به گزارش گروه سایر رسانههای دفاعپرس، «اعظم پشت مشهدی» نویسنده کتاب در گفتوگویی پیرامون میزان استقبال مخاطبان از کتاب، اظهار داشت: زمان گسترش دوران کرونا سبب شد تا نویسندگانی همانند من بتوانند زمانی برای مطالعه پیدا کنند در عین حال دل نوشتههایی را که دوست داشتم را تکمیل کنم.
وی در همین راستا ادامه داد: با کاهش کرونا به نظر میرسد میزان سرانه مطالعه افزایش یابد، اما ظاهرا تحولی در رویکرد جامعه انجام نشد نتایج انتهایی فعالیتهای من در دوران قرنطینه کرونا ۴ کتاب بود که برخی از آنها رونمایی شد و بخت با من یاری کرد و رسانه استانی هرمزگان آثار مرا تبلیغ کرد همین امر سبب شد برای من که در شهرستانی زندگی میکنم که مراکز فروش مناسبی برای کتابها وجود ندارد زمینه شناخته شدن کتابهایم برای کتاب دوستان فراهم شود و این افراد با من تماس بگیرند تا ارتباطات چهره به چهره فراوانی داشته باشیم.
پشت مشهدی به رویکرد انتشاراتیها بعد از انتشار آثار اشاره و ابراز کرد: برخی انتشاراتیها روند فعالیت در حوزه نشر را به طور کامل انجام میدهند آنها پس از چاپ مسئولیت توزیع و حتی تبلیغ آثار ادبی را نیز برعهده میگیرند، اما بیشتر انتشاراتیها چنین روندی را در دستور کار ندارند لذا هر اثر پس از انتشار توسط خود نویسنده است که باید برای توزیع و تبلیغ اقدام کند.
وی تبلیغات در فضای مجازی را مورد بررسی قرار داد و اظهار کرد: فضای مجازی مکانی مناسب برای تبلیغات بشمار میرود این تجربهای بود که من آن را بدست آورم آثارم را به واسطه فضای مجازی خودم و دوستانم به اشتراک گذاشتیم لذا تعداد استقبال کنندگان بسیار خوب بود.
نویسنده کتاب «خرمای تلخ» اولویتهای معیشتی را عامل کاهش خرید کتاب دانست و بیان کرد: اولویت معیشتی از جمله مهمترین برنامهها برای خانوادهها شده است لذا خرید کتاب ناخواسته از لیست اولیه خرید آنان حذف شده است.
پشت مشهدی نقش رونمایی از کتابها را مورد تاکید قرار داد و افزود: برای تبلیغ آثار برگزاری برنامههایی همچون رونمایی از کتابها رویکردی ارزشمند است و میتواند زمینه تبلیغات برای آثار را فراهم کند، رونمایی یکی از آثار کودک که نوشته بودم و در دو هفته قبل انجام شد به من ثابت کرد که هرگونه تبلیغات میتواند زمینه را برای افزایش و چند برابر شدن مخاطبان این آثار فراهم کند.
وی عدم وجود قانون کپی رایت در کشور را مشکلی بزرگ و عمده بر سر راه اهالی فرهنگ دانست و تاکید کرد: قانونی برای ضمانت از حقوق و کالاهای فرهنگی تولید شده در کشور وجود ندارد همین امر سبب شده است که افراد سودجو به تولیدات فرهنگی چشم طمع داشته و از این آثار به نفع خود سوءاستفاده کنند لذا سوءاستفاده از آثار تولید شده در همه بخشها خصوصا در فضای مجازی بسیار زیاد است.
نوسنده «بی خدا حافظی برگرد» اظهار کرد: معضلی به نام افزایش قیمت کاغذ که در نتیجه بالا رفتن قیمت پشت جلد را این روزها در جامعه ایجاد کرده مخاطب را به فاصله گرفتن از کتاب وا داشته است از آنجا که من علاقه وافری دارم که آثاری که تدوین و تولید میکنم به دست مخاطب برسد و خوانده شود لذا از ناشر درخواست کردم تا قیمت پشت جلد را که حدود ۶۰ هزار تومان میشد به ۴۵ تومان تقلیل دهد.
وی پیرامون کارکرد کتابخانهها در شرایط اقتصادی امروز ابراز کرد: قطعاً کتابخانهها میتوانند در شرایط امروز امکانات قابل توجه و ارزشمندی را ارائه کنند، اما باید توجه داشت که متاسفانه برخی از نقایص و آسیبها در کتابخانهها سبب شده است تا مخاطب از کتابخانه فاصله بگیرد در عین حال میتوان با ارائه آثار خوانده شده و بدون استفاده در هر خانه به مرکز «ان جی او» یا دادن آثار به کتابخانه مساجد زمینه را برای افزایش سرانه مطالعه فراهم کرد باید توجه داشته باشیم که مساجد علاوه بر امدادگری معنوی میتوانند کارکردهای ارزشمندی همانند ایجاد.
منبع: میزان
انتهای پیام/ ۹۱۱