سردار روشن:

با سیاست و باور "ما می‌توانیم" به خودکفایی رسیدیم/ ماجرای مادری لبنانی که 2 فرزندش را نذر راه خمینی(ره) کرد

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان تهران گفت: تحریمی که امروزه با آن مواجه هستیم، در دنیا بی نظیر و بی‌سابقه است. ما با سیاست و باور "ما می توانیم" به خودکفایی رسیده‌ایم و با وجود تحریم‌ها در علم نانو، قدرت موشکی، تسخیر فضا و سایر علوم سرآمد شدیم به گونه‌ای که در تولید علم در مقام ده رتبه برتر دنیا هستیم.
کد خبر: ۵۳۴۵۲
تاریخ انتشار: ۰۱ مهر ۱۳۹۴ - ۰۱:۰۱ - 23September 2015

با سیاست و باور

به گزارش خبرنگار حماسه و جهاد دفاع پرس، سردار "عبدالله روشن" مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان تهران در آیین رونمایی از کتاب "زندگی به سبک اطلسیها" اظهار داشت: دفاع مقدس یک نقطه نورانی از تاریخ پرفراز و نشیب این ملت است و این حادثه بزرگ افتخار برای ملت ایران و باعث مباهات است که پس از گذشت 30 سال در گرامیداشت آن ایام به سر میبریم.

وی با اشاره به بیان مقام معظم رهبری، گفت: حادثه عاشورا که نصف روز در تاریخ به وجود آمد و تمام شد، تا به امروز بعد از گذشت بیش از 1400 سال تاریخ تشیع را آبیاری میکند و ادامه حیات آن مدیون این راه بزرگ است.

سردار روشن ادامه داد: در کشور ما حوادثی زیادی رخ داده است که دفاع مقدس، یک حادثه بسیار بزرگی بود که مردم حضور یافتند و آن را در تاریخ ثبت کردند. تاریخ درخشان و روشنی ثبت شد که تا امروز سعی کردند آن را زنده نگه دارند.

وی به اهمیت خرمشهر و توجه بیگانگان به آن اشاره کرد و گفت: در سال 1227 ه. ق در اوایل دوران قاجار، بندری به نام خرمشهر پایه گذاری شد. وقتی که این بندر کارش را شروع کرد در رقابت با بندر بصره که در آن سوی اروند بود شرایطی را به وجود آورد که شخصی به نام علیرضا پاشا که حاکم بغداد در دوران حکومت عثمانی بود، برای اولین بار، خرمشهر را تصرف کرد. دولت قاجار به جای اینکه در مقابل این حرکت ایستادگی کند، هیئتی را به ترکیه فعلی و عثمانی آن زمان به سرپرستی رضاتقی خان امیرکبیر اعزام کرد. دولت قاجار، سلیمانیه که امروزه پایتخت کردستان عراق است، همچین ریاست ایل بابان که از ایلات کردستان است را در ازای پذیرفتن حق ایران در خرمشهر، به عثمانیها واگذار کرد. ما بخشی از کشورمان را برای نجات خرمشهر جدا کردیم ولی حاضر به دفاع نشدیم.

وی افزود: 20 سال بعد در سال 1273 ه.ق انگلیس خرمشهر و بوشهر را تصرف میکند. خرمشهر نقطهای از کشور بوده است که همیشه مورد توجه دشمنان بوده است. و نقطه استراتژی است که میتوانست در تاریخ دنیا نقش آفرینی کند. قبل از آغاز جنگ جهانی دوم آلمانیها خط راه آهن را تا شمال ایران کشیدند تا بتوانند به روسیه دسترسی پیدا کنند و دولت ایران را تهدید کردند که باید هرات را تخلیه کند. هراتی که امروز جزو کشور افغانستان است بخشی از کشور ما بوده است و در تاریخ کشور ما نقش اساسی ایفا میکرد. دولت قاجار هرات را تخلیه میکند و به انگلیسیها واگذار میکند تا خرمشهر را از انگلیسیها پس گیرد. مجددا برای بار سوم در سال 1320 مقارن با جنگ جهانی دوم انگلیسیها خرمشهر را تصرف کردند. و با تصرف خرمشهر با ایران همانند کشور تحت اشغال برخورد کردند و پادشاه ایران را از تخت ساقط کردند.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان تهران با اشاره بر اینکه طی 300 سال گذشته جنگی در کشور اتفاق نیافته است که بخشی از کشور جدا نشده باشد، تصریح کرد: طی 300 سال گذشته جنگی در کشور اتفاق نیافته تا بخشی از کشور جدا نشود. چرا که حاکمان و حکومتهای که بیگانه آنها را بر سر کار میآورد، با بدرقه بیگانه نیز برکنار میشدند. زیرا پایه های حکومت و مشروعیتش مردمی نبود.

وی افزود: در سال 1359 زمانی که دشمن بعثی، از عدم آمادگی ما در بعد از انقلاب سواستفاده کرد و مرزها ما با 12 لشکر پیاده و زرهی درنوردید، به تصور اینکه از رودخانه اروند عبور کرده و خرمشهر را تصرف می کند 34 روز پشت دروازههای خرمشهر زمین گیر شد. زیرا مردم خرمشهر از زن و مرد با دست خالی ایستادگی کردند که این نمایشنامه بخشی از مقاومت مردم است.

سردار روشن با تاکید بر مظلومیت خرمشهر، افزود: برای دفاع از خرمشهر مظلومی که تاکنون چهار بار، این ملت برای نگه داشتن آن غرامت پرداختند، بار آخر بهترین جوانان خود را به پای خرمشهر ریختند تا خرمشهر در دامن جمهوری اسلامی و کشور پر افتخار ایران باقی بماند. فیلم ها و کتاب هایی همچون "دا" را بخوانید که خاطرات زن قهرمان این مرز و بوم نوشته شده است که پر تیراژترین کتاب تاریخ ایران شده است.

وی افزود: تنها جنگی که در آن ما موفق شدیم شروع کننده و متجاوز را تنبیه کنیم و دنیا حق ما را بشناسد، همچنین دشمن را به پرداخت خسارت به ما محکوم کند، دفاع مقدس بوده است.

سردار روشن با اشاره به اینکه چرا بعد از تصرف خرمشهر صلح نکردیم، گفت: ما اگر صلح کرده بودیم بخش زیاد دیگری از کشورمان در اختیار عراقیها باقی میماند و تا امروز باید آتش بسی را می پذیرفتیم که بخشی از کشور ما تحت اشغال دشمن بود. ولی ما مقتدرانه از موضع اقتدار جنگ را هشت سال به فرمان حضرت امام ادامه دادیم. خرمشهر را در حالی پس گرفتیم که دشمن را ذلیل کردیم. در عملیات بیت المقدس از دشمن 16 هزار کشته، 19 هزار اسیر، انهدام 80 فروند هوایپمای دشمن، بیش از 550 دستگاه تانک را به غنیمت گرفتیم و توانستیم اراده خود را به دشمن تحمیل کنیم.

وی تصریح کرد: بازپس گیری خرمشهر و هشت سال دفاع مقدس برای کشور ما پشتوانه ای شد که امروز با اقتدار با دنیا صحبت میکنیم. امروزه ایران جزیره ثبات است. اگر به وضعیت کشورهای منطقه از جمله افغانستان، عراق، سوریه و یمن توجه کنید خواهید دید که منطقه در حال آتش گرفتن است ولی مردم ایران در امنیت زندگی میکنند. تمام دنیا ایران را به رسمیت شناخته است و ما را به عنوان قدرت منطقه میشناسد.

سردار روشن با اشاره به قدرت دیپلماسی امروز ایران، گفت: اگر امروز ایران، قدرت دیپلماسی دارد به برکت خون پاک شهداست.

وی افزود: تحریمی که امروزه با آن مواجه هستیم، در دنیا بی نظیر و بیسابقه است. ما با سیاست و باور "ما می توانیم" به خودکفایی رسیدهایم. با وجود تحریمها در علم نانو، قدرت موشکی، تسخیر فضا و سایر علوم سرآمد شدیم به گونه ای که در تولید علم در مقام ده رتبه برتر دنیا هستیم.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش های دفاع مقدس استان تهران تاکید کرد: ما باید این هشت سال دفاع مقدس که میراث گرانبهای شهیدان هستند را به نسل جدید معرفی کنیم. مقام معظم رهبری می فرمایند "دفاع مقدس گنج است" که این گنج باید استخراج و پرداخت شود تا قابلیت انتقال به نسل جدید را داشته باشد.

وی ادامه داد: در چند سال گذشته قدمهای خوبی برای حفظ آثار و انتقال به نسل بعدی برداشته شد. که سازمان حفظ آثار و نشر ارزشهای مشارکت زنان در دفاع مقدس موفق شد در این زمینه گامهای خوبی بردارد و موفق نیز بوده است.

سردار روشن با اشاره به درخواست یکی از نمایندگان مجلس مبنی بر انتخاب عناوین زیبا برای کتابهای دفاع مقدس، گفت: یکی از نمایندگان مجلس با اشاره به مطالب و مضامین مناسب و مفید در کتابهای دفاع مقدس درخواست کردند که عناوین مناسبی نیز انتخاب شود تا نظر مخاطب را جلب نماید که به لطف دوستان کتاب "زندگی به سبک اطلسیها" علاوه بر مطالب مفید، عنوان زیبایی را نیز به خود اختصاص داده است.

وی به مردمی بودن دفاع مقدس اشاره کرد و افزود: تمام مردم فارغ از لهجه، زبان و قومیت در جنگ حضور یافتند و دفاع مقدس متعلق به همه مردم ایران است. اگر امروز قرار باشد برای دفاع مقدس مدالی بدهند باید این مدال را بر سینه تک تک زنان و مردان بنشانند که از انقلاب و حفظ آن دفاع کردند.

مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس استان تهران ادامه داد: تاثیر انقلاب و دفاع مقدس تنها در کشور ما نبوده، امروز اگر لبنان آزاد است و با عزت زندگی می کند به واسطه حزب الله است. به واسطه مقاومتی است که سرمشق آن شهدای ما در هشت سال دفاع مقدس بودند.

وی به بیان خاطرهای در خصوص تربیت مادران اشاره کرد و گفت: مادران در تربیت فرزندان نقش اساسی را ایفا کردند. تمام شهدای ما از پاک دامنی مادرانشان به شهادت رسیدند و توانستند نامشان را جاودانه و ابدی کنند. در آن زمان زنان و مادران بودند که فرزند و همسرانشان را به سمت دفاع بدرقه می کردند.

سردار روشن افزود: در سال 1361 خرمشهر که آزاد شد رژیم صهیونیستی بیروت را تصرف کرد. ارتش لبنان همان روز اول از هم پاشیده شد. بنابراین یک تیپ از ارتش و یک تیپ از سپاه مامور شدند تا به کمک مردم لبنان بروند. مردم سوریه بر این عقیده بودند که در صورت حمله به دشمن، آنها نیز دمشق را بمباران خواهند کرد.

وی ادامه داد: قرار شد ما بسیج لبنان را تشکیل دهیم در اردوگاهی در منطقه قلمون به آموزش نیروها پرداختیم. گروه نخست آموزشی مورد استقبال بینظیر قرار گرفت. روزی به من خبر دادند که خانمی با شما کار دارد. خانمی را دیدم که دست دو پسر بچه 12 ساله را که دو قلو بودند را گرفته و به اردوگاه آورده است. شیخ عباس کورانی مترجم ما بود گفت این خانم می گوید «از دار دنیا این دو فرزند را دارم که نذر امام خمینی کردم تا سرباز امام باشند.». من هر چی اصرار کردم که نمی شود و باید پرونده تشکیل بدهد، قبول نکرد و گفت «آنقدر اینجا مینشینم تا نامشان را به عنوان سرباز خمینی ثبت کنید.» این مادری که فرزندش را نذر خمینی کرد، امروز نتیجه اش شجره طیبهای به نام حزب الله شده است. تربیت این مادران بوده که این فرزندان رشیدِ مدافعِ مکتب تشیع به وجود آمدند.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها