گروه حماسه و جهاد دفاعپرس ـ سید محمدجواد میرخانی؛ رحلت حضرت امام خمینی در ۱۴ خرداد سال ۱۳۶۸ شاید نگرانیهایی را در میان ملت ایران و مسئولان کشور بهوجود آورد که پس از بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی ایران که رهبری این انقلاب را برعهده داشتند، چه کسی میتواند از عهده این مسئولیت خطیر و بزرگ بهدرستی برآید.
اصل پنجم قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران اینگونه نوشته شده است که «در زمان غیبت حضرت ولیعصر (عج)، در جمهوری اسلامی ایران ولایت امر و امامت امت بر عهده فقیه عادل و با تقوا، آگاه به زمان، شجاع، مدیر و مدبر است که طبق اصل یکصد و هفتم عهدهدار آن میگردد»؛ بنابراین تشخیص اینکه خصوصیات ذکر شده در این اصل قانون اساسی را چهکسی میتواند داشته باشد، مسئولیت خطیری است که بر عهده «مجلس خبرگان رهبری» قرار دارد.
مجلس خبرگان رهبری در همان روز رحلت امام خمینی، یعنی ۱۴ خرداد سال ۱۳۶۸ جلسهای را برای انتخاب رهبری آینده نظام جمهوری اسلامی ایران برگزار کرد که در پایان این جلسه، پس از بحثها و رأیگیریهایی متعددی که انجام شد، خبرگان ملت حضرت آیتالله خامنهای را بهعنوان رهبر انقلاب اسلامی ایران انتخاب کردند.
دلیل انتخاب حضرت آیتالله خامنهای بهعنوان رهبر انقلاب اسلامی ایران از سوی مجلس خبرگان رهبری و اینکه براساس اصل پنجم قانون اساسی، خبرگان ملت چه خصوصیاتی را در حضرت آیتالله خامنهای دیدند که سکان اداره نظام جمهوری اسلامی ایران را به دست ایشان سپردند را میتوان در گذشته و سوابق حضرت آیتالله خامنهای در پیش از پیروزی انقلاب اسلامی و پس از آن، در همه عرصهها، خصوصاً فراگیری علوم دینی و رسیدن به درجه فقاهت، نقش بیبدیل ایشان در روشنگری مردم و مقابله با جریانهای فکری منحرف، مدیریت و تدبیر صحیح ایشان در مسئولیتهایی که برعهده داشتند و نیز شجاعتی که در مسیر مقابله با دشمنان اسلام و انقلاب اسلامی، خصوصاً در دوران دفاع مقدس با حضور در جبهههای نبرد حق علیه باطل از خود نشان دادند، یافت؛ لذا بیدلیل نیست که حضرت امام خمینی (ره) در دوران حیات پربرکت خویش، بارها از ایشان به عنوان مجتهدی مسلم و بهترین فرد برای رهبری نام بردند.
سوابق حضرت آیتالله خامنهای پیش از پیروزی انقلاب اسلامی، در مسیری که برای مبارزه با رژیم طاغوت در پبش گرفتند و هم سوابق ایشان پس از پیروزی انقلاب اسلامی، تا زمانی که بار سنگین رهبری نظام جمهوری اسلامی را بر دوش نهادند، در عرصههای مختلفی نظیر ریاست جمهوری، دبیرکلی حزب جمهوری اسلامی، سرپرستی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، نمایندگی مجلس شورای اسلامی، نمایندگی امام خمینی (ره) در شورایعالی دفاع، امامت جمعه تهران و... خود گویای این است که ایشان فردی «مدیر و مدبر» بر اساس اصل پنجم قانون اساسی هستند و از انتخاب صحیح مجلس خبرگان رهبری در سال ۱۳۶۸ حکایت دارد.
همچنین سخنرانیها و فعالیتهای ارشادی و تبیینی که حضرت آیتالله خامنهای در راستای مقابله با طاغوت و آگاهی مردم در دوران حکومت پهلوی انجام میدادند و نیز فعالیتهای ایشان پس از پیروزی انقلاب اسلامی در جهت تبیین مسائل فکری، عقیدتی و سیاسی، نشاندهنده آگاهی و بصیرت ایشان از مسائل روز و آسیبهایی که اسلام و انقلاب اسلامی مورد تهدید قرار میداد، دارد که این موضوع همان خصوصیت «آگاهی به زمان» در اصل پنجم قانون اساسی است.
در این راستا؛ حضرت امام خمینی (ره) در ۲۳ خرداد سال ۱۳۵۸ پس از شهادت آیتالله «مرتضی مطهری» که موجب ایجاد خلاء در میان دانشجویان و دانشگاهیان شد، خطاب به دانشجویان، حضرت آیتالله خامنهای را فردی فهیم و سخنور نامیده و ایشان را مرجع رسیدگی به مسائل فکری و عقیدتی آنها و مقابله با تبلیغات احزاب و گروههای مخالف نظام جمهوری اسلامی، بهویژه مارکسیستها در محیط دانشگاهی تعیین کردند.
حضرت آیتالله خامنهای همچنین با آگاهی و تدبیر بهموقع خود، از انحلال مجلس خبرگان قانون اساسی جلوگیری کردند و همچنین در سفری که همزمان با دومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی ایران به کشور هند داشتند، در سخنرانیها، دیدارها و گفتوگوها و مصاحبههای مطبوعاتی خود، چهره واقعی انقلاب اسلامی ایران و نظام جمهوری اسلامی و مسائل مهم آن، به ویژه جنگ با عراق را تشریح کردند و از سویی دیگر نیز ایشان در خط مقدم مخالفت با حضور لیبرالها در ساختار سیاسی رسمی کشور قرار داشتند.
از سویی دیگر؛ حضرت آیتالله خامنهای در زمینه «فقاهت» نیز از همان دوران کودکی ضمن فراگرفتن علوم دینی، از محضر اساتید بزرگی همچون امام خمینی، آیتالله سید محمدهادی میلانی، شیخ حاج مرتضی حائری یزدی، علامه طباطبایی، سید حسین بروجردی و... در شهرهای مشهد، قم و نجف بهرهمند شده و خود نیز به تدریس علوم دینی از پیش از پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون که جلسات در خارج فقه را برگزار میکنند، پرداخته و طلاب زیادی در محضر ایشان تلمذ نمودهاند.
«شجاعت» یکی دیگر از شرایط «امام امت» است در اصل پنجم قانون اساسی بر روی آن تأکید شده است. در این راستا نیز حضرت آیتالله خامنهای از شروع نهضت انقلاب اسلامی تا دورانی که بهعنوان رهبری نظام جمهوری اسلامی ایران انتخاب شدند، در همه فعالیتهایی که داشتند، از خود شجاعت نشان دادند.
در این راستا؛ حضرت آیتالله خامنهای پیش از پیروزی انقلاب اسلامی، یکی از چهرههای تأثیرگذار در آگاهسازی مردم علیه رژیم پهلوی بودند که این موضوع به زندانی کردن ایشان توسط رژیم ستمشاهی شد. همچنین همانگونه که در این مطلب به آن اشاره شد، حضرت آیتالله خامنهای فعالیتهای ارشادی و تبیینی گستردهای را پس از پیروزی انقلاب اسلامی داشتند که این فعالیتها موجب خشم دشمنان انقلاب اسلامی شد، تا جایی که یکبار نیز دست به ترور ایشان زدند؛ اما با عنایت الهی، این اقدام تروریستی نافرجام ماند که این روزها ایشان جانبازی در دست راست خود را از این اقدام تروریستی به یادگار دارند. از سویی دیگر نیز حضرت آیتالله خامنهای در دوران دفاع مقدس، در قرارگاههای فرماندهی نقشآفرین بوده و بارها با لباس خاکی در جبهههای نبرد حق علیه باطل، در کنار رزمندگان حضور مییافتند.
انتهای پیام/ 113