به گزارش گروه سایر رسانههای دفاعپرس، «آموس هوکشتاین" میانجی آمریکایی، چند روز قبل پیش نویس پیشنهادی توافقی را به مقامات لبنان و مسئولان رژیم صهیونیستی درباره ترسیم مرز دریایی بین لبنان و فلسطین اشغالی و بهره برداری از منابع انرژی موجود در این منطقه ارایه داد و دو طرف موافقت ضمنی خود را پس از بررسیها اعلام کردند.
دو سال پیش بود که رژیم صهیونیستی تلاشهای اکتشافی خود را در شمال منطقه دریایی سرزمینهای اشغالی هم مرز با لبنان آغاز کرد و از همان زمان نیز پای شرکتهای حفاری و استخراج بین المللی به این منطقه باز شد؛ از همان زمان مقاومت لبنان به مقامات این کشور و سران رژیم صهیونیستی اعلام کرد که استخراج از میادین گازی و نفتی "کاریش" و "قانا" باید از سوی دو طرف مورد بهره برداری قرار گیرد.
هرچند بیش از یک دهه میباشد که از اعلام وجود منابع نفتی و گازی در بخشهای شرقی دریای مدیترانه (مرز دریایی لبنان و سرزمینهای اشغالی) میگذرد، اما عملا طرح حفاری و استخراج از این منابع دو سال است که فقط توسط رژیم صهیونیستی کلید خورده و دولت لبنان عملا کاری در این زمینه نکرده است.
از دو سال پیش بود که به دلیل اخطار دبیرکل حزب الله تنش مرزی میان لبنان و رژیم صهیونیستی بر سر مالکیت دو میدان گازی «قانا» و «کاریش» بالا گرفت و واشنگتن نیز به بهانه میانجیگری مذاکرات غیرمستقیم بین دو طرف وارد عمل شد تا بتواند موانع بر سر اکتشاف و استفاده از انرژی در شرق دریای مدیترانه را رفع کند.
از اواسط تیر ماه سال جاری (ابتدای جولای) و به دنبال ورود یک کشتی یونانی استخراج و ذخیرهسازی اجاره شده توسط رژیم صهیونیستی به نزدیکی میدان گازی "کاریش" و اخطار شدید حزب الله به صهیونیستها درخصوص بهره برداری نکردن از منابع گازی کاریش، میانجیگری آمریکا در پرونده ترسیم مرز دریایی بین لبنان و فلسطین اشغالی نیز شدت یافت.
در این میان حزب الله لبنان به ویژه دبیرکل آن به شدت با زیادهخواهی رژیم صهیونیستی مخالفت کرده و به شکلهای مختلف هشدار داد تا زمانی که مرز آبی لبنان و منطقه اقتصادی آن در دریای مدیترانه و تکلیف میدانهای گازی به ویژه «قانا» و «کاریش» مشخص نشود، با هر اقدامی از جمله اشغال پهنه دریایی، اکتشاف و استخراج از سوی صهیونیستها به شکلهای مختلف مقابله میکند.
همین تهدید کافی بود تا سران تل آویو و واشنگتن به خود بیایند و به یقین برسند که سید حسن نصرالله در تامین حقوق لبنان و لبنانیها با کسی تعارف ندارد و به سخنی که میگوید کاملا پایبند است و با کسی شوخی ندارد.
شنبه گذشته بود که آخرین پیشنهاد «آموس هوکشتاین» میانجی آمریکایی توسط «دورُتی شیا» سفیر آمریکا در بیروت به طور جداگانه تسلیم روسای قوای سه گانه لبنان شد، پیشنهادی که پیش از آن به سران رژیم صهیونیستی نیز ارایه شده بود و از قرار معلوم آنها با آن موافقت کرده بودند.
پس از تقدیم آخرین پیشنهاد هوکشتاین به مقامات لبنان توسط شیا، شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی اعلام کرد که هیات مذاکره کننده تل آویو در مذاکرات ترسیم مرزهای دریایی میان این رژیم و لبنان طی روزهای آتی توافق پیشنهادی را امضا خواهد کرد، اعلامی که نشانه پیروزی مردم لبنان و مقاومت این کشور در آن هویدا شد.
شادمانی در لبنان و اوج اختلافات در اسراییل
در تل آویو چندین واکنش به این آخرین پیشنهاد هوکشتاین وارد شد. "یائیر لاپید" نخست وزیر موقت رژیم صهیونیستی در اظهاراتی اعلام کرد که بیروت و تل آویو در چارچوب مذاکرات غیرمستقیم طی تعطیلات آخر هفته میلادی بر سر پیشنهاد "آموس هوکشتاین" میانجی آمریکایی درخصوص پرونده ترسیم مرزهای دریایی بین فلسطین اشغالی و لبنان توافق کردند.
وی گفت که تل آویو درحال بررسی جزئیات نهایی توافق است و به همین دلیل اکنون ممکن نیست که پایان کار این پرونده را تبریک گفت.
لاپید همچنین مدعی شد: همانطور که از روز اول مطالبه کردیم، این پیشنهاد منافع امنیتی، سیاسی و اقتصادی اسرائیل را حفظ میکند!
وی همچنین پیش از این گفته بود: ما با آرامش و بی سروصدا برای دستیابی به توافق مرزهای آبی (با لبنان) تلاش میکنیم.
اما "بنیامین نتانیاهو" نخستوزیر اسبق رژیم صهیونیستی و رقیب لاپید نظر دیگری دارد و معتقد است که تل آویو در این پرونده تسلیم دبیرکل حزب الله لبنان شد.
نتانیاهو مدعی شده که در صورت پیروزی در انتخابات آتی پارلمانی در سرزمینهای اشغالی و به دست گرفتن مجدد قدرت، این توافق را لغو خواهد کرد.
وی همچنین گفته است: لاپید بدون بررسی کنست (پارلمان رژیم صهیونیستی) منبع عظیمی از گاز را دو دستی تقدیم حزبالله لبنان کرده است.
نتانیاهو پیش از این نیز به لاپید حمله کرده و گفته بود که او در برابر سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله لبنان در پرونده ترسیم مرزهای آبی بین لبنان و فلسطین اشغالی تسلیم شده است. لاپید هم به گفتههای او واکنش نشان داده و در پاسخ گفته است: نتانیاهو بدون اطلاع از جزئیات پیشنویس پیشنهادی توافق ترسیم مرزی دریایی به صحبت کردن در این باره ادامه میدهد.
او خطاب به نتانیاهو افزود: ۱۰ سال است که در تلاش برای دستیابی به توافق ترسیم مرزها شکست خوردهای.
اعتراضها به این قضیه در سرزمینهای اشغالی و خارج از آن ختم نشد.
به دنبال اختلافات شدید میان سران رژیم صهیونیستی و اتهامزنیهای متقابل میان آنها و متهم کردن یکدیگر به شکست در مقابل حزب الله لبنان در پرونده ترسیم مرزهای دریایی بین فلسطین اشغالی با لبنان، منابع خبری صهیونیستی از استعفای رئیس تیم مذاکره کننده تل آویو در این پرونده خبر دادند.
وزارت انرژی رژیم صهیونیستی روز دوشنبه اعلام کرد: "عودی ادیری" که طی دو سال گذشته ریاست تیم مذاکره کننده اسرائیل در پرونده ترسیم مرزهای دریایی با لبنان را عهده دار بوده است، از سمتش استعفا کرد.
طبق ادعای وزارت انرژی رژیم صهیونیستی، ادیری به منظور مشغول شدن در سمتی دیگر از ریاست هیئت مذاکره کننده رژیم اشغالگر استعفا کرده است!
این درحالی است که روزنامه صهیونیستی "معاریو" با اشاره به دلیل استعفای ادیری نوشت که نزدیکان وی میگویند او به دلیل مخالفتش با توافق احتمالی در پرونده ترسیم مرزها از سمتش استعفا کرده است.
رسانههای رژیم صهیونیستی نیز نوشتند: نصرالله در نبرد آگاهی و هوش در مذاکرات ترسیم مرزهای دریایی پیروز شد.
سفیر پیشین آمریکا در تلآویو نیز از پیشنویس پیشنهادی توافق ترسیم مرز دریایی بین فلسطین اشغالی و لبنان انتقاد کرد و گفت: این توافق کاملا به نفع لبنان است و اسرائیل در مقابل حزب الله لبنان در این پرونده عقب نشینی کرد.
به گزارش پایگاه خبری صهیونیستی «ایزرائیل نیوز»، "دیوید فریدمن" گفت: پیش از انتخاب بایدن، کاخ سفید در حال رسیدن به توافقی بهتر بود که ۵۵ تا ۶۰ درصد به نفع لبنان و ۴۰ تا ۴۵ درصد به نفع اسرائیل (رژیم صهیونیستی) بود.
سفیر آمریکا در تلآویو در دوره ریاست جمهوری دونالد ترامپ، "پیشنویس جدید را ۱۰۰ درصد به نفع لبنان ارزیابی کرد" و افزود: براساس این پیشنویس، تلآویو حق حفاری در منطقه مورد مناقشه را نخواهد داشت و همه آن به لبنان واگذار خواهد شد.
"تد کروز" سناتور جمهوریخواه کنگره آمریکا نیز توافق بر سر طرح پیشنهادی هوکشتاین را به ضرر اسراییل (رژیم صهیونیستی) اعلام کرده است.
اما شرایط در لبنان کاملا فرق میکند و مقامات لبنان استقبال خوبی از آخرین طرح هوکشتاین داشته اند و نشان میدهد مقاومت و خط و نشانهای سید حسن نصرالله جواب داده و در صورت امضای این طرح، سومین پیروزی شیرین مقاومت لبنان در ۲۲ سال گذشته بر رژیم صهیونیستی نصیب لبنان خواهد شد.
اگر به سال ۲۰۰۰ یعنی ۲۲ سال پبش باز گردیم، به یاد میآوریم که مقاومت لبنان چگونه توانست پس از ۱۸ سال با تحمیل شکست به ارتش تا به دندان مسلح و متجاوز رژیم صهیونیستی، خاک این کشور را از اشغال صهیونیستها آزاد کند.
در سال ۲۰۰۶ نیز دومین پیروزی بزرگ مقاومت لبنان در جنگ ۳۳ روزه حادث شد و حزب الله توانست به دست آوردهای بزرگی در این جنگ دست یابد و دومین شکست را در تاریخ ۵۸ ساله تاسیس آن زمان رژیم صهیونیستی به آن تحمیل کند.
اینگونه که پیداست، سومین پیروزی بزرگ مقاومت لبنان نیز با پایمردی مقاومت و رهبر آن در حال شکل گیری است و میرود تا مدالهای طلایی پیروزی حزب الله در مقابل رژیم صهیونیستی را به ۳ عدد افزایش دهد، رژیمی که تا سال ۲۰۰۰ فکر میکرد در مقابل ارتشهای عربی شکست ناپذیر است، ولی حزب الله عکس این موضوع را ثابت و پس از ۲۲ سال ۳ بار آن را تکرار کرد.
"إلیاس بو صعب" نایب رئیس مجلس لبنان در این باره اعلام کرده که «موضع و اظهارات قوی و متحد لبنان امروز ما را به نتیجه فعلی رساند و آشکار کرد که لبنان حقوق کامل خود در میدان گازی «قانا» را به دست آورده است.
وی در واکنش به اظهارات «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر سابق رژیم صهیونیستی مبنی بر اینکه اگر توافق غیرقانونی ترسیم مرز دریایی بین لبنان و فلسطین اشغالی تصویب شود، ما مجبور به انجام آن نخواهیم شد، تاکید کرده که همه مقامات اسرائیلی از جمله «نتانیاهو» قدرت لبنان را میدانند و این، توازنی است که وجود معادله مردم و ارتش و مقاومت برقرار کرده است.
معاون رئیس مجلس نمایندگان لبنان با تاکید بر اینکه "ما رژیم اسرائیل را به رسمیت نمیشناسیم و وارد معاهدات با آن نخواهیم شد"، تصریح کرده که "اما مکانیسمهای دیگری وجود دارد".
اما مهمترین واکنش را در این بین سید حسن نصرالله دبیر کل حزب الله داشت. وی در سخنانی تأکید کرد: ما در برابر یک هفته سرنوشت ساز در مورد ترسیم مرزهای دریایی میان لبنان و فلسطین اشغالی قرار داریم و اگر در پرونده ترسیم مرزها به نتایج مناسبی دست پیدا کنیم، به دلیل وحدت، همکاری و همبستگی ملی مردم لبنان خواهد بود.
نصرالله افزود: اگر این پرونده به نتایج مثبتی ختم شود، افقهای درخشانی برای ملت لبنان باز خواهد شد.
در این سخنان چندین نکته و درس نهفته است:
درس اول این که تنها راه پیروزی در مقابل دشمن صهیونیستی، مقاومت و وحدت میباشد؛ درسی که برخیها در لبنان و کشورهای عربی باید از آن عبرت بگیرند و خود را به هیچ قیمتی به صهیونیستها نفروشند.
درس دوم مربوط به افقهای روشنی است که نصرالله به آن تاکید کرده است، افقی که لبنان میتواند بدون کمک دیگران روی پای خود بایستد و دوباره شادابی و طراوت خود را با یاری خدا و همت مردم و مسئولان خود باز یابد.
نکته آخر این که، پس از امضای این طرح و تبدیل آن به موافقت نامه، مطمئنا مقامات تل آویو و آمریکا بیکار نخواهند نشست و با تحریمهای واشنگتن کار برداشت این منابع برای لبنانیها بسیار مشکل خواهد شد که مقامات بیروت باید در زمان امضای توافق نامه به آن توجه نمایند.
منبع: ایرنا
انتهای پیام/ ۹۱۱