به گزارش خبرنگار حماسه و جهاد دفاعپرس، آیتالله شهید «سید اسدالله مدنی» سال ۱۲۹۳ در شهرستان دهخوارقان (آذرشهر) از توابع تبریز به دنیا آمد. در کودکی مادر خود را از دست داد و در نوجوانی پدرش به رحمت خدا رفت.
وی برای تحصیل علوم دینی راهی شهر قم شد و در حوزه علمیه قم به تحصیل علوم حوزوی پرداخت و از درس اساتید بزرگی، چون آیتالله «حجت کوهکمری»، آیتالله «سید محمدتقی خوانساری» و امام خمینی (ره) بهرهمند شد. پس از مدتی برای تکمیل تحصیلات حوزوی راهی حوزه علمیه نجف شد.
شهید مدنی نخستین مبارزات سیاسی و اجتماعی خود را در شهر قم آغاز کرد و نخستین فعالیت او در آذرشهر در مقابله بهائیان بود و از نخستین کسانی بود که در جریانات سال ۱۳۴۲ در نجف از امام خمینی (ره) تبعیت کرد.
بر اثر فعالیتهای سیاسی که علیه رژیم پهلوی انجام میداد و منابری که در آنها علیه حکومت و اقدامات او به ایراد خطبه میپرداخت، ساواک وی را به نورآباد ممسنی در استان لرستان، گنبد کاووس، بندر کنگان و مهاباد تبعید کرد.
شهید مدنی روز جمعه (۲۰ شهریور ۱۳۶۰) پس از ایراد خطبههای نماز جمعه و در حالی که آماده اقامه نماز عصر میشد، به همراه ۱۷ نفر دیگر از نمازگزاران توسط یکی از عناصر منافقین (مجاهدین خلق) به نام «مجید نیکو» در یک عملیات تروریستی به شهادت رسید.
وی همانند مولای خود حضرت امیرالمؤمنین (ع) در محراب به شهادت رسید و دومین شهید محراب است.
آخرین خطبه دومین شهید محراب
بخشی از خطبه شهید مدنی در نماز جمعه روز ۲۰ شهریور به شرح زیر است:
«شما و خودم را به تقوای خدا سفارش میکنم؛ زیرا راه نجاتی جز تقوا نداریم. روز جمعه روزی است که ما دردهایمان را دوا کنیم و درد اول هر انسانی خود انسان است؛ برای اینکه هر اندازه به کمال برسد؛ اگر [روح]مریض باشد، کمال برای او فایدهای ندارد.
آیه قرآن و همچنین اعتقاد ما این است که کلمهای از زبان انسان در نمیآید، مگر اینکه همراه آن نگهبانی مهیا است تا کلام را حفظ کند (برگرفته از مضمون سوره «ق» آیه ۱۸) ...»
رفتار صمیمی با جوانان و نوجوانان
حال به این مناسبت شماره ۳۵۷ هفتهنامه «خط حزبالله» به صاحبامتیازی پایگاه اطلاعرسانی دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیتالله خامنهای با عنوان «راهپیمایی جهانی» در ستون «مناسبت» اظهارات رهبر معظم انقلاب اسلامی در رابطه با شخصیت اجتماعی آیتالله شهید «سید اسدالله مدنی» را منتشر کرد که در زیر میخوانید.
«مرحوم شهید مدنی یک نمونه برجسته از یک روحانی فعال و حائز جهات گوناگون است. وی اهل بیان و تبیین بود. میان قشرهای مختلف؛ ایشان در بین جوانترها میتوانست کاملاً با مخاطب جوان ارتباط برقرار کند.
من اوایل یا اواسط امامت جمعه شهید مدنی به تبریز رفتم و دیدم ایشان آنچنان با جوانهای کمسال ۲۰ ساله، ۲۱ ساله گرم و صمیمی است که واقعاً مثل اینکه با پدرشان حرف میزنند یا با برادر بزرگترشان صحبت میکنند.
آن هیمنه علمی در رابطه ایشان با جوانها اصلاً محسوس نبود یعنی واقعاً رابطه برقرار میکرد. با جوانها اینطوری بود... عالمی بود که اهل مبارزه و دید سیاسی و بینش سیاسی بود.»
منابع
۱. https://www.habilian.ir/fa/%D۸%AA%D۸%B۱%D۹%۸۸%D۸%B۱-%D۸%B۴%D۹%۸۷%DB%۸C%D۸%AF-%D۸%A۲%DB%۸C%D۸%AA-%D۸%A۷%D۹%۸۴%D۹%۸۴%D۹%۸۷-%D۹%۸۵%D۸%AF%D۹%۸۶%DB%۸C-%D۸%AF%D۸%B۱-%D۸%A۷%D۸%B۳%D۹%۸۶%D۸%A۷%D۸%AF-%D۹%۸۵%D۹%۸۶%D۸%A۷%D۹%۸۱%D۹%۸۲%DB%۸C%D۹%۸۶.html
۲. https://www.habilian.ir/fa/%D۸%AE%D۸%B۷%D۸%A۷%D۸%A۸%D۹%۸۷-%D۹%۸۸%D۸%A۷%D۹%BE%D۸%B۳%DB%۸C%D۹%۸۶-%D۹%۸۲%D۸%A۸%D۹%۸۴-%D۸%A۷%D۸%B۲-%D۸%B۴%D۹%۸۷%D۸%A۷%D۸%AF%D۸%AA%D۸%B۴%D۹%۸۷%DB%۸C%D۸%AF-%D۸%A۲%DB%۸C%D۸%AA-%D۸%A۷%D۹%۸۴%D۹%۸۴%D۹%۸۷-%D۹%۸۵%D۸%AF%D۹%۸۶%DB%۸C-%D۸%B۱%D۹%۸۷.html
۳. http://shahidmadani.com/%D۸%B۴%D۹%۸۷%DB%۸C%D۸%AF-%D۸%A۲%DB%۸C%D۸%AA-%D۸%A۷%D۹%۸۴%D۹%۸۴%D۹%۹۱%D۹%۸۷-%D۹%۸۵%D۸%AF%D۹%۸۶%DB%۸C-%D۸%B۱%D۹%۸۷،
۴. https://www.mashreghnews.ir/news/۷۷۳۱۴۲/%D۸%A۲%DB%۸C%D۸%AA-%D۸%A۷%D۹%۸۴%D۹%۸۴%D۹%۸۷-%D۸%B۱%D۸%A۷-%D۸%AF%D۸%B۱-%D۸%A۲%D۸%BA%D۹%۸۸%D۸%B۴-%DA%AF%D۸%B۱%D۹%۸۱%D۸%AA-%D۹%۸۸-%D۹%۸۵%D۹%۸۶%D۹%۸۱%D۸%AC%D۸%B۱-%DA%A۹%D۸%B۱%D۸%AF
انتهای پیام/ 118