین داخلی و البته توریستهایی که میهمان پایتخت میشوند، نشان دهیم که صدها سال است که پهنه آبی خلیج فارس با همین نام بر اسناد تاریخی و جغرافیایی دنیا نقش بسته است و کشورهایی که تاریخ وجودشان از ١٠٠ سال تجاوز نمیکند و همچنین برخی افراد معلوم الحال نمیتوانند به اصالت این نام خدشه یا تشکیک وارد کنند؛ چرا که نام این خلیج از ابتدا خلیج فارس بوده، هست و میماند.
امروز در روز ملی خلیج فارس از یک اثر هنری تجسمی و تعاملی خلیج فارس در ایستگاه اقدسیه متروی تهران با حضور مدیرعامل شرکت بهرهبرداری راه آهن شهری تهران و حومه، سرپرست معاونت فرهنگی و اجتماعی مترو تهران و طراح و مدیر هنری این طرح، برگزار شد.
انتهای پیام/ 112