به گزارش گروه دفاعی امنیتی دفاعپرس، امیر دریادار «حبیب الله سیاری» معاون هماهنگکننده ارتش امروز (دوشنبه) در یادواره شهید نامجو و اولین یادواره ۷۱ شهید نیروی دریایی ارتش در گلزار شهدای رشت با بیان اینکه افتخار ما ادامه دادن راه شهداست، اظهار داشت پنجم مهرماه سالروز شکست حصر آبادان است که این عملیات با فرمان مستقیم امام (ره) رخ داد و موجب ناکامی دشمن شد.
دریادار سیاری با اشاره به اینکه شهید نامجو یکی از افرادی بود که پس از عملیات شکست حصر آبادان به تهران رفت تا نتیجه این عملیات را به امام (ره) گزارش دهد، افزود: دو سال شاگرد شهید نامجو بودم؛ وی از لحاظ اخلاقی و رفتاری و کرداری و در پرورش و تربیت دانشجویان افسران نیروی دریایی نقش مهمی داشت و فرمانده الگو در دانشگاه افسری بود.
معاون هماهنگکننده ارتش با بیان اینکه شهید نامجو فردی با علم، مهارت، ایمان، تقوا مؤمن، معتقد و مذهبی بود، تصریح کرد: پس از پیروزی انقلاب با سرعت در سِمتهای مختلفی قرار گرفت و سپس به درجه رفیع شهادت نائل آمد.
فعالیت ۴ مرکز نیروی دریایی راهبردی ارتش در گیلان
وی با بیان اینکه نیروی دریایی راهبردی چهار مرکز مهم در گیلان دارد، گفت: درصد بالایی از کارکنان نیروی راهبردی ارتش در گیلان به ویژه رشت و منجیل پرورش مییابند و همه دلاورمردیهای به دست آمده از این استان بوده است و افتخار میکنیم که نیروهای ما در خطه قهرمان پرور دیار میرزا پرورش مییابند.
امیر سیاری با بیان اینکه یکی از مهمترین عملیاتهای نیروی دریایی حماسه ۳۴ روزه خرمشهر است، ادامه داد: در خرمشهر یگان سازماندهی شده ما تکاوران نیروی دریایی سپاه و بسیج تازه تأسیس بودند؛ لذا دشمن فکر میکرد در یک روز میتواند خرمشهر را تصرف کند، اما این نبرد ۳۴ روز طول کشید و آنقدر ترسیده بودند که پل را منفجر کردند و این یعنی از فتح خرمشهر منصرف شده بودند.
معاون هماهنگکننده ارتش با اشاره به دستاورد عملیات خرمشهر بیان کرد: اولین دستاورد این بود که همه نقشههای دشمن از بین رفت و مجبور شد که تدبیر خود را تا پایان دفاع مقدس تغییر دهد.
دریادار سیاری با بیان اینکه اولین و بزرگترین دستاورد عملیات مروارید، این بود که ۶۷ روز پس از آغاز جنگ توانستیم نیروی دریایی عراق را نابود کنیم، افزود: هر سه بندر عراق در محاصره قرار گرفت و این به معنای قطع صادرات نفت و شکست اقتصاد آن کشور و شکست در نبرد است.
معاون هماهنگکننده ارتش با اشاره به سیادت نظام جمهوری اسلامی بر عرصه خلیج فارس تا پایان دفاع مقدس اضافه کرد: اجازه ورود هیچ یگان جنگی به عراق در جنوب خلیج فارس داده نشد و همه کشورهای منطقه که از عراق پشتیبانی میکردند سطح توان جمهوری اسلامی در عرصه دریا را متوجه شدند.
وی با اشاره به قصد رژیم بعثی عراق برای شکستن خطوط مواصلاتی کشور تصریح کرد: تجهیزات دریایی عراق را در تنگه هرمز متوقف کردیم و اجازه بازسازی به آن ندادیم.
دریادار سیاری با اشاره به کمکهای گسترده شرق و غرب به صدام در دوران دفاع مقدس عنوان کرد: کشورهای همسایه پول و امکانات و فرودگاه در اختیار عراق قرار دادند تا خطوط مواصلاتی کشور قطع شود.
سالم ماندن اقتصاد کشور در دوران دفاع مقدس نتیجه عملیاتهای نیروی دریایی
معاون هماهنگکننده ارتش با بیان اینکه حتی یک روز هم صادرات نفت ایران در دوران دفاع مقدس قطع نشد، افزود: بالای هزار موشک توسط عراق به ایران پرتاب شد و از این تعداد فقط ۲۰۰ موشک به ما اصابت کرد؛ البته بماند که این موشکها به کشتیها برخورد نکرد، بلکه به ایستگاههای کاذب پرتاب میشد.
وی یکی از نتایج مهم عملیاتهای نیروی دریایی ارتش در دوران دفاع مقدس را سالم ماندن اقتصاد کشور عنوان کرد و گفت: در طول هشت سال دفاع مقدس، هیچکس اجازه نیافت در آبهای این سرزمین حضور یابد و سیادت جمهوری اسلامی بر آبهای خلیج فارس به دنیا نشان داده شد و تمام سکوهای نفتی حفظ شد و علاوه بر این جزایر کشور نیز سالم ماندند.
معاون هماهنگکننده ارتش بیان کرد: اولین شهید نیروی دریایی ارتش در گلزار شهدای بندر انزلی دفن شده است و اولین یادواره شهدای ارتشی نیز در رشت برگزار شد.
وی با بیان اینکه نیروی دریایی راهبردی کشور امروز در دریاهای دوردست حضور دارد، تصریح کرد: نیروی دریایی ارتش و سپاه در دریای سرخ و ورودی کانال سوئز امنیت خطوط مواصلاتی را برقرار میکنند و اگر این پایمردیها و دریانوردیها نباشد، افتخارات برای اقتصاد کشور برقرار نمیشود.
دریادار سیاری با تاکید بر اینکه نگران نیستیم که کسی به کشتیهای ما چپ نگاه کند، چون توانمندی برخورد با آن را داریم، بیان کرد: هیچ دشمنی قدرت فکر کردن درباره تعرض به کشور را ندارد و اگر کسی چنین فکری دارد، بداند که همه ما برای دفاع از تمامیت ارضی کشور آمادگی داریم و پوزه هر کشور متجاوزی را به خاک میمالیم.
انتهای پیام/ 200