دفاع‌پرس گزارش می‌دهد؛

پروژه مرکز فرهنگی دفاع مقدس کهگیلویه و بویراحمد در انتظار نگاه ویژه مسئولان

پروژه مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس کهگیلویه و بویراحمد، به دلیل عدم اختصاص اعتبارات لازم، هنوز وارد فاز اجرایی نشده و شروع به کار این پروژه عزم جدی و نگاه ویژه مسئولان را می‌طلبد.
کد خبر: ۵۲۸۵۳۷
تاریخ انتشار: ۲۳ خرداد ۱۴۰۱ - ۱۲:۱۲ - 13June 2022

به گزارش خبرنگار دفاع‌پرس از یاسوج، دفاع مقدس یکی از برهه‌های مهم تاریخ ایران است که علاوه بر بعد نظامی، ابعاد و دستاوردهای مختلف فرهنگی، اجتماعی و سیاسی هم در پی داشت و باید اسناد و آثار مربوط به آن حفظ شود تا آیندگان بدانند در این برهه از تاریخ چه پیشامدهایی برای نیاکانشان رخ داد و چه شد که این دوران، دفاع‌ مقدس نام گرفت.

مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس، از مکان‌های مهمی است که در بسیاری از استان‌های کشور، به منظور نگهداری از اسناد و مدارک مربوط به نقش این استان‌ها در دفاع مقدس، ارائه دقیق زوایای گوناگون جنگ و انتقال هدفمند ارزش‌ها و دستاوردهای آن دوران ایجاد شده است تا روایتگر رشادت‌های نسلی باشد که با دست خالی در مقابل متجاوزان به خاک میهنشان ایستادند و اجازه ندادند حتی یک وجب از خاک این کشور از آن جدا شود.

اما استان کهگیلویه و بویراحمد با اعزام بیش از ۴۰ هزار رزمنده به جبهه‌های حق علیه باطل و تقدیم بیش از یک هزار و ۸۸۰ شهید به نظام و انقلاب اسلامی، نقش بی‌بدیلی را در دوران دفاع مقدس و تاریخ پر فراز و نشیب این مرز و بوم ایفا کرده است.

بر اساس آمار، این استان در هشت سال دفاع مقدس، نسبت به جمعیت بیشترین تعداد رزمنده را به جبهه‌های نبرد اعزام کرد و مردم و عشایر این استان دوشادوش مردم سایر استان‌ها به دفاع از خاک این کشور پرداختند و حماسه‌هایی از جمله «پد خندق» را خلق کردند که در تاریخ این استان ماندگار شده است.

اما در حالی استان کهگیلویه و بویراحمد، عنوان «استانی با بیشترین اعزام رزمنده» را به دوش می‌کشد که با وجود گذشت حدود ۳۴ سال از دوران دفاع مقدس، هنوز موزه جنگ ندارد و برخی اسناد و مدارک مربوط به نقش این استان در دوران دفاع مقدس یا از بین رفته یا در اندرونی ادارات، سازمان‌ها و نهادهای مختلف خاک می‌خورد و هر روز بیش از گذشته خطر نابودی بر آنها سایه می‌افکند.

آبان سال ۱۳۹۷ بود که پروژه مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس این استان در زمینی به مساحت ۱۳ هزار مترمربع در کنار پارک مهرورزی یاسوج کلنگ‌زنی شد اما از آن زمان تاکنون، به علت عدم تخصیص اعتبارات لازم، هیچ اقدام تأثیرگذاری برای شروع این پروژه انجام نشده تا استانی که لقب اولین استان اعزام کننده نیرو به جنگ را در اختیار دارد، حالا جزو معدود استان‌هایی باشد که موزه دفاع مقدس ندارد.

اعتبارات قطره‌چکانی جوابگوی احداث پروژه مرکز فرهنگی نیست

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس کهگیلویه و بویراحمد مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس را اولویت نخست این استان در حوزه دفاع مقدس عنوان می‌کند و می‌گوید: در ۲۶ استان کشور، مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس در فازهای مختلف ساخته شده است اما متأسفانه در استان کهگیلویه و بویراحمد تاکنون این پروژه به خوبی تأمین اعتبار نشده و اعتبارات قطره‌چکانی نیز جوابگو نبوده است.

سرهنگ «امیرعباس آسمند» با بیان اینکه برای اجرای این پروژه مهم، نیاز به همکاری مسئولان استانی و همچنین شهرداری یاسوج وجود دارد، می‌افزاید: تا زمانی که در مسئولان استانی همت لازم وجود نداشته باشد مردم کهگیلویه و بویراحمد همچنان از این مکان که می‌تواند پاتوقی برای ایثارگران و خانواده‌های آنها و محلی برای حفظ آثار و اسناد دوران دفاع مقدس باشد، محروم خواهند ماند.

بر پایه این گزارش، اجرای پروژه مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس کهگیلویه و بویراحمد همت بالا و نگاه ویژه مسئولان استانی را می‌طلبد و تا زمانی که این باور در مسئولان ارشد استانی ایجاد نشود، همچنان اسناد دفاع مقدس این استان در پستوی سازمان‌ها، ادارات و نهادهای نظامی و فرهنگی خاک خواهد خورد و استانی که رتبه نخست اعزام نیرو به جنگ را دارد رتبه آخر در احداث موزه دفاع مقدس را خواهد داشت.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار