مسکو: محموله تسلیحات ناتو در اوکراین هدف مشروع ارتش روسیه است

وزیر دفاع روسیه با هشدار درباره عرضه تسلیحات غرب به اوکراین گفت که هرگونه محموله تسلیحات ناتو که وارد اوکراین شود، هدف قانونی نیرو‌های مسلح روسیه برای تخریب است.
کد خبر: ۵۲۰۴۵۹
تاریخ انتشار: ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۱ - ۱۵:۳۸ - 04May 2022

مسکو: محموله تسلیحات ناتو در اوکراین هدف مشروع ارتش روسیه است

به گزارش گروه بین‌الملل دفاع‌پرس، «سرگئی شویگو» وزیر دفاع روسیه امروز (چهارشنبه) با انتقاد از عرضه تسلیحات غرب به اوکراین هشدار داد که خودرو‌های ناتو که با تسلیحات به اوکراین می‌آیند، هدف قانونی نیرو‌های مسلح مسکو در نظر گرفته می‌شوند.

بنا بر گزارش خبرگزاری روسی «اسپوتنیک»، وزیر دفاع روسیه در یک ویدئوکنفرانس تصریح کرد که ارتش روسیه به‌عنوان بخشی از عملیات نظامی ویژه خود به همراه یگان‌های لوهانسک و دونستک در حال گسترش کنترل بر قلمرو‌های دونتسک و لوهانسک است.

وی ادامه داد که نیرو‌های امنیتی «اقدامات جامعی را برای حفاظت از جمعیت غیرنظامی انجام می‌دهند و کریدور‌های بشردوستانه هر روز برای خروج امن غیرنظامیان از مناطق جنگی باز است و نظام آتش‌بس در این مناطق اعلام شده است».

شویگو در ادامه در خصوص کمک‌های انسان‌دوستانه به مردم اوکراین گفت که این کمک‌ها به طور فعال عرضه می‌شود و بیش از ۱۷ هزار تن محموله کمک‌های بشردوستانه به ۲۷۹ شهرک در اوکراین انتقال داده شده است.

وزیر دفاع روسیه با انتقاد از عرضه تسلیحات غرب به اوکراین گفت: ایالات متحده و همپیمانان ناتو این کشور همچنان به پمپاژ تسلیحات به اوکراین ادامه می‌دهند. هرگونه انتقال تسلیحات ائتلاف آتلانتیک شمالی (ناتو) ک به قلمرو این کشور (اوکراین) وارد شود، به‌عنوان هدف قانونی نیرو‌های مسلح روسیه برای تخریب در نظر گرفته می‌شوند».

شویگو با قدردانی از نیرو‌های مسلح روسیه ادامه داد که این نیرو‌ها در جریان عملیات ویژه، «شجاعت زیادی از خود نشان دادند و وظایف نظامی روزانه خود را با احترام و با صداقت انجام دادند و ایمنی جمعیت دونباس را تضمین کردند و به انجام تمامی وظایفی که فرمانده کل قوا (ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه) به آن‌ها محول کرده است، ادامه می‌دهند.

بر اساس این گزارش، ارتش روسیه و نیرو‌های جمهوری خلق دونتسک در تاریخ هفتم مارس (۱۹ اسفند ماه ۱۴۰۰)، ماریوپول را محاصره کردند و در تاریخ ۲۱ آوریل (سوم اردیبهشت ماه)، شویگو اعلام کرد که این شهر کاملاً آزاد شده است، اما بیش از دو هزار شبه‌نظامی از گردان ملی‌گرایان آزوف در کارخانه «آزوف استال» در ماریوپول باقی مانده‌اند و یک پرونده جنایی علیه این جنگجویان در روسیه باز شده است. طبق این گزارش، «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه دستور توقف حمله به این منطقه صنعتی را داد، اما این منطقه همچنان مسدود است به طوری که هیچ پروازی به آن صورت نمی‌گیرد.

شویگو تصریح کرد که علاوه بر باقیمانده‌های شبه‌نظامیان در آزوف، غیرنظامیانی نیز در کارخانه پنهان شده‌اند و کریدور‌های بشردوستانه برای آن‌ها سازماندهی شده است تا ظرف دو روز آینده بیش از صد‌ها نفر از این منطقه خارج شوند.

مقام‌های روس می‌گویند که نیرو‌های مسلح اوکراین از طریق تیراندازی به مواضع روسیه، آتش‌بس در ماریوپول را نقض کرده‌اند و در نتیجه یگان‌های ارتش روس و جمهوری خلق دونتسک مجبور شده‌اند به این اقدام آن‌ها پاسخ دهند.

روسیه در تاریخ ۲۴ فوریه (پنجم اسفند)، به دنبال عدم اجرای شروط توافقات مینسک از سوی کی‌یف که برای اولین بار در سال ۲۰۱۴ به امضا رسید و همچنین پس از آنکه مسکو جمهوری‌های دونباس دونتسک و لوهانسک اوکراین را به رسمیت شناخت، عملیات نظامی ویژه خود در اوکراین را آغاز کرد.

از زمان آغاز درگیری‌ها در اوکراین، آمریکا و متحدانش تحریم‌های سنگینی را علیه روسیه اعمال کرده و از سوی دیگر کمک‌های مالی و تسلیحاتی متعددی به اوکراینی‌ها داشته‌اند. سخنگوی کرملین اخیراً هشدار داد عرضه تسلیحات سنگین و تجهیزات نظامی به اوکراین، امنیت اروپا را تهدید می‌کند و منجر به بی‌ثباتی می‌شود.

انتهای پیام/ ۹۱۱

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار