یادداشت/ حسن حبیبی

«شهید چمران»؛ مجاهدی واقعی و عالمی با اخلاص

جهاد علمی یکی از مهمترین ویژگی‌های شهید چمران است. وی اهل علم، عرفان، معنویت، اخلاص و مجاهد واقعی بود و امروز اساتید جوان در دانشگاه‌ها باید از اخلاق عملی و سیره‌ زندگی و جهاد علمی این بزرگوار الگو بگیرند.
کد خبر: ۵۲۹۹۳۹
تاریخ انتشار: ۳۱ خرداد ۱۴۰۱ - ۰۸:۵۰ - 21June 2022

«شهید چمران» اهل علم، عرفان، معنویت، اخلاص و مجاهد واقعی بود

گروه استان‌های دفاع‌پرس - سرهنگ پاسدار «حسن حبیبی» مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان گیلان؛ شهید چمران در ایالات متحده آمریکا جزو دانشجویان برتر در رشته «فیزیک پلاسما» بود. وی از همان دوران نوجوانی فردی برجسته و بسیار خوش استعداد بود؛ شهید چمران کسی بود که در حوزه و دانشگاه به واقع پیوند بین علم و ایمان را ایجاد کرد.

شهید چمران با همه نبوغ و ویژگی‌های علمی که داشت، در فعالیت‌های جهادی در کنار امام موسی صدر یکی از خطرناکترین دوران زندگی خویش را سپری کرد و امروز ظهور نیرو‌های توانمند حزب‌الله لبنان ثمره‌ تلاش‌های این مرد آسمانی است.

پس از آغاز جنگ تحمیلی در حالی که خیلی از نخبگان به بهانه تحصیل از کشور خارج و به کشور‌های اروپایی رفتند، وی به ایران برگشت و در کنار حضرت امام خمینی (ره) مسئولیت‌های مختلفی از جمله وزیر دفاع را عهده‌دار شد.

برای شهید چمران مقام، پست، جلوه‌های زندگی و لذات دنیوی ارزش نداشت؛ این شهید بزرگوار می‌توانست با پذیرش درخواست کشور آمریکا در همان جا به تحقیق و پژوهش بپردازد و زندگی مادی مرفهی داشته باشد؛ اما با توجه به دل خدایی و خداجویی که داشت، دنیا را پلی برای سعادت در آخرت می‌پنداشت و این در مناجات ایشان ملموس بود.

شهید چمران یک دانشمند بزرگ الکترونیک و فیزیک پلاسما بود که مدرک دکترای خود را از دانشگاه «برکلی» در کالیفرنیا دریافت کرد و برای ناسا سال‌ها پژوهش و تحقیق می‌کرد. در رشته خودش به ویژه فیزیک پلاسما اولین ایرانی بود که در آمریکا روی این موضوع کار کرد؛ این دانشمند برجسته همچنین یک رزمنده، فرمانده شجاع و توانمند و بی‌نظیر نظامی و جنگ‌های چریکی بود.

این دانشمند فیزیک و فرمانده و رزمنده شجاع، یک سیاست‌مدار هم بود و پیدا کردن این خصوصیات در کنار هم، کار بسیار مشکلی است؛ شهید چمران یک مدیر موفق بود؛ هر جای دنیا که رفت، سازمان و تشکیلات تأسیس کرد؛ مثلا در آمریکا انجمن‌های اسلامی و در ایران ستاد جنگ‌های نامنظم را تشکیل داد.

شهید چمران شخصیتی بود که زمان، مکان، قومیت و مذهب نمی‌توانست وی را محدود کند. او بود که بنا به گفته خویش، تمام لذت‌های زندگی‌اش در آمریکا را رها کرد و به رغم جایگاه علمی و حرفه‌ای خود از تعلقات مادی دست کشید و به سرزمین خود ایران آمد و با امام موسی صدر در حمایت از محرومان، نیازمندان و مستضعفان همراه شد و بنیان مقاومت را تأسیس کرد؛ وی الگویی برای انقلابیون و رزمندگان بود و نام و کردار خود را جاودان ساخت و ستاره‌اش در آسمان مقاومت همچنان می‌درخشد.

شهید چمران براساس خودباوری، ایمان و تقوای والای خود، وزارت و مناصب دولتی را کنار گذاشت و در جبهه‌ی جنوب کشور حضور پیدا کرد و در ۳۱ خرداد ۶۰ به آرزوی دیرین خود رسید.

جهاد علمی یکی از مهمترین ویژگی‌های شهید چمران است. وی اهل علم، عرفان، معنویت، اخلاص و مجاهد واقعی بود و امروز اساتید جوان در دانشگاه‌ها باید از اخلاق عملی و سیره‌ی زندگی و جهاد علمی این بزرگوار الگو بگیرند.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار