مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس گیلان:

دفاع مقدس سرشار از مضامین و سوژه‌های باورپذیر هنری است

سرهنگ «حبیبی» دفاع مقدس را سرشار از مضامین و سوژه‌های باورپذیر هنری دانست که باید به نسل‌های آینده منتقل شود و گفت: یکی از ماموریت‌های حوزه فرهنگ تقویت روحیه ایثار و مقاومت است.
کد خبر: ۵۴۸۰۲۹
تاریخ انتشار: ۰۷ مهر ۱۴۰۱ - ۱۵:۴۵ - 29September 2022

دفاع مقدس سرشار از مضامین و سوژه‌های باورپذیر هنری استبه گزارش خبرنگار دفاع‌پرس از رشت، سرهنگ «حسن حبیبی» مدیرکل حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس گیلان در آئین تقدیر از رزمندگان پیشکسوت و مدافع حرم اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، با بیان اینکه انقلاب اسلامی ایران به رهبری امام راحل و با میدان داری ملت در یک فضای دو قطبی جهانی به وقوع پیوست، اظهار داشت: انقلاب ایران بعد از دوران جنگ سرد تنها رویدادی بود که بدون توافق بلوک شرق به رهبری اتحاد جماهیر شوروی و بلوک غرب به رهبری آمریکا به عنوان دو ابرقدرت آن روز اتفاق افتاد.

مدیرکل حفظ آثار دفاع مقدس گیلان تحمیل جنگ هشت ساله را واکنش جهانی این دو ابرقدرت به پیروزی انقلاب اسلامی دانست و افزود: صدام به اذعان همه سیاسیون و پژوهشگران سیاسی فردی خشونت طلب، ماجراجو و جاه طلب بود که دنبال نام و نشان می‌گشت و می‌خواست جایگزین ایران در منطقه شود، لذا با حمله به جمهوری اسلامی می‌خواست تحقیر قرارداد الجزایر را جبران کند.

وی با اشاره به وضعیت فرهنگی و اجتماعی کشور عراق در آن روزگار، تصریح کرد: در ایران انقلاب اسلامی به پیروزی رسیده بود و نیمی از جمعیت عراق شیعه بودند، لذا امکان شکل گیری تمدن نوین اسلامی در آن زمان بین دو کشور وجود داشت؛ در واقع یکی از عواملی که ابرقدرت‌ها عراق را در مقابل ایران قرار دادند، جلوگیری از وحدت جهان اسلام بود.

حبیبی با بیان اینکه به دنبال پیروزی انقلاب بدنه ارتش از هم پاشیده بود و سپاه دوران نخستین تشکیل خود را می‌گذراند و تکنسین‌های آمریکایی تجهیزات نظامی از کشور رفته بودند، خاطرنشان کرد: در آن زمان درگیر مبارزه با منافقین و دشمنان داخلی بودیم و ایران آمادگی جنگ کلاسیک را نداشت. در جنگ ایران و عراق به عنوان طولانی‌ترین جنگ قرن، شاهد پیوستن دو ابرقدرت به هم بودیم.

مدیرکل حفظ آثار دفاع مقدس گیلان با اشاره به اظهارات مشاور دهه ۷۰ میلادی رئیس جمهور وقت آمریکا درباره انقلاب ایران متذکر شد: کیسینجر صراحتا اعلام کرد که تا قبل از پیروزی انقلاب، دشمن درجه یک غرب اتحاد جماهیر شوروی بود، در حالی که با پیروزی انقلاب اسلامی، رادیکالیسم شیعی، بنیادگرایی اسلامی، انقلاب اسلامی ایران و اتحاد جماهیر شوروی به دشمنان غرب تبدیل شدند و درجه دشمنی شوروی از یک به چهار سقوط کرد.

وی دشمنی نظام سلطه را با ماهیت انقلاب اسلامی دانست و افزود: اندیشکده‌های غربی معتقد هستند که چالش آینده جهان غرب در سال ۲۰۵۰ با جهان اسلام خواهد بود؛ لذا تلاش می‌کنند با ناکارآمد نشان دادن نظام اسلامی و راه اندازی جنگ‌های داخلی و مسلمان کشی، از این آینده حتمی جلوگیری کنند.

حبیبی با بیان اینکه تا قبل از پیروزی انقلاب همه ملت‌های مسلمان در سیطره آمریکا قرار داشتند و شاهد مانور سیاسی وسیع نظام سلطه در منطقه بودیم، تصریح کرد: انقلاب اسلامی ایران با شعار «استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی» عرصه جدیدی را در نظام بین الملل ایجاد کرد و موجب شکست‌های بعدی آمریکا از جمله در تسخیر لانه جاسوسی و کودتای طبس و دفاع مقدس و انواع و اقسام فتنه‌ها شد.

وی با اشاره به خرسندی اتحاد جماهیر شوروی از کاهش نفوذ رقیبش در منطقه به دنبال پیروزی انقلاب، خاطرنشان کرد: ابرقدرت شرق از نظر ایدئولوژیکی درباره انقلاب اسلامی نگران بود و لذا با همه توان و ظرفیت به صدام کمک کرد، اما در نهایت شاهد فروپاشی شوروی طبق پیش بینی امام راحل بودیم.

مدیرکل حفظ آثار دفاع مقدس گیلان با اشاره به آسیب نفوذی‌ها به نظام اسلامی، تاکید کرد: خیات بنی صدر در اوایل جنگ ایران و عراق موجب شکست‌هایی شد، اما با فرمان امام خمینی (ره) مردم وارد صحنه دفاع مقدس شدند و جنگ را به پیروزی رساندند. در واقع مردم همواره در گردنه‌های سخت و حساس در کنار نظام و رهبری هستند.

وی، اتفاقات مهم را عامل عزت ملت‌ها دانست و متذکر شد: قطعا دفاع مقدس موجب تثبیت نظام اسلامی شد، زیرا در مقابل یک جریان جهانی برانداز قرار داشتیم، اما با نقش آفرینی مردم به عزت و قدرت رسیدیم.

حبیبی با تاکید بر لزوم بهره برداری از گنجینه دفاع مقدس و انتقال آن به نسل جوان، تصریح کرد: تجربه دفاع مقدس در حفظ و استمرار آرمان‌های انقلاب کارساز است و امروز وظیفه پیشکسوتان عرصه جهاد و شهادت است که میدان دار جهاد تبیین دفاع مقدس باشند.

وی با بیان اینکه به برکت حماسه آفرینی‌های دفاع مقدس جوانه‌های مقاومت در کشور‌های غرب آسیا و شمال آفریقا و آمریکای لاتین شکل گرفته است، خاطرنشان کرد: ملت‌های آزاده به تاسی از فرهنگ ایثار و شهادت و با الگوگیری از قیام و مجاهدت ملت ایران در مقابل استکبار ایستادگی می‌کنند.

مدیرکل حفظ آثار دفاع مقدس گیلان یکی از پیامد‌های فرهنگی دوران دفاع مقدس را ارتقای فرهنگ و ادب و هنر ایران با تولید مضمون‌های فاخر همچون کتاب و شعر و تئاتر و سینمای دفاع مقدس دانست و افزود: آثار هنری دفاع مقدسی پرمخاطب‌ترین آثار هنری هستند و لذا وظیفه دستگاه‌های فرهنگی در این حوزه سنگین است.

وی دفاع مقدس را سرشار از مضامین و سوژه‌های باورپذیر هنری دانست که باید به نسل‌های آینده منتقل شود و تاکید کرد: یکی از ماموریت‌های حوزه فرهنگ تقویت روحیه ایثار و مقاومت است.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها