به گزارش خبرنگار اخبار داخلی دفاع پرس، نشست خبری دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر با حضور حجت الاسلام و المسلمین سید احمد زرگر دبیر این ستاد صبح امروز سه شنبه(21مهر) با محوریت «تشریح قانون جامع امر به معروف و نهی از منکر و برنامههای این ستاد» برگزار شد.
حجت الاسلام زرگر با تشریح روند قانونی شدن امر به معروف و نهی از منکر گفت: سال 1372 ستاد امر به معروف و نهی از منکر در کشور تشکیل شد بعد از مدتی با توجه به شرایط جدید به وجود آمده نسبت به این فریضه بحث قانونمندی آن به طور جدی در سال 1382 در دولت هفتم مطرح شد و در دستور کار کمیسیون لوایح قرار گرفت این روند تا دولت هشتم دادمه داشت و در هیئت دولت مطرح شد و دو جلسه در رابطه با این موضوع برگزار شد تا اینکه رئیس جمهور نوشتند بماند برای دولت بعد.
وی خاطر نشان کرد: با روی کار آمدن دولت نهم این موضوع در کمیسیون فرهنگی مطرح شد و پس از 1220ساعت کار کارشناسی در هیئت دولت تصویب و به مجلس فرستاده شد که پس از رفع اشکال آن در شورای نگهبان بعد از 36 سال اصل 8 قانون اساسی تصویب شد و در تاریخ 30خرداد 1394 قانون امر به معروف و نهی از منکر رسمی شد.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر اطلاع رسانی خوب به مردم را عامل خوب اجرا شدن قانون دانست و گفت: اطلاع رسانی درباره قانون امر به معروف و نهی از منکر از این جهت مهم است چون قرار است ارتباطی بین دو انسان برقرار شود تا بتوانند صحبت کنند و به راحتی از کنار هم بگذرند و در همین راستا ستاد با چاپ تیراژ 500هزار سعی کرده تا مردم را از قانون امر به معروف و نهی از منکر آگاه کند.
حجت الاسلام زرگر سه عامل را امتیاز ویژه این قانون دانست و عنوان کرد: اولاً این قانون واقعاً اصل 8قانون را قانونمند کرده است. دوماً در قانون ستاد به عنوان یک ستاد هماهنگ کننده است و نهایتاً در نظام اسلامی و امر به معروف و نهی از منکر نقش مردم یک نقش اساسی است چرا که در هر ز مینه ای هرگاه از ظرفیت مردمی استفاده شده است کار پیشرفت داشته است.
وی با اشاره به اینکه با حرکت جدیدی که راه افتاده است میخواهیم بسترها را آماده کنیم اظهار کرد: قانون اول تا هفتم ماه محرم را هفته امر به معروف و نهی از منکر نام گذاری کرده است تا ما در این هفته ارزیابی از فعالیت های خودمان داشته باشیم و برای سال آینده برنامه ریزی داشته باشیم.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر در بخش دیگر این نشست به برنامه های این ستاد در هفته اول محرم پرداخت و گفت: برنامه های محوری متعددی در سراسر کشور در این هفته وجود دارد که روز اول آن با راهپیمایی عمومی و تجدید میثاق با آرمان بزرگ مرد تاریخ امر به معروف و نهی از منکر حضرت امام حسین علیه السلام شورع می شود و در روزهای بعد در استان های مختلف ستادهای برنامه های مختلفی وجود دارد.
حجت الاسلام زرگر افزود: تجمع و حضور گسترده مردم حزب الله و خانواده شهدا، بسیجیان و نیروهای متدین در نماز جمعه و قرائت قطعنامه ای درباره مسائل اخیر منطقه و جهان از دیگر برنامه های این ستاد است و یک حرکت سمبلیک دیگر گرامیداشت روز بدون منکر در سایه امر به معروف است.
وی درباره تدبیر اندیشیده شده برای جلوگیری از شعاری شدن این فریضه گفت: وظیفه امر به معروف و نهی از منکر بر عهده همه مردم است. ما نیروهای را به 3 شرط در غالب آمران معروف پیش بینی کرده ایم که باید آموزش، گزینش، سازماندهی شوند تا در ستاد به کارگیری شوند.
دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر در پاسخ سوالی درباره مصادیق امر به معروف و نهی از منکر در قانون تصویب شده گفت: اولاً متاسفانه از قدرت نظام اسلامی که امر به معروف و نهی از منکر است نتوانسته ایم استفاده کنیم. درباره مصادیق قانون وارد جزئیات نشده است اما اولویت های در این ستاد برای امر به معروف و نهی از منکر در نظر گرفته شده است که شبکه های اجتماعی، تورهای مسافرتی، گردشگری و بازی های کامپیوتری از جمله آن هستند.
حجت الاسلام زرگر درباره مسئله حجاب و نوع برخورد با آن در ستاد نیز بیان کرد: ستاد امر به معروف و نهی از منکر هماهنگ کننده ای در رابطه با همه موضوعات است و طبق قانون چهارچوب فعالیت های نیروی انتظامی و بسیج توسط ستاد تهیه و ابلاغ می شود، ما امر به معروف را به عنوان پیش گیری می بینیم، دستور العملی درباره حجاب به هیچ دستگاهی ابلاغ نشده است.
وی در پایان درباره ورود ستاد در عرصه اقتصادی هم گفت: بخش اعظم کارما درباره اقتصاد است که مورد غفلت قرار گرفته است.
انتهای پیام/