به گزارش گروه سایر رسانههای دفاعپرس، «وحید جلالزاده» رییس کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی در گفتوگویی با اشاره به سفر روسای جمهور کشورهای همسایه به ایران، اظهار داشت: سیاست ممتاز دولت سیزدهم در سیاست خارجی «سیاست همسایگی متوازن» بود که مورد استقبال مجلس شورای اسلامی هم قرار گرفته است.
نماینده مردم ارومیه در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: وزیر امور خارجه در جلسات رای اعتماد برنامههای خود برای تحقق این هدف را شرح دادند و نمایندگان نیز نظرات خود را در این خصوص به آقای امیرعبداللهیان انتقال دادند و اعلام کردند که مجلس از این سیاست حمایت خواهد کرد.
وی افزود: از ابتدای دولت سیزدهم سفرهای حجتالاسلام رئیسی به کشورهای همسایه و سفرهای متقابل مقامات کشورهای همسایه و آسیای میانه به جمهوری اسلامی رونق گرفته است که قطعاً برآیند و نتیجه این سفرها و رفت و آمدها ارتقای همه جانبه روابط ایران با همسایگان در حوزههای اقتصادی، فرهنگی و امنیتی خواهد بود.
رییس کمیسیون امنیت ملی مجلس با بیان اینکه از جمله انتقاداتی که ما به سیاست خارجی دولت قبل داشتیم فراموش کردن همسایگان، دوستان و کاهش و نفوذ راهبردی ایران در دنیا بود، اظهار داشت: این نقص در دولت جدید رفع شد و امروز شاهد رفت آمدهای کشورهای همسایه به ایران هستیم. این رفتوآمدها نباید فقط در سطح سران باقی بماند بلکه باید همه سطوح اقتصادی سیاسی و فرهنگی کشور را در بر بگیرد.
جلالزاده با تاکید بر اینکه تفاهم نامههایی که روسای جمهور امضا میکنند باید در مقام عمل اجرایی شود، اظهار داشت: جلسهای در وزارت امور خارجه عدد سه رقمی در مورد تفاهم نامههای ایران و کشورهای همسایه اعلام شد، در بررسی آسیب شناسانه این تفاهمنامهها متوجه شدیم که بخشی از این تفاهم نامهها اجرایی نشده است، پس از عقد این تفاهمنامهها دستگاههای اجرایی باید به دنبال عملیاتی کردن این تفاهمنامهها نیز باشند.
وی با بیان اینکه افزایش روابط سیاسی اقتصادی و فرهنگی با کشورهای همسایه در رونق اقتصادی کشور تاثیر گذار خواهد بود ادامه داد: با بررسی روابط اقتصادی کشورهای دنیا، متوجه خواهید شد که حتی کشورهای اروپایی نیز بیشترین روابط تجاری و اقتصادی را با همسایگان خود دارند.
رییس کمیسیون امنیت ملی مجلس تحرک سیاست خارجی دولت را به فال نیک گرفت و اظهار داشت: مجلس از این سیاست همسایگی حمایت میکند، در دیپلماسی پارلمانی هدفگذاری مجلس شورای اسلامی ارتباط با کشورهای همسایه است، در مرحله بعد دهم کشورهای دوست در آفریقا، آمریکای لاتین و آسیای میانه مورد توجه هستند.
جلالزاده با بیان اینکه بعد از فروپاشی شوروی آمریکا بر تبل تک قطبی میکوبید و خود را آقای جهان معرفی کرد، اظهار داشت: حوادث سالهای اخیر به ویژه بحران اوکراین نشان داد که امروز جهان چند قطبی شده است، قطعاً انقلاب اسلامی، جبهه مقاومت و تمدن و فرهنگ اسلامی یکی از قطبهای قدرت جهان هستند، جمهوری اسلامی به عنوان مرکز ثقل جهان اسلام و جبهه مقاومت قطعا میتواند بازیگر مهمی در نظم جدید جهانی و هندسه قدرت جهانی در آینده باشد.
وی تصریح کرد: جمهوری اسلامی با حضور در پیمانهای اوراسیا و شانگهای میتواند در کنش گری نظم جهانی نقش مهمی را ایفا کرده و عمق راهبردی خود در منطقه و جهان را افزایش دهد.
رییس کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس ادامه داد: از روزهای اول که آمریکا تحریمهای شکننده را علیه ایران برنامهریزی کرد جمهوری اسلامی اعلام کرد کشوری که ۱۶ همسایه دارد تحریم پذیر نیست لذا جمهوری اسلامی با ارتقای روابط اقتصادی خود با شرق و همسایگان تحریمهای آمریکا را خنثی کرد و در راستای رونق اقتصادی قدمهای مهم و محکم را برداشت. حضور روسای کشورهای همسایه و آسیای میانه در ایران به معنای ابطال تحریمهای شکننده آمریکا است.
منبع: ایرنا
انتهای پیام/ ۹۱۱