فرهادی:

جذب نخبگان در هیات های علمی راهکاری برای جلوگیری از خروج نخبگان است

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با اشاره به اینکه 240 هزار نفر در خارج از کشور در مقطع دکتری و مهندسی مشغول تحصیل هستند، گفت: باید راهکارهایی برای جلوگیری از خروج نخبگان ارائه شود،جذب نخبگان در هیات های علمی دانشگاه ها یکی از این راهکارها است.
کد خبر: ۵۵۰۳۲
تاریخ انتشار: ۲۱ مهر ۱۳۹۴ - ۱۸:۳۴ - 13October 2015

جذب نخبگان در هیات های علمی راهکاری برای جلوگیری از خروج نخبگان است

 به گزارش گروه سایر رسانه های دفاع پرس، دکترمحمد فرهادی روز سه شنبه در آیین آغاز به کار نهمین همایش ملی نخبگان فردا در پژوهشگاه نیرو افزود:مهاجرت علمی در سال های اخیر ابعاد گسترده ای پیدا کرده و روند برخورد ما نیز با این امر تغییرپیدا کرده است؛ امروزه یکی از مشکلات کشورهای درحال توسعه که منجر به کمبود نیروی انسانی شده مهاجرت علمی است، این پدیده موجب آسیب های چند برابری به کشورها شده است.


فرهادی اظهار کرد:ایجاد فضای پویا برای نخبگان در کشور بیش از هر امری ضرورت دارد ، در این راستا علاوه بر بررسی آفات مهاجرت و درجه بندی این آفات با استفاده از روش های بهینه باید راهکارهای مناسب برای جلوگیری خروج نخبگان ارائه شود.
 

فرهادی افزود:دراین زمینه تاکید ما جذب مغزها به عنوان یکی از موتورهای محرک جامعه است که دراین زمینه در صورت برگشت مغزها و بسیج نیروهای خارج از کشور و همکاری با آنها از راه دور مدنظر است.
فرهادی گفت: این امر نیاز به زیر ساخت و برنامه دقیق دارد تا بتوانیم از نخبگان موجود در کشور نیز بهره برداری کنیم، امروزه زمینه شناسایی افراد متعدد در کشور فراهم شده است.
 

وی یاد آورشد: امروزه با کمک بنیاد ملی نخبگان کمک شایانی نیز به شناسایی نخبگان شده است.
فرهادی یاد آورشد: جذب نخبگان به عنوان اعضای هیات علمی در دانشگاهها به عنوان یکی از راهکارها است و امیدواریم گام های موثری براساس سند چشم انداز کشور برداشته شود.
 

فرهادی با تاکید بر ضرورت شتاب نخبه پروری با استفاده از فناوری های نوین گفت: استفاده از نیروی آموزشی توانمند، ارتقا فناوری های ارتباطی و اطلاعاتی خلاقانه، اشاعه فرهنگ کار گروهی، عملی کردن آموزش ایده پردازی و حل مسائل با روش های نوین پژوهشی می تواند راه های موثری برای پرورش نخبگان در جامعه باشد.
وی ادامه داد: در این راستا آموزش و پروش می تواند با اصلاح شیوه های آموزشی و نهادینه کردن تحقیق و پژوهش زمینه های مساعدی را آماده کرده و در این راستا با توجه به رسالت دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی در مدیریت سرمایه فکری نقش مهمی در شکوفایی و نوآوری ملی داشته و می تواند استعدادها را تقویت کند.
 

فرهادی به بخشی از فعالیت های وزارت علوم در زمینه توسعه فناوری در کشور اشاره کرد و گفت: در سال جاری سه پارک علم و فناوری جدید در کشور راه اندازی شده است، همچنین میزان رشد مراکز رشد در کشور 25 درصد افزایش داشته است و بالغ بر 600 شرکت دانش بنیان تاکنون در پارک های علم و فناوری مستقر شده اند.
فرهادی بیان کرد: همچنین 5 منطقه ویژه علم و فناوری در 5 استان در دولت تدبیر و امید شکل گرفته است که می تواند در حوزه اقتصاد دانش بنیان موثر باشد.
 

وی گفت:همچنین دفاتر انتقال فناوری در چهار دانشگاه کشور شکل گرفته و بیش از 90 مرکز کارآفرین ایجاد شده است در حالی که در ابتدای دولت یازدهم 21 مرکز بوده است.
 

فرهادی با اشاره به اینکه اکنون 25 هزار نفر در پارک های علم و فناوری کشور مشغول به فعالیت هستند، گفت: سرمایه گذاری برای اشتغال در پارک ها علم و فناوری 40 تا 50 میلیون تومان است در صورتی که این میزان در خارج از پارک های علم و فناوری بالغ بر 300 تا 400 میلیون تومان است.
 

وی گفت: در برنامه ششم توسعه تا سقف یک میلیارد تومان بودجه برای اشتغال در این حوزه دیده شده است.
وی یادآوری شد: میزان صادرات محصولات دانش بنیان در پارک های علم و فناوری در سال گذشته 80 میلیون دلار بوده که این مقدار بسیار کم است، همچنین 24 میلیارد تومان انعقاد قرارداد دانش فنی با صنایع دفاعی، نفت و دیگر صنایع کشور از سوی شرکت های دانش بنیان منعقد شده است.نهمین همایش ملی نخبگان فردا از امروز به مدت سه روز با حضور 1080 نخبه در پژوهشگاه نیرو برگزار می شود.

نظر شما
پربیننده ها