امام جمعه بخش مرکزی یزد:

آداب و رسوم عزاداری باید مورد تایید بزرگان دین باشد

آیت الله «مدرسی» گفت: عزاداری‌ها باید متناسب با شرایط و مقتضیات زمان و مکان باشد، زیرا در هر محلی آداب و رسومی وجود دارد و نباید انتظار داشته باشیم که آداب و رسومی را که مورد تائید بزرگان دین است را تغییر بدهیم.
کد خبر: ۵۳۶۷۲۱
تاریخ انتشار: ۰۷ مرداد ۱۴۰۱ - ۲۰:۱۵ - 29July 2022

به گزارش دفاع‌پرس از یزد، آیت الله «سید محمدکاظم مدرسی» امام جمعه بخش مرکزی یزد در خطبه‌های این هفته نمازجمعه بخش مرکزی یزد با اشاره به نزدیک شدن ایام محرم اظهار داشت: عزاداری‌ها باید هماهنگ با کل منظومه دینی و مذهبی باشد به این معنا که محرم و صفر نباید با اصول، اخلاق، احکام و سیاست اسلامی در تضاد باشد و حتی باید از آب و برق و فضا و غذای غیر مباح استفاده نشود از تصرف غیرجایز پرهیز شود و از نحوه عزاداری غیر شرعی استفاده نشود.
 
وی با تاکید بر اینکه عزاداری‌ها باید با اهداف حسینی سازگاری داشته باشد، افزود: باید بدانیم که امام حسین (ع) با چه هدفی در این مسیر حرکت کردند؟ امام با هدف اعتلای کلمه حق، مبارزه با ظلم و استکبار، امر به معروف، نهی از منکر و احیای دین حرکت کردند و در این زمینه باید ما هم عزاداری که انجام می‌دهیم با این اهداف والا و الهی سازگاری داشته باشد.
 
آداب و رسوم عزاداری باید مورد تایید بزرگان دین باشد
 
مدرسی ادامه داد: عزاداری‌ها باید متناسب با شرایط و مقتضیات زمان و مکان باشد، زیرا در هر محلی آداب و رسومی وجود دارد و نباید انتظار داشته باشیم که آداب و رسومی را که مورد تائید بزرگان دین است را تغییر بدهیم، به هر حال شیوه‌هایی ممکن است در هر استان و شهری وجود داشته باشد این شیوه‌ها را به جای دیگر منتقل و با زور تحمیل کردن کار درستی نیست و حفظ ارزش‌ها باید مورد توجه قرار گیرد.
 
امام جمعه بخش مرکزی یزد عنوان کرد: عزاداری باید همراه با هدف باشد و اهداف عزاداری عبارتند از تجلیل و تکریم از بزرگان و ایثارگران در راه دین، تعظیم شعار مذهبی، رساندن پیام مظلومیت خاندان اهل بیت، اظهار مودت و محبت به اهل بیت، شناخت و تبعیت از این بزرگان و همچنین توسل به عنایات امام حسین (ع) است.
 
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه تقوا مصادیقی دارد و یکی از مصادیق بارز تقوا در ارتباط با بارندگی‌های اخیر یزد این است که اولا هشدار به موقع و آمادگی مناسب مسئولان نسبت به امکاناتی که داشتند را باید تحسین کرد و بیدار باش چندروزه نیرو‌های مرتبط با موضوع سیل در بخش‌های مختلف قابل تقدیر است، اما دو سه نکته نیز مورد توجه است و نکته اول اینکه اطلاع رسانی‌ها و خبررسانی‌ها نباید همراه با استرس و ایجاد ترس و هیجان در جامعه باشد و همراه با ناامیدی باشد و باید اطلاع رسانی در قالب آگاهی بخشی، انجام اقدامات و انجام ضرورت‌ها آن هم به شکل گسترده و عمومی باشد.
 
نکات فنی در شبکه فاضلاب یزد رعایت نشده است
 
مدرسی تاکید کرد: در بازدید میدانی صبح امروز شاهد بودیم مقدار کاری که صورت گرفته هنوز کم است و نیازمند آمادگی و اقدامات بیشتری هستیم و از سال ۱۳۳۵ تاکنون چنین بارندگی و سیلی را در یزد ظاهرا نداشتیم و یکی از چیز‌هایی که روشن شد این است که فاضلاب‌هایی که در شهر کشیده شد فنی نیست و مسئولان آب و فاضلاب باید نسبت به این موضوع پاسخگو باشند و بسیاری از خانه‌ها در مناطق مختلف شهر دچار مشکل نشت فاصلاب شده اند و برخی مسائل فنی رعایت نشده و خسارت مردم در این زمینه را چه کسی باید پرداخت کند.
 
وی عنوان کرد: در حال حاضر باید گروه‌های جهادی فراخوانده و در قالب بسیج عمومی ساماندهی شوند و پیوند این موضوع به ستاد‌های اربعین و هییت‌های مذهبی داده شود و در مجموع گروه‌هایی عظیم و منسجم برای حل مشکل و پاکسازی شهر با به کارگیری امکانات دولتی و فعال سازی ظرفیت و توان بخش خصوصی و شرکت‌های بزرگ داری امکانات و ماشین آلات سنگین و موثر در امداد و خدمت رسانی پای کار بیایند تا شهر به وضعیت عادی برگردد.
 
مدرسی ادامه داد: از سوی دیگر، با توجه به شیوع کرونا مراکز بهداشتی و مرتبط نیز نباید نسبت به این موضوع غافل شوند و رعایت نکات بهداشتی و در نظر گرفتن تمهیدات در این راستا نیز نیازمند توجه جدی است.
 
وی تصریح کرد: در بافت تاریخی کم کاری شده و متاسفانه تلفات داشته ایم و باید در این زمینه مسئولان توجه داشته باشند و در این محدوده نیز اقدامات شاخص صورت گیرد.
 
انتهای پیام/
نظر شما
پربیننده ها