به گزارش گروه اخبار داخلی دفاعپرس، «ناصر کنعانی» سخنگوی وزارت امور خارجه از سفر شیخ محمد بن عبدالرحمن آل ثانی معاون نخست وزیر و وزیر امور خارجه قطر به کشورمان طی امروز خبر داد.
سخنگوی وزارت امور خارجه اظهار داشت: با توجه به روابط بسیار خوب و رو به گسترش ایران و قطر، در دیدار مقام قطری با حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان، علاوه بر روابط دوجانبه، موضوعات مورد علاقه در حوزه منطقهای و بین المللی نیز مورد گفتگو و تبادل نظر قرار خواهد گرفت.
به گزارش دفاعپرس، مذاکرات دوحه سه شنبه و چهارشنبه هفتم و هشتم تیر بعد از سه ماه و نیم وقفه پس از مذاکرات وین، بین ایران و آمریکا به صورت غیرمستقیم و با تسهیل گری انریکه مورا برگزار شد و در همین راستا علی باقری مذاکره کننده ارشد جمهوری اسلامی ایران در رأس هیأتی به دوحه سفر کرد. البته در طول این مدت انتقال پیامها به واسطه انریکه مورا، جوزپ بورل و برخی از وزرای خارجه اروپایی و منطقه بین ایران و آمریکا ادامه داشت تا اینکه بورل سفری به تهران داشت و در پی توافق حاصله مقرر شد مذاکرات از سرگرفته شود که در نهایت این مذاکرات در دوحه برگزار شد.
پس از پایان مذاکرات «ناصر کنعانی» سخنگوی وزارت خارجه در اظهاراتی با بیان اینکه نظرات و پیشنهادهای عملیاتی ایران درباره موارد باقیمانده طرح و طرف مقابل نیز ملاحظاتش را ارائه کرد، گفت: در مورد ادامه مسیر و مرحله بعدی گفتوگوها، باقری و مورا در تماس خواهند بود.
از سوی دیگر، علی باقری معاون سیاسی وزیر امور خارجه و مذاکره کننده ارشد جمهوری اسلامی ایران دیروز (یکشنبه) در جمع خبرنگاران اظهار داشت: مذاکرات در دوحه در چارچوبی که قبلا مشخص شده بود شکل گرفت و ادامه گفتوگوها براساس توافقی است که بین ما و طرف مقابل و به صورت مشخص آقای مورا در حال رایزنی است که بر آن اساس زمان و مکان آن در تبادلی که بین ما و آقای موراست، در حال نهایی سازی است.
وزیر امور خارجه بامداد دوشنبه ۱۳ تیر در گفتوگوی تلفنی با همتای فرانسوی با بیان اینکه ارزیابی ما از گفتوگوهای اخیر دوحه مثبت است، گفت: آمریکا بدون رویکرد مبتنی بر ابتکار و پیشرفت در دوحه حضور یافت و معتقدیم نباید جای ابتکار سیاسی را، تکرار مواضع قبلی پر کند.
امیرعبداللهیان همچنین سه شنبه شب ۱۴ تیر با جوزپ بورل مسؤول سیاست خارجی اتحادیه اروپا تلفنی گفتوگو کرد. وی در توئیتی در این باره نوشت: با جوزپ بورل گفتوگوی تلفنی داشتم. توافق تنها بر مبنای درک مشترک و رعایت منافع متقابل ممکن است. برای رسیدن به یک توافق قوی و پایدار، مسیر مذاکرات را ادامه میدهیم. آمریکا باید مشخص کند خواهان توافق است یا به دنبال تکرار یک طرفه خواستههای خود است. هر دو همزمان با هم ممکن نیست.
انتهای پیام/341