رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران؛

ایجاد جریان گفتمانی و تبیینی در موضوع سالمندی ضروری است

همایش بزرگداشت روز جهانی سالمند با موضوع «تاب‌آوری و مشارکت زنان سالمند» با حضور قاضی‌زاده هاشمی امروز در دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی برگزار شد.
کد خبر: ۵۴۸۳۲۶
تاریخ انتشار: ۰۹ مهر ۱۴۰۱ - ۱۴:۰۷ - 01October 2022

همایش بزرگداشت روز جهانی سالمند برگزار شد/ایجاد جریان گفتمانی و تبیینی در موضوع سالمندی ضروری است/وضعیت سالمندی فعلی جامعه ایثارگری در ۲۰ سال آینده برای همه جامعه رخ می‌دهدبه گزارش گروه حماسه و جهاد دفاع‌پرس، همایش بزرگداشت روز جهانی سالمند با موضوع «تاب‌آوری و مشارکت زنان سالمند» با حضور «سید امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی» رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران امروز (شنبه) در دانشگاه علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی برگزار شد.

رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران ضمن تقدیر از برگزارکنندگان این همایش اظهار داشت: بر اساس بررسی‌های کارشناسی، جامعه ایران در سال ۱۴۳۰ دچار سالمندی خواهد شد و بمب کودکان دهه ۶۰ که در زمانی با نیاز‌های آموزشی فراوان مواجه شدند و حتی دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی برای پاسخ به نیاز آن‌ها توسعه یافت ۲۰ سال بعد بمب سالمندی را تشکیل خواهند داد و فهرست جدیدی از نیاز‌ها را خواهند داشت.

وی با اشاره به جمعیت سالمندی در بین ایثارگران کشور، گفت: حدود نیمی از جمعیت سه و نیم میلیون نفری جامعه هدف بنیاد شهید و امور ایثارگران هم‌اکنون دچار سالمندی هستند و میانگین سن جامعه هدف ما نزدیک به ۶۰ سال است و والدین شهدا نیز به سن بالای ۸۰ سال رسیده‌اند که با انواع و اقسام مشکلات جسمی مواجه هستند. جامعه‌ای که با تجربه مجروحیت و جانبازی، اسارت و سوگ عزیزان مواجه بوده‌اند.

رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با بیان اینکه جامعه ایثارگری علاوه بر بحران سالمندی با مشکلات جسمی و حرکتی نیز مواجه است، خاطرنشان کرد: از سال‌ها پیش و از زمان دوره هشتم مجلس شورای اسلامی مسائلی در مورد مشکلات درمانی جامعه مطرح و این موضوع برای سیاست‌گذاران کشور تشریح شد و مقام معظم رهبری نیز بر توجه به این موضوع تأکید کردند که باید اقدامات جدی در این رابطه انجام شود که در نهایت به تدوین نقشه علمی جامع سلامت منجر شد.

قاضی‌زاده هاشمی با اشاره به مشکل کاهش جمعیت کشور که در سال‌ها پیش مطرح شد و مورد توجه قرار نگرفت، گفت: موضوع سالمندی نیز مورد توجه سیاست‌گذاران قرار نگرفته است و برخی نیاز‌های سالمندان را مثل افراد جوان و نوجوان می‌دانند در حالی که نیاز مراجعات سالمندان به پزشک و تجهیزات پزشکی، دارو‌ها و مکمل‌های دارویی چند برابر است لذا ضرورت دارد گفتمان‌سازی در مورد موضوع سالمندی انجام شود.

وی افزود: این همایش باید منشأ ایجاد حساسیت برای موضوع سالمندی باشد و در این زمینه لازم است از تجربیات موفق و ناموفق دنیا بهره‌برداری شود. جامعه‌ای که نزدیک به ۳۰ درصد آن دچار سالمندی باشد به جز مسائل و مشکلات مالی جمعیت مولد آن کاهش می‌یابد و در ابعاد مختلف اجتماعی و فرهنگی نیز دچار مسائلی می‌شود که از هم‌اکنون باید به آن اندیشید.

رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با بیان اینکه بنیاد شهید و امور ایثارگران درگیر با مسئله سالمندی است، گفت: به عنوان نمونه با افزایش سن جانبازان نیاز‌های درمانی و نگهداری این عزیزان تغییر یافته است و علاوه بر آن با افزایش سن همسر جانبازان آن‌ها نیز دچار مشکلات درمانی شده‌اند؛ لذا باید تعداد آسایشگاه‌ها افزایش یاید. بودجه بنیاد در طول یک سال با حمایت دولت و مجلس ۷۰ تا ۸۰ درصد با افزایش همراه بوده است این در حالی است که افزایش هزینه‌های درمانی خانواده‌های ایثارگران بیش از این میزان است و علاوه بر تورم موجود، فقط در دو سال اخیر مراجعه به پزشک، داروخانه و آزمایشگاه ۵۰ درصد افزایش یافته است.

وی با اشاره به گسترش تجهیزات پزشکی برای جامعه ایثارگری، خاطرنشان کرد: کمک‌هایی از سوی مجلس و دولت انجام شده است، اما جنس نیاز‌های جامعه ایثارگری قابل مقایسه با سایرین نیست و امیدوار هستیم که این همایش تبدیل به جریانی گفتمان‌ساز و تبیینی شود و انتقال مفاهیم با سرعت صورت بگیرد.

انتهای پیام/ 118

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار