به گزارش خبرنگار حماسه و جهاد دفاعپرس، «داوود دانشجعفری» عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در سیوچهارمین گردهمایی فرماندهان جهاد در دوران دفاع مقدس با بیان اینکه جهاد سازندگی یکی از سازمانهای مهم تاثیرگذار در جنگ بوده است، اظهار داشت: فعالیت و نقشآفرینی یک سازمان غیرنظامی که مسوولیت عمران روستایی و محرومیتزدایی را برعهده دارد در جنگ یک اتفاق نادر و بیسابقه جهانی است.
دانشجعفری با تاکید بر نقش جهاد سازندگی در دوران دفاع مقدس، تصریح کرد: جهاد با اینکه یک نظامی نبود، اما توان و دانش خود را در اختیار سازمانهای نظامی قرار داد و مردم بخاطر اعتمادی که به جهاد داشتند با آن همکاری کردند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام حضور مردم را دلیل پیروزی در دوران دفاع مقدس دانست و خاطرنشان کرد: جهاد سازندگی در جنگ تخصصهای بالایی را ارائه کرد که موجب زمینهسازی برای پیروزیهای بزرگ شد.
وی عنوان کرد: جنگ آب که پیچیدهترین بخش مهندسی بود برای اولینبار در جهاد شروع شد و تیپها و گردانهای آب به رهبری مرحوم مهندس عظیمی شکل گرفت که توانست اتفاقات بزرگی را در جنگ رقم بزند.
این مسئول خاطرنشان کرد: بعد از دوران جنگ نیروهای جهاد مجدد به فعالیتهای جهاد پرداختند هرچند فعالیتهای عمرانی و محرومیتزدایی در این وزارتخانه ادامهدار نشد، اما تاثیرگذاری این جریان ادامهدار بود.
دانشجعفری به فعالیت ۱۱۶ شرکت مهندسی در صحنه عمران کشور توسط اعضای پیشکسوت دوران دفاع مقدس جهاد اشاره کرد و با تاکید براینکه این شرکتها بازماندگان جهاد میباشند، گفت: جهاد در جنگ در حوزههای جادهسازی، سنگرسازی، بیمارستانسازی، کانالسازی، احداث فرودگاه، حمام صحرایی و هدایت کمپرسورهای مردمی در جنگ و ... فعالیت میکرد.
دانشجعفری با تاکید بر اینکه ابعاد و چگونگی حضور جهاد در جنگ هنوز یک سوال بزرگ است که چگونه یک سازمان غیرنظامی سکاندار مهندسی جنگ شد، افزود: فعالیت جهاد در جنگ خودجوش و داوطلبانه بود و ۵۴۰ هزار اعزام مردمی در آن انجام شد و در ۲۵ استان مراکز آموزشی جنگ داشت و در طول این مدت حدود ۴۴ گردان مهندسی و ۵ تیپ مهندسی شکل گرفت درحالی که همه جهادگران حاضر در جبهه جنگ عضو جهاد نبودند بلکه ۴۵ هزار نیروی مردمی کنار نیروهای رسمی بودند.
انتهای پیام/121