به گزارش گروه دفاعی امنیتی دفاعپرس، سردار دریادار «علیرضا تنگسیری» فرمانده نیروی دریایی سپاه در گفتوگویی رادیویی به مناسبت روز ملی «خلیج فارس» اظهار داشت: نام «خلیج فارس» در قدیمالایام با نامهای مختلف «سینوس پارتیکوس»، «پرشین گلف»، «بحرالفارسی»، استفاده میشده و اینها نامهایی بوده که به «خلیج فارس» میگفتند و از قدیمالایام، امکان حضور بیگانگان در این منطقه بوده و شما اگر تاریخ را ورق بزنید در سال ۱۵۰۸ میلادی که پرتغالیها به خلیجفارس آمدند و ابتدا به جاسک رفتند و بعد به بندرعباس آمدند (که در قدیم نامش «گمبرون» بوده) و از «گمبرون» به جزیره «جرون» که همان جزیره هرمز است آنجا مستقر شدند و قلعهای در آنجا ساختند که ساخت آن قلعه ۳۵ سال طول کشیده و بعد قلعه دوم که در جزیره لارک و بعد قلعه سوم را که در جزیره قشم بود، ساختند؛ در واقع با ساخت این سه قلعه یک مثلث امنیتی و حفاظتی را برای خود تشکیل میدادند.
وی گفت: با این فرض، پرتغالیها در خلیج فارس حضور پیدا میکنند و ۱۱۷ سال در این منطقه حساس باقی میمانند در آن زمان نه نفت بوده و نه گاز؛ سپس در سال ۱۶۲۲ میلادی امامقلی خان، در زمان شاهعباس صفوی این منطقه را از پرتغالیها پس میگیرد و انگلیسیها در این منطقه حضور مییابند.
فرمانده نیروی دریایی سپاه ادامه داد: انگلیسیها از قرن ۱۶ تا ۱۹ میلادی در این منطقه میمانند و بعد از آنها، آمریکاییها برای چپاول نفت این منطقه به این جا آمدند.
سردار تنگسیری اظهار داشت: حضور بیگانگان در این منطقه نشان از اهمیت و حساسیت بالای منطقه مهم خلیج فارس است. امروز خلیج فارس یک منطقه بسیار حساس و دارای انرژی بسیار بالا گاز، نفت و صنعت ماهیگیری است.
وی با مهم دانستن صنعت گردشگری، توریسم و رونق اقتصاد دریاپایه با توجه به جزایر متعدد در این منطقه افزود: ثبات امنیت، جزایر و سواحل زیبا، منابع عظیم انرژی، فراوانی و تنوع صید آبزیان میتواند بهرهوری بالا و اقتصاد دریاپایه را رونق فوقالعادهای ببخشد و به همین خاطر این منطقه همیشه مهم و حساس بوده است، ما ۱۹ جزیرهی مهم در عمق آبهای خلیج فارس داریم که جزو جزایر راهبردی ما هستند و حضور بیگانگان در این منطقه نشاندهندهی اهمیت همین موضوع است.
فرمانده نیروی دریایی سپاه با ایرانی دانستن این منطقه تصریح کرد: خلیج فارس از قدیم خلیج فارس بوده است؛ چون کل این منطقه دست ایرانیان بوده، اما الان هم اعتقاد داریم به اینکه نام این منطقه «خلیج فارس» است و الآن در حاشیهی جنوبی خلیج فارس، کشورهای عربی و ایران اسلامی که هزار و ۳۵۷ کیلومتر مرز آبی دارد در این منطقه حساس حضور دارند.
دریادار تنگسیری گفت: ما معتقدیم که کشورهای منطقه میتوانند امنیت این منطقه حساس را برقرار کنند و اصلاً نیازی به حضور کشورهای بیگانه نیست. بارها پیام صلح و دوستی را به همسایگان جنوبی اعلام کردیم که قادر هستیم امنیت این منطقه را برقرار کنیم و حضور بیگانگان در این منطقه اصلاً توجیهی ندارد و قطعاً حضور آنان موجب نا امنی است. پس متوسل شدن به دشمنان اسلام و ملتها در این منطقه مثل رژیم صهیونیستی کودککش و آوردن اینها به این منطقه، پیام خوبی را منتقل نمیکند؛ بنابراین درست نیست همسایههایی که دارند در این منطقه زندگی میکنند، دشمنی، فتنهانگیزی و نفاق را در این منطقه بگمارند و مستقر کنند؛ لذا ما اعلام کردیم که کشورهای این منطقه قادر هستند امنیت آن را برقرار کنند.
وی اضافه کرد: آمریکاییها و کشورهای فرامنطقهای در این منطقه جایگاهی ندارند. رژیم اشغالگر قدس قطعاً در این منطقه جایگاهی نخواهد داشت و ما تا یک حدی میتوانیم تحمل کنیم و اگر صبر ما تمام شود، قطعاً آن موقع ما هشدار جدی میدهیم به هر کس و هر کشوری که تلاش کند برای منافع ما در خلیج فارس مشکلی ایجاد کند و پاسخ ما قاطع و پشیمانکننده خواهد بود.
فرمانده ندسا افزود: امروز نیروی دریایی سپاه در خلیج فارس کاملاً سیادت و حضور دارد از تنگه هرمز تا شمال خلیج فارس در حیطه مسئولیتی این نیرو است و بهصورت شبانهروزی حضور فعال و مؤثر داریم و با اشراف کامل اطلاعاتی، تمام تحرکات بیگانگان را در منطقه رصد میکنیم و تاکنون اجازه ندادهایم و نخواهیم داد که در آبهای جمهوری اسلامی، آبهای سرزمینی و حتی آبهایی که تحت نظارت ما هستند، مثل فلات قاره، نیروهای بیگانه حضور پیدا کنند.
سردار تنگسیری ادامه داد: نیروی دریایی سپاه از سال۹۲ راهیان نور دریایی را برای آشنایی مردم عزیزمان بخصوص جوانان رشید مملکت اسلامیمان با دریا و قابلیتهایی که در عرصه خلیج فارس و جزایر وجود دارد، راه اندازی کرد و انشاءالله این راه ادامه دارد و ما درخواست میکنیم جوانان عزیز ما بیایند و با این جزایر و ظرفیتهای عظیم درخلیج فارس و این منطقه راهبردی بیشتر آشنا شوند.
فرمانده نیروی دریایی سپاه با مهم دانستن عنوان «خلیج فارس» گفت: اینجا «خلیج فارس» است و هیچکس نمیتواند اسم جعلی روی این موقعیت بگذارد و جوانان ما انشاءالله باید این میراث گرانبها را که از گذشتگان به ما رسیده است، خوب حفظ کنند و به آیندگان منتقل کنند.
انتهای پیام/ 231