نماینده ولی‌فقیه در استان قزوین:

یکی از مهم‌ترین شعائر الهی فریضه زکات است

آیت‌الله عابدینی گفت: یکی از مهم‌ترین شعائر الهی فریضه زکات است، زکات عامل نزول برکات الهی است.
کد خبر: ۵۵۱۱۰۰
تاریخ انتشار: ۲۷ مهر ۱۴۰۱ - ۱۲:۰۲ - 19October 2022

آیت‌الله «عبدالکریم عابدینی» نماینده ولی‌فقیه و امام جمعه قزوین، در همایش علمی، ترویجی و تکریمی زکات استان قزوین که در حسینیه شهدای روستای شید اصفهان در گفت‌وگو با خبرنگار دفاع‌پرس در قزوین، اظهار داشت: یکی از مهم‌ترین شعائر الهی فریضه زکات است، زکات فرمان خدا به رسول گرامی اسلام (ص) است، خداوند در آیه 103 سوره توبه فرمود «خُذْ مِنْ أَمْوَالِهِمْ صَدَقَةً تُطَهِّرُهُمْ وَتُزَكِّيهِمْ بِهَا وَصَلِّ عَلَيْهِمْ إِنَّ صَلَاتَكَ سَكَنٌ لَهُم».

وی با بیان اینکه مؤدیان زکات نیروهای پیغمبر و ائمه اطهار (ع) برای اجرای فرمان خدا هستند، تصریح کرد: مرحوم آیت‌الله شالی در جلسات ائمه جمعه استان می‌فرمودند من زمان دریافت زکوات که می‌شد به منازل روستائیان می‌رفتم و می‌گفتم اگر مایل هستید زکات خود را بپردازید، زمانی که می‌رفتم صاحب‌خانه خیلی خوشحال نمی‌شد اما وقتی زکات را دریافت می‌کردم و می‌خواستم از خانه بیرون بیایم، صاحب‌خانه تشکر می‌کرد و می‌گفت ما را راحت کردید چرا که این زکات دینی به گردن ما بود.

رئیس شورای زکات استان قزوین خاطرنشان کرد: قرآن زکات را عامل فلاح می‌داند، اگر ما بخواهیم فلاح را در عرصه‌های اقتصادی و اجتماعی معنا کنیم، به معنای پیشرفت، تعالی، موفقیت و رستگاری است.

آیت‌الله عابدینی تصریح کرد: خداوند در سوره مؤمنون در معرفی مؤمنان می‌فرماید آنها کسانی هستند که در نمازشان فروتن هستند، از چیزهای بیهوده ‌روی برمی‌گردانند و زکات مال خود را می‌پردازند؛ بنابراین توجه به امر زکات یکی از نشانه‌های مؤمنان محسوب می‌شود.

وی افزود: قرآن زکات را معیار تشخیص و شناخت مؤمن از منافق معرفی می‌کند، البته این یکی از ویژگی‌هاست، خداوند در سوره توبه فرمود منافقین کنار هم چیده شده‌اند؛ اما دل‌هایشان با هم نیست و دلسوز هم نیستند.

آیت‌الله عابدینی اظهار داشت: زکات عامل نزول برکات الهی است، زکات حسنه است، خداوند به پرداخت کنندگان زکات تا ده برابر آن و حتی تا بی‌نهایت رزق عنایت می‌کند، بستگی به شرایط و حال افراد دارد.

امام جمعه قزوین تأکید کرد: وقتی زکات می‌دهیم حواسمان به این نکته باشد که این مال ما نیست که آن را زکات می‌دهیم، خداوند در آیه 19 سوره ذاریات فرمود «وَفِي أَمْوَالِهِمْ حَقٌّ لِلسَّائِلِ وَالْمَحْرُومِ»، یعنی ما در اموال شما چیزهایی قرار داده‌ایم که متعلق به شما نیست، مربوط به سائلین و محرومین است و مبادا این با مال شما مخلوط شود چرا که این برای شما بلا، گرفتاری و خطر می‌آورد.

وی گفت: خداوند سهم فقرا را در زمین گندم و ذرت شما قرار داده است، شما اگر این حق را به صاحبش ندهید این برای شما آورده‌ای نخواهد داشت و مال شما را به آتش می‌کشد و گرفتار می‌شوید، در دنیا گرفتار می‌شوید و در آخرت هم برای شما گرفتاری خواهد آورد.

انتهای پیام/

نظر شما
پربیننده ها
آخرین اخبار