گزارش خبرنگار دفاع پرس از رونمایی مستند «به دنبال صلح»

افخمی: تلویزیون شیوه‌ای را برای حمایت از مستند تدبیر کند/اسلام‌زاده: حاضریم با تعهد خودمان در سوریه و عراق فیلمسازی کنیم

مستند«به دنبال صلح» با موضوع سفرکاروان جهانی صلح به سوریه با حضور "بهروز افخمی" و "محسن اسلام‌زاده" در حوزه هنری رونمایی شد.
کد خبر: ۵۲۹۵۸
تاریخ انتشار: ۲۴ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۶:۴۳ - 15September 2015

افخمی: تلویزیون شیوه‌ای را برای حمایت از مستند تدبیر کند/اسلام‌زاده: حاضریم با تعهد خودمان در سوریه و عراق فیلمسازی کنیم

به گزارش خبرنگار فرهنگ و هنر دفاع پرس، مستند«به دنبال صلح» با موضوع سفرکاروان جهانی صلح به سوریه صبح امروز سه شنبه(24شهریور) با حضور "محسن مومنی شریف"، "بهروز افخمی" و "محسن اسلامزاده" در حوزه هنری رونمایی شد.

"اسلامزاده" کارگردان مستند«به دنبال صلح» در ابتدای این مراسم درباره چگونگی ساخت این مستند گفت: سال گذشته زمانی که اتحادیه امت واحده قرار بود از ده کشور جهان برای حضور در این کاروان دعوت بعمل آورد از من هم دعوت کرد که اقدام به ساخت این مستند کردیم. میخواستیم در این مستند به چند شخصیت برجسته حاضر در کاروان بپردازیم که متاسفانه به دلیل اینکه نمیتوانستیم توازن مناسبی درباره این شخصیتها ایجاد کنیم مستند را از نگاه "مادر اگنس ماریا"، راهبه مسیحی روایت کردیم. حدود بیست روز کار تصویر برداری این مستند در ایران، سوریه و لبنان به طول انجامید.

مستندی که دیدم برای من گنگ بود/جا دارد درباره فیلمهای که از سوریه گرفته شده است کار شود

"بهروز افخمی" در ادامه این نشست گفت: فیلم هنوز کامل نیست چرا که در آن گفتار متن کار نشده است. به نظر میآید بیشتر انتظار باشد که درباره ساختار فیلم صحبت کنم چون شخصیتهای زیادی وجود دارد که میتوانند درباره مسائل سیاسی سوریه حرف بزنند. مستندی که دیدم برای من گنگ بود؛ من به عنوان کسی که در این کاروان حضور داشتم پلانهای آن را به عنوان کارت پستال میدیدم چرا که قبلاً در آنجا حضور داشتهام.

وی با انقاد از ضعف ساختاری مستند «به دنبال صلح» اظهار کرد: مستند «به دنبال صلح» به طور کلی برای تماشاچی مقدمهای ندارد، فیلم کاملاً گنگ است چون هیچ اطلاعاتی را به مخاطب منتقل نمیکند. اینکه سوریه چه وضعیتی دارد و چرا جنگ دیرتر از مناطق دیگر به لاذقیه کشیده شد و... اطلاعاتی است که یک فیلم مستند باید به مخاطب خود منتقل کند تا بیننده بداند در سوریه چه خبر است.

کارگردان سینما بیان کرد: فیلم با سکوت، موسیقی و صدای آدمهای که خوب هم ضبط نشده است پیش میرود. فیلمهای موجود در این کاروان زمینه برای نوشتن متن را دارد، هنوز جا دارد درباره فیلمهای که از سوریه گرفته شده است کار شود.

افخمی درباره حال و هوای سوریه و کاروان صلح هم گفت: به عنوان کسی که کنجکاوی دارد قبل از همراه شدن در این کاروان بهت و حیرتی به سراغم آمده بود و متوجه شده بودم که «بیبی سی» فیلمهای ساختگی پخش میکند. در فیلمهای بی بی سی رزمندگان آزادی برای خبرنگاران فیلم بازی میکردند. طبیعتاً آدم میفهمد اگر درگیری به دمشق رسیده است باید خبرنگاران بتوانند نماهایی دوری را ضبط کنند، ما تفاوت فیلم ساختگی و مستند را میفهمیم.

وی خاطر نشان کرد: نکتهای که درباره این مسئله مهم بود این است که بی بی سی این کار را انجام داده بود. تعجب کننده است که کدام منفعت در کار ملکه است که فیلم ساختگی پخش میکند. چند سال پیش یک منبع خبری اعلام کرده بود که تونی بلر نخست وزیر اسبق انگلیس در گزارشی که به کنگره ارائه کرده بود اطلاعات را دستکاری کرده و در جریان آن موضوع منبع خبری کشته میشود، در جریان آن موضوع حیثیت بی بی سی رفت. آنها امروز مابقی اعتبار خود را برای سقوط بشار اسد گذاشتند.

کارگردان سینما گفت: قضیه سوریه موضوع پنهانی نیست که بشود مردم دنیا را از آن بی خبر نگاه داشت البته غربیها با تکیه بر دستگاههای تبلیغی خودشان قصد این کار را داشتند و میخواستند بگویند ارتش بشار اسد عامل قتلعام کوکان و زنان است به خاطر همین موضوع بود که میخواستم از نزدیک در جریان این موضوع باشم.

فیلم سازی در سوریه به مراتب سختتر از کار در عراق است/ حاضریم با تعهد خودمان در سوریه و عراق فیلمسازی کنیم

اسلامزاده در ادامه در پاسخ مجری برنامه که مستندسازان ما چقدر برای انتشار کارهای خود دچار محدودیت هستند گفت: فیلم سازی در سوریه به مراتب سختتر از کار در عراق است چرا که ما در عراق مرزهای مشترک و اعتبات عالیات را داریم و به این بهانهها هم میشود در عراق حضور داشته باشیم. اگر این کاروان نبود شاید هیچگاه مقدور نبود که پا در سوریه بگذاریم.

وی خاطر نشان کرد: مسئولین ما به دلایل مختلف امنیتی محدودیتهای را برای فیلم سازان ایرانی قائل هستند. اگر میخواهیم در دنیا حرفی برای گفتن داشته باشیم باید هزینه بدهیم و هزینه این بحث را هم ما میپذیریم و حاضریم با تعهد خودمان در سوریه و عراق فیلمسازی کنیم.

کارگردان مستند «به دنبال صلح» تاکید کرد: وقتی یک کارگردان با یک جریان تبلیغی همراه میشود کار فیلم سازی برای او دشوارتر میشود. کشورهای که امروز فریاد دفاع از حقوق بشر سر میدهند باعث این جنایات در عراق و سوریهاند.

تاثیر مستند و سینمای داستانی را مثل داستان نمیدانیم/ تلویزیون دولتی باید شیوهای را برای حمایت و دیده شدن مستند تدبیر کند

افخمی در پاسخ به این سوال که چرا مستندسازان به این گونه سوژهها به عنوان موضوعاتی دسته دوم و سوم نگاه میکنند گفت: نمیدانم! شاید چون ما مستند و سینمای داستانی را مثل داستان نمیدانیم. فیلم ساز درست و حسابی میداند که اگر فیلم نامه نداشته باشد نمیتواند فیلم بسازد. درباره منطقه متریال زیادی داریم که به طور آزاد در اینترنت موجود است که باید توسط اشخاص جستجو شود و با متن درست کار شود.

وی در پایان درباره ویژگیهای یک مستند خوب گفت: برای حمایت از مستند نیاز به یک سیستم گردش مالی داریم. بخش خصوصی چونکه یک سیستم پخش قوی در حوزه مستند ندارد نمیتوان انتظار تولیدات زیادی در حوزه مستند داشته باشیم. تلویزیون دولتی باید شیوهای را برای حمایت و دیده شدن مستند تدبیر کند.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار