به گزارش خبرنگار اجتماعی دفاعپرس، مهدی حقی مدیر عامل شرکت پیشگامان بنیاد تعاون بسیج در نشست خبری رویداد ملی تاثریا اظهار داشت: چالشهای اقتصادی که شرکتهای دانش بنیان در کشورمان با آن مواجه هستند ناشی از توزیع ناعادلانه منابع، نبود ذینفعان اقتصاد دانشبنیان و مسئله محور نبودن در حوزه دانشبنیان است و تمام اینها در حالی است که طبق هدفگذاری صورت گرفته در کشور باید تا پایان سال ۲۰ درصد اقتصاد کشور برپایه دانشبنیان باشد.
وی افزود: امروز اتکای منابع درآمدی کشور بر پایه کشاورزی، پتروشیمی، نفت و معادن است اما بیشتر تیم های دانش بنیان که در کشور فعال هستند حوزه خدمات فعالیت دارند به عبارت دیگر تنها ۳۰ درصد ظرفیت دانش بنیان ها در حوزه اقتصادی متمرکز است.
حقی ادامه داد: برای حل نظام مسائل کشور باید از طرفیت تمام شرکت های دانش بنیان، پارک های علم و فناوری و غیره استفاده کرد؛ علاوه بر این باید برای حل نطام مسائل از توان پشتیبانی این گونه شرکت ها بهره برد.
مدیر عامل شرکت پیشگامان بنیاد تعاون بسیج گفت: زنجیره های ارزشی بسیاری در کشور داریم که برای تکمیل این زنجیره خلا های موجود را باید برطرف کرد که برای اینکار می توان از طرفیت دانش بنیان ها استفاده کرد لذا تمام شرکت های دانش بنیان می توانند در رویداد تاثریا حضور یافته و شرکت کنند تا بلکه از این طریق برای فعالیت های خود سرمایه گذار پیدا کنند.
حقی اضافه کرد: امیدواریم با برگزاری این رویداد در پایان سال به یک نمایشگاه از پاسخ فناورانه الویت دار دست یابیم و به دنبال آن به صورت مشخص اعلام کنیم چه تعداد مسائل فناورانه در کشور حل شده است.
وی سپس اضافه کرد: شرکت پیشگامان بازوی اقتصادی دانش بنیان در سپاه و بسیج در نسبت به مردم است بدین معنی که طرح های مربوط به شرکت های دانش بنیان مردمی که به سپاه و بسیج می رسد جهت بررسی و همکاری به این شرکت واگذار می شود.
مدیر عامل شرکت پیشگامان بنیاد تعاون بسیج با بیان اینکه برای حل نظام مسائل کشور نیازمند روی آوری به سوی مردم هستیم، بیان داشت: در این راستا شرکت پیشگامان با همکاری بنیاد مستضعفان و بنیاد شهید رویدادی را باعنوان تا ثریا به منظور حل فناورانه مسائل در استان های کشور برگزار می کند که برگزاری این رویداد بیستم مرداد از استان خراسان رضوی شروع می شود و به تدریج در سایر استان ها هم برگزار خواهد شد علاوه بر این ۱۰ رویداد موضوعی در حوزه هایی مانند گردشگری، تعلیم و تربیت، نفت و گاز، معدن و قطعه سازی هم خواهیم داشت .
در ادامه علیرضا زاهدی مدیر عامل موسسه دانشمند بنیاد مستضعفان هم در ایننشست خبری با بیان اینکه بسیج همواره حلقه وصل نهادها بوده، عنوان کرد: مجموعه های فناور باید با استفاده از دانش هم محصول تولید کنند هم تجارب سازی کنند و هم اینکه محصول تولید شده را به بازار عرضه کنند؛ لذا این باعث شده چنین مجموعه هایی به سمت تولید محصولاتی سوق یابند که حوزه آن خدماتی است یا از فناوری پیچیده برخوردار نیست.
وی افزود: توریع نامناسب منابع موجب شده شرکت های دانش بنیان در خارج از شهرهای بزرگ توسعه نیابند؛ از سوی دیگر توان زیست بوم فناوری کشور به اندازه کافی برای صنایع بزرگ جذاب نیست لذا کششی به این سوی ندارند این در حالی است که خلاء شرکت های بزرگ در حوزه های پایین دستی بسیار مشهود است.
زاهدی ادامه داد: بنیاد مستضعفان به عنوان نهاد انقلابی کشور در حوزه اقتصادی دو هدف بزرگ زیست بوم فناوری را دنبال میکند که یکیاز آنها توجه به اقتصاد در روستاها و مناطق محروم و دیگری، دانشبنیان کردن تولیدات شرکت های وابسته به بنیاد است؛ محرومیت زدایی چنانچه به شیوه فعلی یعنی فقط توزیع بسته های معیشتی باشد، نمیتواند مردم این مناطق را توانمند سازد زیرا لازمه توانمند سازی فراهم کردن بسترهای کسب درآمد است.
وی سپس به تعدادی از نیازهای فناورانه بنیاد اشاره کرد و بیان داشت: تعدادی از نیازهای فناورانه بنیاد مستضعفان در مناطق محروم مربوط به حوزه فرآورده های کشاورزی، آب شیرین کن، دفع پساب ها، کشت حلزون در گوش برای نورادان می شود و در حوزه سیاحتی نیز بسته های نوین گردشگری ارزان و استفاده از فناوری های نوین در موزه ها بهش دیگری از نیازهای این بنیاد است که قصد دارد از طریق شرکت های دانش بنیان آنها را محقق سازد.
محمدرضا یوزباشی مدیر عامل سازمان اقتصادی کوثر بنیاد شهید عنوان کرد: سازمان اقتصادی کوثر ۴۰ شرکت در قالب هفت گروه اقتصادی مانند کشاورزی، معادن، ساختمان، درمان و آموزش و پرورش دارد به عنوان مثال فقط در گروه کشاورزی حدود ۷۰ درصد مرغ و جوجه کشور در این گروه تولید میشود.
وی با اشاره به اینکه امسال مهم ترین هدف ما افزایش بهرهوری و کاهش هزینه های تولید است، افزود: تنها مسیری که میتواند مسائل اقتصادی کشور را رفع کند توجه به موضوعات دانش بنیان و حل نوآورانه مسائل است به همین دلیل تمام شرکت های تابعه را موظف کردیم حداقل یکی از مسائل مبتلا به آن را از طریق روشهای فناوری های نوآورانه رفع کنند.
یوزباشی تصریح کرد: امسال در رشد درآمدها به نسبت سال گذشته رشد پنج برابری داشتیم که تحقق بخشی از آن بواسطه ارتباط صنعت با زیست بوم دانش است.
انتهای پیام/ ۲۳۱