توسط انتشارات «راه یار»؛

استقبال از خاطرات دانشمندی که رهبر معظم انقلاب اسلامی تحسینش کردند

کتاب «داستان رویان»؛ تاریخ شفاهی دکتر سعید کاظمی آشتیانی در پژوهشگاه رویان و «دختر تبریز»؛ خاطرات صدیقه صارمی، رزمنده، امدادگر، مربی نهضت سوادآموزی و مربی پرورشی دهه ۶۰ از جمله عناوین انتشارات «راه یار» هستند که در روز‌های اخیر تجدیدچاپ شدند.
کد خبر: ۵۳۹۲۷۵
تاریخ انتشار: ۲۲ مرداد ۱۴۰۱ - ۱۹:۵۷ - 13August 2022

به گزارش گروه فرهنگ و هنر دفاع‌پرس، کتاب «داستان رویان»؛ تاریخ شفاهی سعید کاظمی آشتیانی در پژوهشگاه رویان و «دختر تبریز»؛ خاطرات صدیقه صارمی، رزمنده، امدادگر، مربی نهضت سوادآموزی و مربی پرورشی دهه ۶۰ از جمله عناوین انتشارات «راه یار» هستند که در روز‌های اخیر تجدیدچاپ شدند.

بنابرین گزارش، «داستان رویان» که روایتی است از فعالیت‌های مرحوم سعید کاظمی آشتیانی در راه تأسیس، تثبیت و پیشرفت پژوهشگاه رویان و خاطرات ناب و منتشرنشده‌ای از روند شکل‌گیری پژوهشگاهی را روایت می‌کند که برای اولین‌بار در ایران، موفق به درمان ناباروری و سلول درمانی و شبیه‌سازی شد.

در بخشی از مقدمه این کتاب چنین می‌خوانیم: «پس از جنگ تحمیلی، عده‌ای جوانِ ازجنگ‌برگشته دور هم جمع شدند و تصمیم گرفتند مجموعه‌ای را راه‌اندازی کنند که برای اولین بار مشکل «نازایی» را در کشور حل می‌کرد. انگیزه آن‌ها برای حرکت، امید به توشه آخرتی بود که از ثمره تلاش‌شان فراهم می‌آمد. سال‌ها بعد از آن‌همه تصمیمات و اقدامات و رنج‌ها، نتیجه کارشان نماد پیشرفت ایران شد و به بازکردن گره زندگی خانواده‌های گرفتار انجامید. «رویان»، نوزاد همان تلاش‌ها و مجاهدت‌های جمعیِ سعید کاظمی آشتیانی و دوستانش بود.

استقبال از خاطرات دانشمندی که رهبر انقلاب، تحسینش کردند/ «دختر تبریز» در ایستگاه ششم

رویان هم مثل هر نوزاد دیگری داستان زندگی دارد... در داستان زندگی رویان، داستان هزاران نوزاد دیگر نهفته است؛ داستان صدقه جاریه‌ای که کاظمی آشتیانی و دوستانش از خود به یادگار گذاشتند و چه وظیفه‌ای برای «تاریخ شفاهی» مهم‌تر از اینکه چنین اسناد باارزشی را جمع‌آوری و منتشر کند...»

بعد از درگذشت سعید کاظمی آشتیانی در ۱۴ دی ماه ۱۳۸۴ رهبر انقلاب در پیام تسلیتی، ایشان را «دانشمند مؤمن و جهادگر»، «شخصیت ارزشمند»، «کانون امید و ابتکار و نوآوری»، «از فرزندان صالح انقلاب» و «از رویش‌های مبارکی که آینده درخشان علمی در کشور را نوید می‌دهند»، توصیف کردند و «فقدان این عنصر خدوم و باارزش» را «ضایعه‌ای دردناک» خواندند.

رهبر معظم انقلاب چندی پیش هم در دیدار با جمعی از معلمان و فرهنگیان سراسر کشور با اشاره به ناشناخته ماندن افتخارات و دانشمندانی مانند مرحوم سعید کاظمی آشتیانی فرمودند: «.. شما بین بچّه‌های مدارستان نظرخواهی کنید ببینید چند درصد کاظمی‌آشتیانی را با آن همه خدمات، با آن ارزش وجودی‌ای که این مرد و این جوان داشت ــ جوان هم بود ــ می‌شناسند و مثلاً فرض کنید رونالدو را چند درصد می‌شناسند! گاهی اوقات بچّه‌های کوچک خانواده‌ی ما اسم‌هایی را هم می‌آورند که من حتّی نمی‌توانم یاد بگیرم آن اسم‌ها را! قشنگ این‌ها را می‌شناسند، [می‌دانند]این چه‌کاره است. ما چرا افتخارات ملّی خودمان را نمی‌شناسیم؟ این خیلی مهم است.»

چاپ نهم کتاب ۲۰۰ صفحه‎‌ای «داستان رویان» که تحقیق و تدوین آن توسط محمدعلی زمانیان صورت گرفته، با شمارگان هزار نسخه و قیمت ۵۰هزار تومان توسط انتشارات راه یار منتشر شده است.

همچنین «دختر تبریز»؛ خاطرات شفاهی خانم «صدیقه صارمی»، رزمنده، امدادگر، مربی نهضت سوادآموزی و مربی پرورشی هم دیگر عنوان این ناشر است که چاپ ششم آن روانه بازار نشر شده است.

صارمی در این کتاب خاطراتی از مبارزات مردم تبریز در انقلاب اسلامی، سال‌های نخست انقلاب و دفاع مقدس، همراهی با آیت الله شهید مدنی در ستاد نماز جمعه و سردار شهید مهدی باکری در جبهه جنوب را بیان می‌کند. بیان شکل گیری و مشکلات نهضت سوادآموزی در استان آذربایجان شرقی هم از دیگر نقاط جذاب و خواندنی کتاب است. تدوین مناسب و تیتر‌های جذاب و حجم کم کتاب، خوانش کتاب را برای همگان، خصوصاً برای مخاطبان عمومی و همه دختران و زنان آسان کرده است.

کتاب «دختر تبریز» روایت‌های دسته اول زیادی از فضای قبل از انقلاب و زمان پیروزی انقلاب و جنگ و عملکرد بهیاران و معلمان نهضت سوادآموزی و جهادگران و مربیان پرورشی تبریز و کلاً آذربایجان دارد. از سویی تا به حال کمتر قضایای انقلاب و جنگ و جهاد سازندگی و نهضت سوادآموزی و زندگی معلمان را از نگاه یک زن فعال و انقلابی خوانده‌ایم. مطالعه زندگی و خاطرات خانم صارمی، الگویی موفق و افقی روشن را برای زنان و دختران فعال یا انقلابی معرفی و موضوع آن ما را با مصداقی از زن تراز انقلاب اسلامی آشنا می‌کند.استقبال از خاطرات دانشمندی که رهبر انقلاب، تحسینش کردند/ «دختر تبریز» در ایستگاه ششم

چاپ ششم کتاب ۲۰۰ صفحه‎‌ای «دختر تبریز» که تحقیق و تدوین آن برعهده هدی مهدی‌زاد بوده، با شمارگان هزار نسخه و قیمت ۵۰هزار تومان توسط انتشارات راه یار منتشر شده است.

لازم به ذکر است علاقمندان جهت تهیه این کتاب‌ها، علاوه بر کتابفروشی‌ها، می‌توانند از طریق سایت و صفحات مجازی ناشر به نشانی raheyarpub.ir نسبت به سفارش کتاب اقدام کنند.

انتهای پیام/ 121

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار