به گزارش گروه دفاعی امنیتی دفاعپرس، در مراسمی با حضور سردار سرتیپ «غلامرضا جلالی» رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور و امیر دریادار «شهرام ایرانی» فرمانده نیروی دریایی ارتش، تفاهمنامه همکاری در زمینه شناسایی و جایگزینسازی ابزارهای جنگ دریایی در حوزههای نظامی و غیرنظامی دریایی از قبیل سامانههای جغرافیایی و تعقیبیاب و همچنین طبقهبندی و ارزیابی پدافند غیرعاملی داراییهای حیاتی، حساس و مهم در سطح ساحل مکران و دریای عمان، میان سازمان پدافند غیرعامل کشور و نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی اسلامی منعقد شد.
بنابراین گزارش، رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور و فرمانده نیروی دریایی ارتش در دیدار با یکدیگر، تفاهمنامهای در زمینه همکاری و همافزایی در جهت اجرایی کردن تدابیر و منویات مقام معظم رهبری و سیاستهای کلی نظام در امور پدافند غیرعامل از طریق انجام برنامههای بنیادین و زیربنایی در راستای کاهش آسیبپذیری در برابر تهدیدات و بهرهمندی از پوشش مناسب دفاعی در سواحل مکران و نیز برنامههای توسعه دریامحور در سواحل شرقی کشور به امضا رساندند.
سردار جلالی، رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور در این دیدار ضمن خیر مقدم به دریادار ایرانی، نیروی دریایی ارتش را یک نیروی راهبردی عنوان کرد که اقدامات و دستاوردهای آن در مسیر ارتقای بازدارندگی دفاعی و دستیابی به ایران قوی قلمداد میشود و گفت: این تفاهمنامه با هدف توسعه ملاحظات پدافند غیرعامل در سواحل، دریاها و شناورها با استفاده از ظرفیتهای دانشی و صنعتی نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی برای بخشهای کشوری تنظیم شده است.
وی افزود: توسعه دامنه امنیت و دفاع در بخشهای کشوری و همچنین ارتقاء قابلیتهای دفاع از کانونهای کشتیرانی جمهوری اسلامی در آبهای نزدیک و دور با بهرهگیری از ظرفیتهای دانشی، صنعتی و تجربیات گرانسنگ این نیرو از دیگر اهداف این تفاهمنامه مشترک است.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور تجربیات نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی در حوزه پدافند غیرعامل شناورها و دریا را ارزشمند دانست و افزود: میتوان با بروزرسانی و انجام اصلاحات از این تجربیات در بخشهای کشوری استفاده کرد و این یک رویکرد بسیار مؤثر است.
وی راهبرد جمهوری اسلامی در توسعه دریامحور را اتکا بر سواحل و بنادر دریای عمان و جنوب شرق کشور عنوان کرد و افزود: توسعه اقتصادی و زیرساختی در این حوزه بسیار حائز اهمیت است و نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی بهعنوان محور دفاعی و امنیتی میتواند به این زیرساختها شکل دهد و این نیرو محور توسعه دریامحور قرار گیرد.
سردار جلالی با اشاره به جزئیات تفاهمنامه مشترک سازمان پدافند غیرعامل کشور و نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی گفت: در این تفاهمنامه تلاش شده است از تجربیات و رویکردهای نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی در جهت توسعه اقتصادی کشور در بخش بنادر، دریا و توسعه کشتیرانی استفاده شود.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور ابراز امیدواری کرد که انعقاد این تفاهمنامه ثمرات و نتایج مؤثری در حوزه پدافند غیرعامل داشته باشد و با اجراییسازی برنامههای مشترک در سالهای آینده بتوان به اهداف مد نظر در حوزه دریا، ساحل و کشتیرانی دست یافت.
دریادار ایرانی، فرمانده نیروی دریایی ارتش نیز در این دیدار ضمن گرامیداشت ایام عزای حضرت اباعبدالله الحسین (ع)، به بیان اهمیت و جایگاه پدافند غیرعامل پرداخت و گفت: امروز اهمیت و جایگاه پدافند غیرعامل در حوزه نظامی و غیر نظامی بر همگان روشن است و این تفاهمنامه در راستای افزایش تعاملات و ارتقاء سطح علمی و نظری با رویکرد دریامحور تنظیم شده است.
فرمانده نداجا با اشاره به اینکه پدافند غیرعامل در حوزه دریا با سایر حوزهها متفاوت است، افزود: امیدواریم با این ائتلاف قوی امروز کارهای بزرگی انجام شود و با در اختیار قراردادن ظرفیتها در حوزه نظری و عملی بتوانیم گامهای بلندتری را برداریم.
امیر ایرانی در پایان خاطرنشان کرد: باید به نقطهای برسیم که نقش پدافند غیرعامل در حوزه دریا برای همگان تبیین شود و بتوانیم با استفاده از این ظرفیتی که هر دو طرف به میدان آوردهاند، شاهد اعتلا و ارتقای سطح بازدارندگی و توان دفاعی نظام مقدس جمهوری اسلامی در عرصه دریاها و اقیانوسها باشیم.
از محورهای مهم و عملیاتی این تفاهمنامه راهبردی، شناسایی و جایگزینسازی ابزارهای جنگ دریایی در حوزههای نظامی و غیرنظامی دریایی از قبیل سامانههای جغرافیایی و تعقیبیاب و همچنین طبقهبندی و ارزیابی پدافند غیرعاملی داراییهای حیاتی، حساس و مهم در سطح ساحل مکران و دریای عمان است.
انتهای پیام/ 200