به گزارش خبرنگار خبرگزاری دفاع مقدس از قم، سردار کاظم مجتبایی طی سخنانی در هشتمین شب یادواره مشق عشق در بوستان شهدای آذر قم با گرامیداشت یاد و خاطره شهدا بخصوص شهدای نیروی انتظامی به مقایسه جنگ های سنتی و مدرن پرداخت و ابراز کرد: مجریان جنگ های سنتی افراد نظامی کشور مقابل را می کشند سپس آن سرزمین را تصاحب کرده و حکومت آن را در اختیار می گیرند و در آخر، افکار مردم آن سرزمین را عوض می کنند.
وی افزود: در جنگ های جدید و مدرن فرایند به صورت معکوس اجرا می شود به گونه ای که کشورهای اشغالگر وارد آن سرزمین نمی شوند بلکه ابتدا فکر ها و اندیشه ها را تسخیر می کنند سپس عزم و اراده مردم فتح می شود بعد حکومت را تحویل می گیرند و در آخر سرزمین اشغال می شود.
فرمانده انتظامی استان قم تاکید کرد: کسانی که به دنبال دفاع ارزش ها هستند باید مدل پایداری و مقاومت خود را به شکل مدرن خود تبدیل کنند و در شرایط کنونی، ضرورت دارد نقشه های دشمن را شناخته و با عمل به هنگام و هوشمندانه آن را خنثی کنیم.
وی درونی عمل کردن را اولین مشخصه جنگ های نوین عنوان کرد و خاطرنشان ساخت: در جنگ های سخت مثل دوران دفاع مقدس، مرزها مشخص هستند و جنگ در جبهه و خاکریز انجام می شود ولی در جنگ نوین این جنگ در خانه ها، بازار، مراکز آموزشی، مدارس و دانشگاه ها اتفاق می افتد و کسی آن را جنگ به حساب نمی آورد.
مجتبایی یادآور شد: مشخصه دوم، نسبی بودن جنگ مدرن است یعنی در دفاع مقدس وقتی بمب باران صورت می گرفت برای همه قطعی و باور پذیر بود ولی جنگ مدرن درون خانه و مدارس است.
وی سومین ویژگی جنگ نرم را اجتماعی و فراگیر بودن آن نامید و گفت: این موضوع به این معنا است که در جنگ سخت فقط نیرو های مسلح درگیرند اما در جنگ نرم تمام اقشار و سطوح اجتماع درگیر هستند و این خطرناک است.
سخنران مراسم پیچیدگی، نامحسوس بودن و گستردگی را از دیگر ویژگی های جنگ نوین و نرم خواند و تصریح کرد: در این جنگ مواد مخدر و هر لوح فشرده مبتذل مثل یک بمب عمل می کند و فضای فکری جوانان ما را تخریب می می نماید در حالی که کسی متوجه این موضوع نمی شود.
وی با اشاره به اینکه در جنگ نوین کسی در طرف مقابل دیده نمی شود افزود: این جنگ مرز های سنی و جنسی را پشت سر گذاشته و به طور مشخص می بینیم که نفوذ مواد مخدر و فساد و بی بندوباری در خانواده ها در سنین و جنسیت های مختلف رو به تزاید است.
فرمانده انتظامی قم با اشاره به ماهیت اشغالگری و نفوذ جنگ نرم از اندیشه تا عمل خاطر نشان کرد: در جنگ نوین وظیفه ما سنگین تر است و لذا هوشیاری و استقامت ما باید بیشتر شود؛ برای مقابله با این جنگ افزایش بصیرت، اندیشه ورزی و دوستی خانواده ها با کودکان و نوجوانان لازم و رفتار تند و خشن با جوانان اشتباه است و باید در فضایی منطقی و دوستانه آن ها را از اشتباه خودآگاه ساخت.
وی افزود: همانگونه که در جنگ سخت و دفاع مقدس رزمندگان اسلام به اسیر خود ترحم می کردند و قمقمه آب خود را به او می دادند، در جنگ نرم نیز باید پای بندی به اخلاق اسلامی را در دستور کار خود قرار دهیم.
مجتبایی با اشاره به اینکه برخی کشورهای گرفتار جنگ نوین شده اند، تصریح کرد: شهدای دفاع مقدس، موجی از بیداری را در مردم و جوامع اسلامی ایجاد کردند در حالی که در جنگ نرم، یک فرد معتاد یک خانواده و اطرافیان را ویران می کند لذا تفاوت ها و حساسیت ها را به خوبی می توان حس کرد.
وی عنوان کرد: امروره مشکلاتی مثل داعش ناشی از جنگ نرم است که در این جنگ با تغییر تفکر، یک امت از بین می رود و مردم نقش پیاده نظام دشمن را ایفا می کنند.
فرمانده انتظامی استان قم در پایان خاطرنشان ساخت: راه مقابله با این شیوه جنگی، تعمیق بینش و بصیرت، ولایت پذیری و پیروی از فرهنگ علوی و عاشورایی است زیرا ملتی که شهادت دارد هیچوقت اسیر جنگ سخت و نرم نمی شود.
در هشتمین شب یادواره مشق عشق، حسینی مدیرکل حفظ آثار و نشر دفاع مقدس استان قم، دکتر ملایی نایب رییس کمسیون فرهنگی شورای شهر قم و فرماندهان و پرسنل نیروی انتظامی استان و خانواده های معظم شهدای نیروی انتظامی حضور داشتند.
انتهای پیام/