به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی دفاعپرس، سردار سرتیپ «غلامرضا جلالی» رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور در حاشیه ششمین همایش ملی پدافند شیمیایی، در جمع خبرنگاران با بیان اینکه همایش ملی پدافند شیمیایی در سالگرد بمباران شیمیایی شهر سردشت در سال ۱۳۶۶ برگزار شد، اظهار داشت: این همایش به دنبال گرامیداشت یاد شهدای مظلوم شیمیایی شهر سردشت و محکوم کردن هر نوع حمله شیمیایی به مراکز جمعیتی علیه مردم بیگناه است که متأسفانه هنوز هم این حملات ادامه دارد.
وی ادامه داد: بر این اساس، صیانت از مردم در برابر حملات و تهدیدات احتمالی نشت شیمیایی صنعتی و مصونسازی زیرساختهای صنعتی و شیمیایی و به تعبیری همراهسازی توسعه صنعت شیمیایی و نظام ایمنی امنیتی در حملات شیمیایی، از اهدافی است که برای این همایش پیشبینی شده است.
سردار جلالی گفت: بعد از برگزاری پنجمین همایش، نظام جامع مصونسازی و عملیاتی پدافند شیمیایی که به تعبیری تقسیم و تعریف نقش و وظایف و تعیین تکلیف دستگاههای اجرایی در حوزههای مربوط به امداد شیمیایی یا مصونسازی شیمیایی و یا پاسخ به حوادث شیمیایی است تهیه یا در شورای عالی پدافند غیرعامل کشور تصویب و ابلاغ شد و تکالیف تمام دستگاهها در این موضوع تعیین شده است.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور افزود: بهصورت مشخص وظایف مواجهه با نشت شیمیایی در محدودههای صنعتی به عهده رئیس صنعت مربوطه، کارخانه یا مجتمع صنعتی است و در فاصله دورتر بر عهده فرمانداری، بخشداری، شهرداری و استانداری است؛ بر همین اساس در استانهای دارای زیرساختهای شیمیایی، قرارگاه پدافند شیمیایی با فرماندهی استاندار و جانشین فرمانده سپاه استانی تشکیل میشود.
وی بیان کرد: ظرفیتهای اورژانس، آتشنشانی، هلال احمر و بسیج بهعنوان ظرفیتهای اولیه امدادی هستند که در هر حادثهای کمک میکنند؛ در این نظام، پدافند شیمیایی دارای نقش اصلی است به همین جهت در برنامه امسال بنا داریم که ظرفیت بسیج را در زمینه پدافند شیمیایی تقویت کنیم؛ البته استفاده از ظرفیتهای اورژانس و آتشنشانی نیز برای مواقع نشر مواد شیمیایی پیشبینی شده است تا بتوانیم اقدامات اولیه در این زمینه را انجام دهیم.
سردار جلالی اظهار داشت: خوشبختانه با تخصیص اعتباری که مجلس شورای اسلامی در بودجه ۱۴۰۱ برای پدافند غیرعامل پیشبینی کرده است، موافقتنامه با تمام دستگاههای اجرایی در حوزه پدافند شیمیایی تنظیم شده است. در این نظام، انتقال مراکز پرخطر شیمیایی و مراکز صنعتی در کنار مراکز جمعیتی از مراکز موضوعات مورد مورد توجه ما است.
وی عنوان کرد: با توجه به جنگ سایبری که میان رژیم صهیونیستی و جمهوری اسلامی شکل گرفته است و حملات آنها علیه زیرساختهایی که به مردم خدمات و سرویس انجام میدهند، بررسیهای انجام شده نسبت به منطقه نشان میدهد که ممکن است ما در صنایع و کارخانجات شیمیایی نیز با مخاطراتی مواجه شویم. طبیعتاً محکومسازی هر نوع حمله در حوزه سایبری به زیرساختهایی که برای مردم خدمترسانی میکند از طریق مجامع بینالمللی و رسانهها باید مورد توجه قرار گیرد.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور تأکید کرد: مسئولان زیرساختها و مدیران کارخانجات شیمیایی باید به پدافند سایبری و امنیت سایبری توجه کنند تا فرصتی برای دشمن برای سوء استفاده و اقدام فراهم نشود.
سردار جلالی گفت: در آینده نزدیک، جلسه تخصصی برای مدیران عامل زیرساختهای شیمیایی در رابطه با مصونسازی تهدیدات شیمیایی برگزار میکنیم تا درسهای آموخته از حوادث را برای این مدیران بیان کنیم.
وی افزود: ما در این همایش با تبلیغ، ترویج، تبیین و پیادهسازی نظام مصونسازی و عملیات مصونسازی شیمیایی حرکت میکنیم تا جایی که تعیین نقشها، مأموریتها و وظایف در دستگاههای اجرایی در شرایط مصونسازی زیرساخت و در شرایط بروز حادثه مشخص شود.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور اضافه کرد: از سوی دیگر آموزش، تنظیم و پیادهسازی مهارتهای دستگاههای اجرایی در هر شرایطی که آماده مواجهه با حادثه باشد، بحث دیگری است که ما این دو موضوع را در این همایش دنبال میکنیم و مدیران درمانی و بهداشتی در این همایش حضور داشته تا بتوانیم روز به روز آمادگی مواجهه با حوادث شیمیایی را ارتقا دهیم.
انتهای پیام/ 231