به گزارش دفاعپرس از همدان، «سیدرضا موسوی» مسئول ستاد اربعین استان همدان، امروز (چهارشنبه) در جلسه ستاد مردمی اربعین شهرستان ملایر با اشاره به راهاندازی موکبهای استان همدان از سالهای گذشته تاکنون اظهار داشت: اولین ایستگاهها و موکبهای این استان در ابتدای کار تعداد ۸ تا ۹ ایستگاه بود که امروز به لطف خدا به ۱۱۰ مورد رسیده است.
وی با بیان اینکه در حال حاضر و برای امسال ۱۱۰ موکب در استان فعالیت خواهند داشت، افزود: این موکبها در شهرستانهای استان و در مسیر زائران اربعین حسینی برپا خواهند شد.
مسئول ستاد اربعین استان همدان به تقاضای بالای برپایی موکب در استان اشاره کرد و گفت: با توجه به نیاز و پیشبینیهای صورت گرفته در استان قرار است فعلا همین تعداد موکب را داشته باشیم که اگر نیاز باشد برنامه صدور مجوز برپایی موکب جدید را خواهیم داشت.
وی با بیان اینکه استان همدان در مسیر ۱۶ استان کشور به سمت کربلاست، تصریح کرد: تا سالهای قبل از کرونا حدود یک میلیون و ۵۰۰ نفر زائر در مسیر رفت و برگشت از استان همدان عبور میکردند که امسال عبور این تعداد زائر تا حدود سه میلیون نفر نیز پیشبینی شده است.
موسوی اضافه کرد: حتی در دو سالی که بر سر برخی مسائل مشکلات و درگیریهایی بین کشور ترکیه و عراق بود ما زائرانی از کشورهای مختلف از جمله خود ترکیه، افغانستان، پاکستان، آذربایجان و... را نیز در مسیر همدان و شهرستان ملایر داشتیم.
وی با گریزی به خدمات انجام شده در موکبهای استان همدان و شهرستان ملایر در سالهای گذشته، افزود: خدمات موکبهای اربعین تنها به ایام اربعین خلاصه نشده و در طول سالهای گذشته در حوادث و بلایایی از جمله سیل، زلزله و... در مناطق مختلف کشور از جمله لرستان، سرپل ذهاب، زاهدان و... کمکهای موکبهای این استان و شهرستان ملایر به هموطنانمان را در بحث عمرانی و... شاهد بودیم.
مسئول ستاد اربعین استان همدان اضافه کرد: در دو سال کرونا نیز خدمات این موکبها یه سمت و سوی کمکهای مؤمنانه، تهیه وتوزیع ماسک و مواد ضدعفونی و پک بهداشتی و... حرکت کرده و در واقع موکبهای ما تعطیلی نداشتهاند.
وی از همکاری یکصد هزار نفر خادمیار با ستاد اربعین در استان همدان خبر داد و تصریح کرد: در واقع این خادمیاران هر زمانی از شبانهروز که باشد در حوزههای مختلف امور فرهنگی، مکانیکی، پزشکی، خیاطی، کفاشی و هر آنچه که نیاز زائران باشد و هم در منازل بهصورت پشتیبانی و یا در خود موکب آمادگی همکاری با موکبها را در راستای خدماتدهی به زائران دارند.
موسوی به تشکیل جلسات ستاد اربعین استان و ستاد پشتیبانی در استانداری به ریاست استاندار اشاره کرد و گفت: مجموعه ستاد مردمی اربعین نیز با حمایت و پشتیبانی امامجمعه همدان در استان و ائمه جمعه در سراسر استان پیش میرود که حکمها توسط ستاد داده میشود.
وی با اشاره به برگزاری مراسم افتتاحیه ستادهای اربعین در شهرستانهای همدان، تصریح کرد: در هر شهرستان یک نفر بهعنوان رابط و نماینده ستاد معرفی میشود که در شهرستان ملایر نیز علیرضا باقری بهعنوان نماینده ستاد اربعین شهرستان معرفی شده که پیگیری برنامههای شهرستان را با استان برعهده دارند.
مسئول ستاد اربعین استان همدان با اشاره به صدور مجوز توسط فرمانداریها برای موکبها گفت: همچنین با همکاری سایر نهادها و دستگاهها وظایف هر نهاد مشخص شده که طبق آن وظایف دستگاههای مختلف همکاری لازم را با موکبها دارند.
موسوی افزود: همچنین یک سامانه نیز با شماره ۳۱۳۸ طراحی شده که توسط ۲۵ نفر از همکاران و کارشناسان ستاد بهصورت ۲۴ ساعته پاسخگوی زائران از هر نقطه از کشور است که مشکات امنیتی، مشکلات اسکان و هر نوع مشکل و مسئلهای را با این شماره در میان بگذارند.
وی اظهار داشت: همچنین فوریتهای پزشکی و هلال احمر اعلام آمادگی کرده است برای موکبدارن قبل ار راهاندازی موکب کلاسهای آموزشی را بهصورت رسمی برگزار کند. راهاندازی موکبهای اربعین از ۱۰ روز قبل ار اربعین فعالیت خود را شروع میکنند که اجباری ندارد شروع کار موکب حتما ۱۰ روز قبل از اربعین باشد بستگی به مسئول موکب دارد با توجه به شرایط عبور زائران که برخی موکبها شاید پنج روز قبل از اربعین فعالیت خود را شروع کنند.
انتهای پیام/