به گزارش گروه بینالملل دفاع پرس، در پی حملات گسترده ارتش سوریه و نیروهای مقاومت اسلامی به مواضع تروریستها قبل از اجرای آتش بس در «الفوعه» و «کفریا» طی ماههای گذشته، بیش از 650 تروریست به هلاکت رسیدند.
پس از هلاکت این تعداد ازعناصر تروریستی فرماندهان نظامی گروهکهای تروریستی «جیش الفتح» و «حزب الاسلامی الترکستانی» آتشبس اعلامی از سوی ارتش و نیروهای مقاومت در این مناطق را قبول کردند.
براساس این آتش بس ارتش سوریه و عناصر مسلح حاضر در شهرک «مضایا» در جنوب شهر «الزبدانی» واقع در ریف دمشق و دو شهرک شیعهنشین «کفریا» و «الفوعه» در حومه ادلب به توافق جدیدی تحت نظارت سازمان ملل رسیدند.
در این توافق قرار بود طرفین درگیر در یک دوره شش ماهه اهالی این مناطق تخلیه شوند و عناصر مسلح از آن عقبنشینی کنند. در این توافق همچنین تاکید شده بود که تبادل زندانیان بین دو طرف طی شش ماه صورت خواهد گرفت.
در این خصوص محمد الشیخ فعال سوری در گفتگو با خبرنگار بینالملل دفاع پرس اظهار داشت: وقتی سید حسن نصر الله جمعه گذشته در شبکه خبری المنار بر توافق 6 ماهه بین طرفین درگیر در منطقه الزبدانی و دو شهرک شیعه نشین « فوعه» و «کفریا» تاکید کردند، مردم فوعه و کفریا خوشحال شدند.
وی افزود: خوشحالی مردم به این دلیل بود که زنان و کودکان با این توافق از این وضعیت سخت نجات پیدا پیدا میکنند. ولی متاسفانه این آتش بس از سوی برخی تروریستها در اطراف این دو شهرک با شلیک خمپاره نقض شد و مردم فوعه و کفریا هیچ واکنشی در مقابل این حمله نشان ندادند. چرا که مردم این دو شهرک دوست دارند این آتش بس ادامه پیدا کند.
الشیخ با اشاره به اینکه در الزبدانی تعدادی از مجروحان تروریستها از این شهر خارج شدهاند، تصریح کرد: متاسفانه تاکنون هیچ اتوبوسی وارد فوعه و کفریا برای خارج کردن ده هزار نفری که قرار بود به منطقه امنی منتقل شوند، نشدهاست.
فعال سوری گفت: با توجه به اینکه 12 گروه تروریستی در حومه ادلب قرار دارند و درصدد نقض آتش بس هستند، به همین دلیل هلال احمر در اعزام اتوبوسها به فوعه و کفریا دچار مشکل شده است. مردم این دو شهر همچنان منتظر ورود اتوبوسها هستند تا کودکان، زنان و سالمندان بالای 50 سال را به منطقه امن منتقل کنند.
وی در بخش دیگری از سخنانش به جمعیت 40 هزار نفری فوعه و کفریا اشاره کرد و افزود: در توافق نامه مقرر شده است که ده هزار نفر از این دو شهر باید به منطقه امن منتقل شود. اما طبق آماری که اعلام شده است تعداد زنان، کودکان و سالمندان بالغ بر 18 هزار نفر است و چون این تعداد بیش از تعداد اعلامی در آتش بس است، مردم ناراحت هستند چون نمی توانند همه زنان، کودکان و سالمندان را از شهر خارج کنند.
الشیخ گفت: وقتی هشت هزار نفر بیشتر از تعداد اعلامی در آتش بس است، لذا قرار شده است که کودکان زیر 15 سال شامل این توافق شوند. مادران راضی نمیشوند که فرزندان خود را که سن آنها 15 و یا 16سال است را رها کنند و خودشان بروند. به همین خاطر یک حالت ناامیدی در مردم این دو شهرک بوجود آمده است.
وی در پایان خاطر نشان کرد: مردم فوعه و کفریا خیلی به آتش بس خوشبین نیستند، چون تروریستها راه حلب به ادلب را قطع کردهاند تا هلال احمر نتواند اتوبوسها را به فوعه و کفریا اعزام کند.
انتهای پیام/