دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا:

سطح علم و فناوری در عملیات والفجر ۸ از ارتش‌های منطقه بالاتر بود

سرلشکر صفوی گفت: سطح علم و فناوری ما در عملیات والفجر ۸ از ارتش‌های منطقه بالاتر و طرح‌ریزی و اجرای عملیات و نیز هماهنگی بین ارتش و سپاه در نوع خود بی‌نظیر بود.
کد خبر: ۵۴۸۲۴۹
تاریخ انتشار: ۰۹ مهر ۱۴۰۱ - ۰۹:۴۰ - 01October 2022

سرلشکر صفویبه گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی دفاع‌پرس، سردار سرلشکر پاسدار «سید یحیی صفوی» دستیار و مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا صبح امروز (شنبه) در پیش‌نشست همایش ملی جایگاه علم و فناوری در دفاع مقدس با محوریت عملیات والفجر ۸ اظهار داشت: پیروزی والفجر ۸ بزرگترین هنر راهبردی در دو هماهنگی علم سیاست یا دیپلماسی با علوم نظامی و هماهنگی بین ارتش و سپاه بود.

سردار صفوی ادامه داد: دیپلماسی و فرماندهی جنگ برای رسیدن به هدف مشترک پیروزی در فاو هماهنگ شدند؛ البته امتیازات سیاسی پیروزی فاو از پیروزی نظامی برای فرماندهی جنگ اهمیت بیشتری داشت.

مشاور عالی فرمانده معظم کل قوا افزود: سطح علم و فناوری ما در این عملیات از ارتش‌های منطقه بالاتر و طرح‌ریزی و اجرای عملیات و نیز هماهنگی بین ارتش و سپاه در نوع خود بی‌نظیر بود.

سرلشکر صفوی گفت: در عملیات آزادسازی فاو با کمبود مهمات مواجه شدیم؛ چون مدت زمان عملیات را یک ماه پیش‌بینی کرده بودیم، اما عملیات بیش از ۷۰ روز طول کشید؛ به همین جهت از «رفیقدوست» که وزیر وقت سپاه بود، درخواست کردیم که مهمات برای ما تأمین کند؛ از این روی، رفیقدوست با عزیمت به سوریه، مهمات‌های مورد نیاز ما را با هواپیما به ارومیه و از آنجا به امیدیه آورد؛ البته از چین مهمات‌هایی را خریداری کرده بودیم، اما کشتی مهمات ما هنوز نرسیده بود.

امیر سرتیپ «عبدالعلی پورشاسب» جانشین رئیس پژوهشگاه علوم و معارف دفاع مقدس نیز در این مراسم اظهار داشت: قبل از اینکه عملیات‌های بیت‌المقدس و والفجر ۸ انجام شود در دانشگاه‌های نظامی عملیاتی نرماندی به‌عنوان درس سطح راهبری در دانشگاه‌های نظامی تدریس می‌شد، اما بعد از عملیات والفجر ۸ این عملیات مورد بحث و بررسی قرار گرفت؛ زیرا در آن ابتکارات نوین مورد استفاده قرار گرفت که در نوع خود بی‌نظیر بود؛ از سوی دیگر نباید از مؤلفه‌هایی چون نقش حفاظت اطلاعات و فناوری عبور از رودخانه، مهندسی رزمی، ابتکار در پدافند هوایی که به واسطه آن، ۷۰ فروند هواپیمای دشمن سرنگون شد، بکارگیری هوشمندانه توپخانه و استفاده جسورانه از هوانیروز نیز غافل بود.

سردار «یعقوب زهدی» هم درباره نقش توپخانه سپاه در این عملیات عنوان کرد: والفجر ۸ عملیاتی بود که‌ تمام رسته‌ها بالاترین علم و تخصص خود را در آن بکار گرفتند؛ در این عملیات، ارتش عراق برای حرکت از بصره به طرف فاو، محدود به دو جاده استراتژیک و کنار نخلستان بود که در تمام طول مسیر، هر دو مسیر زیر برد توپخانه قرار داشت.

وی افزود: جهاد سازندگی برای یگان‌های توپخانه از مدل اسرائیلی استفاده کرد؛ بدین‌صورت که سوله‌هایی با ابعاد ۲ در ۵ متر از پروفیل قوطی و پوشش تخته‌ای به جهت سهولت در نصب، طراحی شد که در این رابطه هزار و ۵۰۰ سنگر احداث شد و توانستیم ۱۲ خط آتش ایجاد کنیم.

سردار زهدی ادامه داد: سامانه‌ای با ترکیب رادار و دوربین دکل نیروی دریایی سپاه در نهر قاسمیه با آتشبار ۱۳۰ میلی‌متری برای مقابله با شناور‌های عراقی بکار گرفتیم؛ همچنین برای اولین بار از پهپاد برای عکس‌برداری از مواضع دشمن و مشاهده آماج توپخانه و نتایج تیراندازی استفاده کردیم.

امیر «براتعلی غلامی حسن‌آبادی» مشاور فرمانده معظم کل قوا در امور پدافند هوایی هم گفت: در عملیات والفجر ۸، دشمن به مراتب قوی‌تر از قبل بود و این در حالی است که تجهیزات ما فرسوده‌تر شده بود؛ اما با این حال توانستیم ۷۲ فروند هواپیمای مدرن آن زمان عراق را سرنگون کنیم؛ لذا معتقدم هنوز هم تجربه حاصل از اقدامات پدافند هوایی در والفجر ۸ می‌تواند برای دانشجویان پدافند هوایی مورد استفاده قرار گیرد.

مسئول پدافند فرمانده قرارگاه رعد نیروی هوایی ارتش در والفجر ۸ افزود: در این عملیات همیشه سایت‌های پدافندی آماده درگیری با دشمن بودند؛ ما استاندار‌دهایی که در استقرار سایت پدافندی باید لحاظ می‌شد را رعایت نکردیم و برای استتار سیستم‌های پدافندی هاگ از پوشش‌های گیاهی زنده استفاده کردیم؛ علاوه بر این برای فریب شناسایی دشمن، از سایت‌های فریب استفاده کردیم که هیچ تفاوتی با سایت اصلی نداشت و این باعث شد که در طول عملیات هیچ‌کدام از سایت‌های ما مورد شناسایی قرار نگرفت.

امیر حسن‌آبادی ادامه داد: در والفجر ۸ زیر زاویه ۳۰ درجه به سمت دشمن شلیک نکردیم و علاوه بر این برای شلیک، زمانی را انتخاب می‌کردیم که رادار‌های ما کمترین تشعشع را داشته باشند؛ از سوی دیگر برای دشمن دام هم ایجاد می‌کردیم و با این شیوه تمامی هواپیما‌هایی را که به سمت سایت راداری غیر حقیقی (دام) حرکت می‌کردند، مورد اصابت قرار می‌دادیم.

امیر «براتی» فرمانده اسبق نهاجا نیز گفت: نیروی هوایی ارتش یک ماه قبل از آغاز جنگ تحمیلی شروع جنگ را اطلاع داده بود، اما با بی اعتنایی روبرو شد.

امیر سرتیپ «حمید واحدی» فرمانده نیروی هوایی ارتش هم در این مراسم با اشاره به اینکه امروز با همکاری ستاد کل نیرو‌های مسلح در حال تجهیز هواپیما‌های خود به وسایل خود ایمنی هستیم، درباره نقش این نیرو در عملیات والفجر ۸، اظهار داشت: نیروی هوایی در ۱۹ ماهه اول جنگ نقش تأثیرگذاری را در انهدام ماشین جنگی عراق داشت؛ به‌عنوان مثال زمانی که عراق به کشورمان حمله کرد، شهید اردستانی در یک روز هفت سورتی پرواز انجام داد؛ در واقع این‌گونه تلاش‌ها باعث شد روند تهاجمی عراق کاسته شود تا نیروی زمینی سپاه و ارتش بتوانند در مقابل آن‌ها صف‌آرایی کنند؛ اما یک فردی که زمان آغاز جنگ به نظر در سنین کودکی قرار داشت در رسانه ملی مطالبی را در خصوص نیروی هوایی ارتش بیان کرد که تلاش‌های شبانه‌روزی این نیرو را زیر سوال برد.

وی افزود: نیروی هوایی ارتش با تأسیس قرارگاه پدافندی و آفندی رعد در عملیات والفجر ۸ توانست در روند جنگ تأثیرگذار باشد به نحوی که فقط در این عملیات نیروی هوایی موفق شد بیش از ۷۰ فروند جنگنده دشمن را ساقط کند و از سرازیر شدن ۲۸۰ تن مهمات در فاو توسط ارتش عراق جلوگیری کند.

سردار «مرتضی قربانی» فرمانده اسبق لشکر ۲۵ کربلا نیز گفت: در این عملیات هزار نفر از لشکر ۲۵ کربلا به‌عنوان نیروی شهادت‌طلب اعلام آمادگی کردند؛ آن‌ها این آمادگی را با اثر انگشت آغشته به خون خود که در برگه‌ای می‌زدند، اعلام کردند.

انتهای پیام/ 231

نظر شما
پربیننده ها